B&B Vol Liefde Succes: ‘Een heerlijke mix van emoties’

Gisteren keken 935.000 mensen weer naar B&B Vol Liefde. Daarmee versloeg het programma’s als Studio Sport en Op1.

Het tweede en huidige seizoen is weer turbulent. Zo komt het bezoek van B&B-eigenaar Hans ook gratis aan zijn ex-vrouw – met wie hij nog steeds samenwoont -, is Simon helemaal van Hawaii naar Portugal gereisd naar Martin, en steekt Richard uit het niets zijn tong in zijn mond van een andere Simon.

voormalig deelnemer

Caroline Legthart nam in het eerste seizoen als eigenaresse van een bed & breakfast als haarzelf deel aan de show. “Dat was zo leuk”, vertelde ze aan EditieNL. “Een echt avontuur. Jammer dat er geen liefde uit is voortgekomen.” Ze is nog vrijgezel.

Ligthart had destijds een bed and breakfast in Oostenrijk, maar woont en werkt nu weer in Nederland. “Maar het kriebelt weer om een ​​bed and breakfast te beginnen. Nu ben ik me aan het oriënteren in Drenthe, want ik mis de natuur, rust en vrijheid. Ik wil weer gasten ontvangen en voor mensen zorgen.”

Waar is het succes van de serie? “Dit is een combinatie van Ik vertrek en de boer die een vrouw wil”, vindt Ligthart. “Mensen zien die mooie foto’s graag van buitenaf. Ze kunnen de betrokkenen leren kennen. Het is een spraakmakende foto en allesbehalve saai.”

Mix van gevoelens

Zelf volgt ze het nieuwe seizoen op de voet. “Soms zwaai ik gewoon op de bank. Soms is het zo onhandig. Ik ben een grote Ted-fan en ik hou zoveel van hem. Ik geef alles. En ik moet zo hard lachen om ADHD’er Richard. Het is een mix van karakters en emoties.”

READ  Wanneer wordt de eerste openbare bèta uitgebracht?

Gedragsbioloog Patrick van Veen is het daarmee eens. “Het is een vreemde combinatie. Het is een reisprogramma, maar het gaat ook over liefde en de dynamiek tussen mensen die elkaar nog niet eens kennen”, zegt hij tegen EditieNL.

Dit resulteert in de ultieme mix van gevoelens. “Je raakt van streek, je moet lachen en de mensen leren kennen die je ziet. Het zijn niet de normale mensen die je van zo’n programma zou verwachten.”

Emoties thuis voelen

Het zorgt ook voor de nodige momenten voor verlegenheid namens. “Het kan heel ongemakkelijk zijn. Het rare is dat je dat in het dagelijks leven meestal helemaal niet wilt, maar bij een tv-programma werkt dat heel goed. Mensen kunnen verschillende soorten emoties voelen vanaf de bank.”

Empathie met gevoelens is volgens Van Veen de essentie van succes. “We zijn sociale wezens, onderdeel van een groep. Als ik moest lachen, zou ik willen dat mensen zouden lachen. Dat heeft een sociale functie.”

Een andere succesfactor is dat het programma elke dag wordt uitgezonden, vindt creative director Ralph de Boer, die het format bij RTL in samenwerking met Blue Circle ontwikkelde. “Je laat mensen dagelijks inleven”, zegt hij. “Je beweegt constant tussen culturen en landen.” Bovendien staat er veel op het spel voor singles. “Het gaat niet alleen om de klik met de bed and breakfast-eigenaar: je moet ook beslissen of je je leven voor die persoon verlaat.”

videoland

Al met al draagt ​​het dus bij aan de aantallen die aan de hemel te zien zijn. Ook op streamingdienst Videoland wordt B&B Vol Liefde goed bekeken. “Vorig jaar had je nog één aflevering voor je neus kunnen kijken, nu vijf afleveringen. De kijkers zijn er erg enthousiast over”, zegt De Boers. “Sommigen kijken er naar uit op Videoland en ook op tv, zodat ze het kunnen volgen op Twitter.”

READ  Oekraïens op een linnen tas - Weblog Zwolle

Ook de mogelijkheid om een ​​aflevering van de weg te downloaden wordt veel gebruikt. “Iedereen gaat op vakantie en downloadt het vooraf in het vliegtuig of de auto. Het behoort tot de top vijf in Videoland.”

RTL en Blue Circle zijn erg trots op het resultaat. Volgens De Boers is de productie van de show een “enorme logistieke puzzel”. “Er zijn acht B&B’s”, zegt de creative director. “Ze sturen elke B&B een fotograaf en verslaggever die het avontuur daar al drie weken volgt.” “Maar de grootste puzzel voor de producent is de montage. Editors moeten elke dag een verhaal vertellen.”

b & op zoek naar liefde

Dit werkt dus prima. En dat zien we niet alleen in kijkcijfers, maar ook in interesse uit andere landen. “Het is verkocht aan M6 in Frankrijk”, zegt de Boer trots. “Ze gaan het uitzenden.” Daarnaast is het programma verkocht aan onze zuiderburen. Het wordt daar zelfs uitgezonden en het is daar ook een hit. ‘Er is een B&B die Zoekt Lief heet.’

More from Madison Garrett
Pocket Crystal League is een gratis spel voor Pokemon-fans door Inscryption
Crystal Pocket League (Opent in een nieuw tabblad) Het is een kaartspel...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *