BCCI ACU-team onderzoekt bevestigingspin Ravinder Dandiwal

BCCI ACU-team onderzoekt bevestigingspin Ravinder Dandiwal

De politie van Punjab arresteerde maandag Ravinder Dandiwal, die naar verluidt betrokken is bij het internationale schandaal voor het oplossen van tenniswedstrijden, uit Mohali voor het onlangs organiseren van nep-Sri Lankaanse T20-competitiewedstrijden in de buurt van Chandigarh.

Hij werd vervolgens geproduceerd bij een lokale rechtbank die hem naar een vijfdaags politiearrest stuurde.

IANS-foto’s

Ravinder Dandiwal wordt beschuldigd van het houden van een nep-cricketwedstrijd

Dandiwal, die op de radar staat van de Board of Control for Cricket in India, wordt beschuldigd van het hosten van een cricketwedstrijd van de Uva T20-competitie op 29 juni die via YouTube in Sri Lanka werd uitgezonden.

Een BCCI ACU-team bereikt nu Mohali en deelt de details met de politie, bevestigde Ajit Singh, hoofd van de Anti-Corruption Unit (ACU) van BCCI.

“Ja, hij (Dandiwal) is gearresteerd en we sturen er een team naar toe. We zullen alle informatie verzamelen die we kunnen, we zullen de informatie die we hebben ook met de politie delen”, vertelde Singh aan IANS.

‘Wat nuttig is voor de politie, we zijn bereid het over te dragen’, voegde hij eraan toe

De cricketwedstrijd, bestaande uit kleine spelers, voornamelijk uit Punjab, Haryana en Chandigarh, werd gespeeld op een cricketacademie in het dorp Sawara, op ongeveer 15 km van de hoofdstad van de staat.

De spelers droegen gezichtsmaskers, deden alsof ze de verspreiding van het coronavirus voorkomen, en droegen genummerde truien.

“Ravinder Dandiwal is gearresteerd en we hebben zijn rol in dit kabaal onderzocht”, vertelde Mohali Senior Superintendent van Politie Kuldeep Singh Chahal aan de media.

READ  Gefrustreerde Call of Duty-pc-spelers maken een petitie en sturen pizza's om de aandacht op hun benarde situatie te vestigen

Eerder had de politie Raju en Pankaj gearresteerd, die het cricketveld van de Strokers Cricket Association hadden geboekt voor Rs 33.000.

Cricket

Foto door Alessandro Bogliari op Unsplash

Het geval van de nep-cricketwedstrijd kwam aan het licht op de klacht van Parminder Singh, een inwoner van de stad Kharar.

Volgens officiële bronnen heeft de politie een bericht naar YouTube gestuurd voor het uitzenden van de wedstrijd.

“Alle spelers die werden ingehuurd voor de cricketwedstrijd waren kleine spelers en ze kregen Rs5.000 tot Rs10.000 voor het spelen van de wedstrijd. De rol van sommige Ranji-spelers bij het hosten van de wedstrijd wordt ook onderzocht”, aldus een senior. vertelde de politie aan IANS.

Hij zei dat de spelers met een donkerbruine huid waren geselecteerd voor de wedstrijd, zodat ze op Sri Lankanen leken.

Twee camera’s waren zo geïnstalleerd dat ze zich op de rug van de spelers richtten om hun gezichten te verbergen en maakten meestal lange shots.

“Toen de wedstrijd werd uitgezonden, legde een camera plotseling een aantal boeren vast die in een rijstveld werkten. Dat wekte het vermoeden dat de wedstrijd niet in een stadion wordt gespeeld”, zei de politieambtenaar, die deel uitmaakt van het onderzoek.

Het Sri Lankaanse cricketbord had hun deelname aan het toernooi al ontkend.

“Sri Lanka Cricket wenst aan te kondigen dat noch SLC noch aan haar gelieerde ondernemingen kennis hebben van of enige betrokkenheid hebben bij een fantasietoernooi dat wordt georganiseerd door een niet bekendgemaakte partij onder de naam en titel van Uva Premier League T20 ‘, ondanks enkele mediaberichten die zijn gepubliceerd door Indiase websites die beweren dat een dergelijk toernooi wordt vanaf 29 juni 2020 in Sri Lanka gespeeld ”, zei SLC in een verklaring.

READ  Halo-ontwikkelaars zijn nog steeds niet zeker van het toevoegen van MTX aan MCC

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *