Balan Wonderworld Creator verlaat onverwacht Square Enix

Balan Wonderworld-regisseur en mede-bedenker van Sonic the Hedgehog, Yuji Naka, heeft Square Enix onverwachts verlaten, na een slechte ontvangst voor zijn nieuwste game.

IGN heeft onafhankelijk geverifieerd dat Naka het bedrijf eind april heeft verlaten, daarna Nintendo’s Hij merkte op dat de Facebook-pagina van de ontwikkelaar is bijgewerkt met een eindpunt voor zijn Square Enix-werk. Het blijft onduidelijk of het vertrek van Naka zijn beslissing was of die van Square Enix.

Toen hij bij Square Enix kwam, opende Naka zijn eigen studio, The Balan Company, om de Balan Wonderworld te creëren. Naka had IGN eerder verteld dat de game zijn “enige kans” was om een ​​platform voor de uitgever te creëren. Toen het spel arriveerde, werd het zwaar bekritiseerd en lijkt het commercieel te hebben geworsteld.

IGN gaf het spel een 4/10 review en zei dat het “niet altijd een verschrikkelijke platformgame is, maar het is altijd saai.” Na de komst in maart stond de game nooit bovenaan de top 20 van bestverkochte games in de VS, volgens NPD-rapporten, En de SteamDB Uit rapporten blijkt dat de game de dag na de lancering het maximale aantal gelijktijdige spelers bereikte, met slechts 124.

Veel blijft onduidelijk na het vertrek van Naka, inclusief zijn volgende stap, of het lot van het bedrijf van Balan en zijn andere werknemers. IGN heeft contact opgenomen met Naka en Square Enix voor commentaar.

Joe Scripps is de uitvoerend nieuwsredacteur bij IGN. Volg hem Twitter. Heb je een tip voor ons? Een mogelijk verhaal bespreken? Stuur dan een e-mail naar [email protected].

READ  Ram Mandir Bhoomi Pujan: PM Modi gaat binnenkort vliegen, de beveiliging wordt versterkt aan de UP-Nepal-grens

More from Madison Garrett

Heeft KFC een gameconsole gemaakt met een ‘Chicken Warmer’?

Heb je ooit zo’n honger gehad met het spelen van een videogame...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *