Ayodhya Ram Temple Voorgesteld ontwerp: zie foto’s

NDTV News

Voorgesteld uiterlijk van de Ram-tempel in Ayodhya.

New Delhi:

Het ontwerp van de geplande Ram-tempel in Ayodhya is vandaag door de regering vrijgegeven, een dag voor de baanbrekende ceremonie door premier Narendra Modi en andere topleiders.

Een reeks afbeeldingen toonde een grootse stenen structuur van drie verdiepingen op een verhoogd platform met meerdere torentjes, pilaren en koepels. De tempel zal 161 voet lang zijn en bijna het dubbele van wat oorspronkelijk was gepland, aldus de architect.

Het interieur toont een hoge koepel met ingewikkeld houtsnijwerk.

pogce5ig

De tempel zal bijna het dubbele zijn van wat oorspronkelijk was gepland.

Het ontwerp werd gewijzigd na het vonnis van het Hooggerechtshof in november op het terrein van 2,77 hectare dat door zowel hindoes als moslims werd opgeëist, waar de Babri-moskee uit de 16e eeuw stond voordat deze in 1992 werd verwoest door hindoe-activisten die geloofden dat het was gebouwd op de ruïnes van een oud tempel die de geboorteplaats van Lord Ram markeert.

Het Hooggerechtshof zei dat de site zou worden overgedragen voor een Ram-tempel en dat een alternatieve site van vijf hectare aan moslims zou worden gegeven.

Architect Chandrakant Sompura, afkomstig uit een familie van tempelarchitecten, werd ongeveer 30 jaar geleden gevraagd om de Ram-tempel te ontwerpen. Zijn vader Prabhashankar Sompura ontwierp en hield toezicht op de wederopbouw van de Somnath-tempel.

bsecved

Het interieur toont een hoge koepel met ingewikkeld houtsnijwerk.

De 77-jarige Sompura vertelde aan Press Trust of India dat hij de ‘Nagara-stijl’ van de architectuur had gevolgd.

Het ontwerp is aangepast om vijf koepels te hebben in plaats van twee om meer toegewijden te huisvesten. Boven het sanctum sanctorum wordt een shikhara of toren gebouwd.

READ  Vier studio's werken aan games die alleen op Google Stadia - Gaming - Nieuws worden uitgebracht

Na de ”bhoomi pujan” of een baanbrekende ceremonie met PM Modi, Chief Minister Yogi Adityanath en Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS) chef Mohan Bhagwat, afgezien van 175 spirituele leiders, zal de bouw beginnen. De bouw van de tempel duurt ongeveer drie jaar, zei de architect.

Written By
More from Aubrey Mason

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *