B2B is saaie inhoud? Begin! Marketing feiten

Mensen denken vaak: “We zijn een B2B-bedrijf. We kunnen ons niet op dezelfde manier gedragen als B2C-bedrijven”. Of: “Ons product, onze branche of onze dienst is te gevaarlijk en saai voor contentmarketing.” Ik kan beide opmerkingen samenvatten: dit is helemaal niet het geval.

Marketingfeiten werden onlangs genoemd in een artikel dat B2B-merken veel rationele advertenties gebruiken om te communiceren. Het blijkt dat B2B-bedrijven niet marketinggericht zijn en alleen geloven dat hun klanten prijzen en specificaties zoeken om objectieve beslissingen te nemen. Terwijl aankoopbeslissingen in bedrijven met emotie worden genomen, komen ze er ook uit voort Publiceren Van het Content Marketing Institute.

Bij B2B-aankoopbeslissingen worden ook emotionele beslissingen genomen

Het is dus ook belangrijk om in B2B in gedachten te houden dat uw inhoud sentimentgericht is. Maar hoe doe je het precies en waar moet je op letten?

Download de technische documenten

Veel van de in-house content is dus saai. Het biedt echter waarde. Hoe kan het anders zijn dat mensen bijvoorbeeld steeds meer whitepapers downloaden. Ze doen dit echt niet per se om ze te vermaken. Ze downloaden het om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in hun vakgebied. Als veel mensen uw whitepaper downloaden, is het woord “saai” misschien helemaal niet zo belangrijk.

Maar dit is anders. Het aantal keren dat de whitepaper is gedownload, geeft niet aan of uw inhoud effectief is; Het geeft in feite aan of de titel interessant is en / of de download-e-mail of bestemmingspagina overtuigend genoeg is om mensen aan te moedigen op de downloadknop te drukken.

Het aantal downloads geeft vooral aan of je titel interessant is; Niet of uw inhoud effectief is

Je kunt het zien als een film in de bioscoop. Dan verkopen ze ook kaartjes die mensen op de stoelen zetten, maar de filminhoud moet nog steeds de aandacht van het publiek trekken om ze gemotiveerd te houden.

READ  De organisatie Montmartre Sellingen komt met een alternatief voor het afgelaste festival: fietspaden en wandelingen langs de kunstwerken en attracties

Lezen we ze echt?

Het is dus heel eenvoudig om het percentage van uw white book- en eBook-downloads te meten. Maar u kunt niet weten hoeveel van deze mensen uw documenten daadwerkelijk hebben gelezen. Als ik naar mezelf kijk, download ik altijd technische werkgerelateerde documenten als ik ze vind, maar ik lees ze zelden direct. En als ik dan de kans krijg om het te lezen, neem ik liever iets dat ik leuk vind Wil Dit is niet wat ik heb gelezen Moet Lezen.

Deze documenten blijven bijvoorbeeld vaak lang genoeg op hun plaats om de “beste prehistorie” te laten doorgaan zoals ze was. Het is nu 2021. Dit uitgebreide e-book Marketing Trends 2020 is niet langer relevant. Gooi het gewoon weg.

Van ‘moeten lezen’ naar ‘willen lezen’

Het is dus goed om te weten hoe u ervoor kunt zorgen dat uw lezers echt gerelateerde whitepapers, e-boeken of rapporten willen lezen. In plaats van dat je leest. Dit kunt u natuurlijk doen door uw inhoud zo relevant en interessant mogelijk te maken. Maar het is ook belangrijk om het zo cool en onweerstaanbaar mogelijk te maken.

Het moet een document worden dat de lezer onmiddellijk weerhoudt van wat hij nu doet en wat hij onmiddellijk zal lezen. En als dat niet werkt, zal het de lezer in ieder geval motiveren om er later op terug te komen om het te lezen. Maar hoe doe je dat? Hier zijn vijf tips:

1. Wees serieus over waar u wilt zijn

Ik bedoel natuurlijk niet dat je nu elk rapport of witboek dat volledig zijn glorie bereikt, moet geven en in een creatieve saus moet dopen. Aan de andere kant, als je een kunstwerk schrijft met instructies voor het een of ander, hoef je er niet meteen een creatief en verhalend stuk van te maken. Technisch schrijven gaat bijvoorbeeld niet over het geven van inspiratie of plezier. Daar moet je de informatie overbrengen, bij voorkeur met behulp van eenvoudige afbeeldingen of diagrammen voor meer duidelijkheid. Dan helpt het niet om dat te doen in de vorm van verhalen vertellen. Kortom, geef de lezer waar ze voor kwamen op de meest effectieve en motiverende manier.

READ  Hulpdiensten dringen er bij het publiek op aan om de app te downloaden vóór de verwachte toename van 911-oproepen tijdens Thanksgiving

2. Neem een ​​standpunt in

Als je denkt dat het onderwerp of product waarover je wilt schrijven saai is, is het ook moeilijk om een ​​leuke, creatieve en boeiende toets toe te voegen. Zorg er ook voor dat u meer schrijft vanuit het perspectief van de klant. Als fabrikant moet je in principe schrijven over wat het product is en wat het doet, maar de klant wil liever weten wat hij met het product moet doen.

3. Zet de mens op de eerste plaats, niet het product

De producten of diensten zijn op zichzelf niet interessant. Het zijn mensen die ze interessant maken en betekenis geven. Daarom is het bij B2C contentmarketing zo populair om het product niet als verhaal te gebruiken, maar door mensen. Alleen in B2B is er nauwelijks zo’n gedachte.

Schrijf uw inhoud op een manier die past bij de wereld van uw klanten: wat kunnen ze ermee doen en hoe helpt het hen in hun dagelijks leven?

4. Reactie op menselijke hormonen

Elke kleine game, onverwachte wending of ironische grap kan uw inhoud onvergetelijk maken. Door een grapje te maken, kun je de aandacht van de lezer trekken. Omdat de grap de lezer aantrekt, zal hij of zij met mate genieten of glimlachen. Hierdoor nemen de plezierhormonen (zoals dopamine) in aantal toe. Deze hormonen helpen je om herinneringen te creëren en stresshormonen zoals cortisol te verminderen, die op hun beurt je geheugen verstoppen.

Als de lezer de grap in je tekst vindt, neemt het aantal plezierhormonen toe

Onthoud dat de professionaliteit van uw inhoud niet wordt bepaald door de toon, maar door de doeltreffendheid van uw werk om bij te dragen aan de behoeften en wensen van de lezer. Als ze zich na twee sombere en saaie alinea’s terugtrekken, hoe wordt uw hele rapport dan als professioneel ervaren?

READ  Weerstand tegen landgebruik

5. Kijk wat echt meetbaar is

Kijk dus niet alleen naar de resultaten van meer downloads van whitepapers, rapporten en e-boeken vanaf nu. Vraag uzelf af hoeveel van deze mensen het document daadwerkelijk hebben gelezen. Hoeveel mensen hebben er bijvoorbeeld gereageerd of hoeveel mensen hebben op de call-to-action-knop gedrukt?

Houd er rekening mee dat u niet per se heel serieus hoeft te zijn, maar zorg ervoor dat u de belofte nakomt. Concentreer u op wat de lezer wil zien en lezen en wees niet bang om creatiever te zijn. Dit is de enige manier om een ​​blanco vel papier op tafel te leggen, zodat het nooit ongelezen in de prullenbak op uw bureaublad terechtkomt.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *