De PS5 / Xbox Series X-update van Madden NFL 21 maakt er echt een nieuwe game van

In een preview-oproep met de uitvoerend producent van Madden NFL 21, Old Gradey heeft me dat beloofd Ik zou het verschil zien tussen consolegeneraties in mijn eerste game. Ik was sceptisch. Maar hij had gelijk.

Oh, natuurlijk, de game zag er scherper uit dan ooit, maar dat is niet het verschil waar Graddy naar verwees in de discussie. Hij had het over de gameplay, de beweging en het gedrag van de speler die nu worden geïnformeerd door vijf jaar aan real-world data verzameld door Amazon Web Services. In mijn eerste reeks downs nam ik de controle over de verdedigende ruggen (iets wat ik zelden doe) en gefixeerd op de routes van de ontvangers, waarbij ik niet echt veel zag in hun verandering van tempo of richting tijdens het spelen van verdediging tegen San Francisco.

Maar ik zag het verschil bij mijn zesde spel, toen Robert Woods van de Los Angeles Rams een slag langzamer was tegen mijn mentale geheugen van een schuine route, en ik de bal achter hem gooide. En ik zag het zeker toen ik de verdediging overnam. En, absoluut, in mijn solo Franchise, waar mijn favoriete speelwijze als een krachtrug draait.

Het lijnenspel is voor mij het belangrijkste verschil Madden NFL 21, en ik vermoed dat het hetzelfde verschil zal maken voor gebruikers die meer uitblinken in de brute krachttechnieken van voetbal dan in de snelheid of finesse. Om gaten te kunnen vinden en ze te raken, zelfs met een grotere en langzamere loper, laat zien wat EA Sports met een nieuwe technologie kan doen.

READ  Avengers PS4, Xbox One en pc openen bèta-starttijd, planning, nieuws vooraf laden, patchnotities | Gamen | Vermaak

Toen ik in het verleden Maddens de bal rende, vooral tussen de tackles, sloten de holes zo snel dat als ik er niet netjes doorheen ontsnapte, het voelde alsof ik in een tackle-animatie werd gezogen. Met het verbeterde spel langs de lijn erin Madden NFL 21, wat veel meer betekent dan alleen het vertragen van het tempo, ik zag veel meer doorbuigingen, snelle slagen en struikelblokken die leidden tot productieve winsten van zes of zeven meter, in plaats van dat ik er drie zou worden gesleept.

Snijden en draaien is zwaarder en langzamer met de nieuwe beweging, waardoor een grotere prioriteit wordt gegeven aan speciale bewegingen om verdedigers te laten missen in het open veld.
Afbeelding: EA Tiburon / Electronic Arts

Dat gezegd hebbende, spelen langzamer ontwikkelende spelen een enorme hap in hun effectiviteit. Een levendig voorbeeld is de schermpas die de vorige generatie waarschijnlijk een beetje overrompeld was. Maar het is logisch, aangezien mijn linemen directer en natuurlijker bewegen om de ontvanger te bedekken, beweegt de verdedigingslinie directer naar mijn quarterback. Ik denk dat misschien twee van de zeven schermpassages eindigen in iets anders dan dat mijn quarterback op de laatste seconde wordt ontslagen of afgebogen.

Elders kan ik niet doen alsof ik de verschillen kan herkennen in het traject van een realistisch gelopen brede ontvangerroute, en de automatische die door de AI zijn gebeld in de Madden-games van de afgelopen jaren. Ik kan echter wel zeggen dat het passen veel van zijn automatische gevoel heeft verloren, waarbij ik zelfs veel te vroeg op zijn route naar een man zou kunnen gooien en toch de voltooiing zou kunnen maken.

Bovendien hebben zelfs AI-quarterbacks minder geluk en zijn ze minder nauwkeurig. Nogmaals, wie weet wat de echte oorzaak hiervan zou kunnen zijn, maar om voor de singleplayer te spreken, is het eigenlijk verfrissend om te zien dat een gemiddelde passer als Ryan Fitzpatrick de bal net buiten de uitgestrekte handen van een speler legt; gewoonlijk kiest Madden onvolledigheden op twee manieren, met een drop of de bal die boven het hoofd vaart.

Verdediging is zelden een baan die ik leuk vind (waarom denk je dat mijn franchise een carrière voor één speler is?), Maar het grootste verschil dat ik kan zien, is hoeveel effectiever verdedigende linemen zijn met hun bewegingen, in de handen van de gebruiker. Ik voel dat de ontwerpers, bij het balanceren van het spel, gebruikers een voorsprong gaven met een groter venster om in hun blokkeringsbeweging te komen (vooral als je een prompt op het scherm volgt).

Coverster Lamar Jackson in Madden NFL 21 op PS5 / Xbox Series X

Dit klinkt misschien als een vreemd compliment, maar de onvolledigheden van AI-quarterbacks worden vaker en realistischer gepresenteerd, waardoor het passerende spel minder automatisch aanvoelt.
Afbeelding: EA Tiburon / Electronic Arts

De beweging en het gedrag van de aanvallende lijnen is natuurlijk altijd in handen van de AI, dus degenen uit de competitieve gemeenschap van Madden kunnen het frustrerend vinden om gebruikers consequent door te zien breken met goede stickvaardigheden, terwijl ze te horen krijgen dat pasbescherming dit jaar echt beter is. Omgekeerd worden stick-vaardigheden een goede deal nu het momentum, draaien en versnellen van de speler veel zwaarder en realistischer is. Maar ik heb echt geen mening over de vraag of deze real-life spelersgegevens een meer realistische en exploiteerbare pass-dekking opleveren, of dat de linebackers en de secundaire gewoon meer onoplettend zijn.

Ik realiseer me dat dit een extreem technische discussie is geweest over Amerikaans voetbal, maar dat is wat EA Sports beloofde Madden NFL 21: nieuwe technologie, vervaagd tot een ouder spel. Het afspeelmenu en de vensters zijn anders (handig dus), en er zijn veel voordelen voor de presentatie, maar dat waren niet echt de slepende problemen waarmee deze serie werd geconfronteerd. En ik was sceptisch dat de enkele toepassing van zoiets breeds echt zoveel van de zeurende problemen van dit spel in één keer zou kunnen oplossen, en nee, dat kan ik niet zeggen.

Maar als een legitieme upgrade van de laatste consolegeneratie, heb ik het gevoel dat EA Sports meer aandacht heeft besteed aan het verbeteren van de gameplay dan hun collega’s NBA 2K21 of FIFA 21 deed met die van hen. (NBA 2K21 is zonder twijfel een mijl vooruit ander spel op de nieuwe generatie, maar het komt vooral door de modi en het inhoudaanbod.)

Madden NFL 25 maakte een soortgelijke sprong toen het van PlayStation 3 naar PlayStation 4 verhuisde – en de volgende game was terecht de meest plezierige in de serie tot dat punt. Voor nu, Madden NFL 21, met dezelfde modi en functiesets als de matte versie van de laatste generatie, heeft mijn interesse voor gameplay alleen weer aangewakkerd. Het was in het begin misschien geen liefde, maar zoals Seann Graddy zei, het was de eerste game.

Written By
More from Vanessa Hale

Compatibele Razer-gamingrandapparatuur voor Xbox Series X onthuld – Pokde.Net

Als je een grote fan bent van de gaming-randapparatuur van Razer en...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *