Azteken krijgen een bijgewerkt conferentiebasketbalschema, kunnen extra spel vinden

Voor de derde keer dit seizoen – of is het de vierde? – De staat San Diego heeft een nieuwe set datums voor het basketbalschema van Mountain West.

Het goede nieuws: alle 18 overgebleven games zullen op “echte” tv worden uitgezonden door CBS, CBS Sports Network of Fox Sports 1.

Het slechte nieuws: de openingsserie bij UNLV, oorspronkelijk gepland voor 31 december en 2 januari, werd verplaatst naar 2 en 4 januari, wat betekent dat de nr. 18 Azteken (5-0) een gat van 11 dagen zullen hebben na hun laatste niet-conferentie. wedstrijd 22 december tegen Saint Mary’s.

Coach Brian Dutcher houdt er doorgaans niet van om zo lang tussen spelen te zitten. Toen het programma van Colorado State werd onderbroken vanwege COVID-19-redenen en begin december de twee wedstrijden tegen SDSU krabbelde, wist Dutcher snel een paar vervangers gevonden in plaats van 13 dagen te wachten voordat je geconfronteerd wordt met de staat Arizona.

En hij bevestigde dat hij en zijn staf eind december telefoontjes plegen op zoek naar een mogelijk non-conference-spel, variërend van machtsconferenties tot meer lokale Division I-tegenstanders.

Wat de zaken deze keer ingewikkelder maakt, is dat als BYU op vrijdag en Saint Mary’s volgende week verlopen zoals gepland, de Azteken maximaal zeven niet-conferentiegames zullen spelen, vermoedelijk hun limiet. De NCAA staat maximaal 27 reguliere seizoenswedstrijden toe in 2020-21; the Mountain West probeert 20 binnen de conferentie te spelen, zeven erbuiten.

Er is een week aan het einde van het reguliere seizoen voor make-upspellen, waarin de Colorado State-serie kan worden verplaatst. Behalve als de Azteken een achtste non-conference-game spelen, zouden ze slechts plaats hebben voor 19 in Mountain West.

READ  De aandelenkoers van Ubisoft stijgt dankzij sterke verkopen van Assassin's Creed Valhalla

Dat veronderstelt natuurlijk dat ze alle 18 Mountain West-wedstrijden spelen die voor die tijd waren gepland.

“Dit is pas de eerste (conferentie) serie geannuleerd,” zei Dutcher over Colorado State. “Als we meer series geannuleerd krijgen, hoe kunnen we dan al deze games binnen krijgen? Ik moet games binnen krijgen als ik kan, en we zullen ons later zorgen maken over de andere dingen. Ik denk dat ik naïef zou zijn om te denken dat we niet nog een reeks of twee zouden verliezen.

“Ik denk gewoon dat als je gezond bent en je de kans hebt om games te spelen, je ze moet spelen.”

De UNLV-datums zijn verplaatst voor televisiedoeleinden, maar het helpt ook de rebellen. Hun programma werd deze week onderbroken nadat had aangekondigd dat hoofdcoach TJ Otzelberger positief was getest op het virus. Het is onduidelijk hoe lang de teamactiviteiten zullen worden stilgelegd, maar de conferentiereeks tegen Wyoming op 20 en 22 december is al uitgesteld.

Als UNLV de standaard 14 dagen uitschakelt, zou het pas twee of drie dagen voor de oorspronkelijke serieopener tegen SDSU terugkeren. Dit geeft de rebellen een paar dagen extra oefenen.

Maar het doet de Azteken geen plezier, vooral niet met plannen om met de bus naar Las Vegas te reizen, zoals ze deden tijdens de roadtrip van vorige week naar de staat Arizona. Ze keren onmiddellijk na de wedstrijd van 4 januari naar huis terug en oefenen dan twee dagen ter voorbereiding op een thuisreeks tegen Nevada op 7 en 9 januari – een reeks van vier wedstrijden in acht dagen.

READ  De slechtste Nintendo Switch-iconen volgens fans

De enige andere datumwijziging is de serie in New Mexico die mogelijk moet worden gespeeld op de basis van Lobos in Lubbock, Texas. Het is verplaatst van 4 en 6 februari naar 3 en 5 februari.

Dat helpt de Azteken, aangezien ze een extra dag krijgen voordat ze op 8 en 10 februari de staat San Jose mogen ontvangen. Daarvoor vlogen ze 7 februari naar huis en speelden ze de volgende dag tegen de Spartanen.

De wedstrijd van 2 januari op UNLV blijft op CBS. De geplande release van dinsdag omvatte de wedstrijd van 16 januari in Utah State op CBS, onderdeel van het nieuwe tv-contract van Mountain West dat vraagt ​​om meer games op het grote netwerk. SDSU zal dus twee keer spelen op CBS in een tijdsbestek van vijftien dagen, daarna helemaal niet tijdens het reguliere seizoen gedurende bijna zeven jaar.

Mountain West schema

(Tijden nader vast te stellen)

2 januari: bij UNLV (CBS)

4 januari: bij UNLV (FS1)

7 januari: Nevada (CBSSN)

9 januari: Nevada (CBSSN)

14 januari: in Utah State (CBSSN)

16 januari: in Utah State (CBS)

22 januari: bij Air Force (FS1)

24 januari: bij Air Force (FS1)

28 januari: Wyoming (FS1)

30 januari: Wyoming (CBSSN)

3 februari: in New Mexico (FS1)

5 februari: in New Mexico (CBSSN)

8 februari: San Jose State (FS1)

10 februari: San Jose State (CBSSN)

18 februari: in Fresno State (CBSSN)

20 februari: in Fresno State (CBSSN)

25 februari: Boise State (FS1)

27 februari: Boise State (CBSSN)

10-13 maart: Mountain West-toernooi, Las Vegas

More from Madison Garrett

Apple-gebruiker heeft CoronaMelder niet nodig

Ron Roozendaal, CIO van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, gaf...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *