Bekwame leiders in congres worden geconfronteerd met vragen

New Delhi:

BJP-leider Jyotiraditya Scindia viel maandag zijn voormalige partij – het Congres – aan tijdens de recente politieke crisis in Rajasthan, veroorzaakt door een openlijke opstand van ex-vice-eerste minister Sachin Pilot. Het Rajya Sabha-lid, wiens rebellie met 22 MLA’s leidde tot de ineenstorting van de Kamal Nath-regering in Madhya Pradesh eerder dit jaar, beweerde dat bekwame leiders problemen ondervinden in het congres.

“Het is een pijnlijke kwestie dat er in het congres vragen worden gesteld over bekwame leiders. Mijn ex-collega had onlangs ook te maken met een soortgelijke situatie”, zei de heer Scindia volgens persbureau PTI.

“Piloot is mijn vriend. Iedereen is zich bewust van de pijn die hij heeft doorgemaakt. Hoe na zoveel vertraging het congres probeert zijn huis op orde te brengen, is ook iedereen bekend”, voegde de heer Scindia eraan toe.

De heer Pilot, van streek door een bericht om zich bij een onderzoek aan te sluiten dat verband houdt met een vermeende samenzwering om de regering van Ashok Gehlot omver te werpen, was vorige maand samen met andere achttien MLA’s van het Congres in opstand gekomen. Nadat hij enkele vergaderingen van wetgevers had overgeslagen, werd hij ontslagen uit zijn posten van plaatsvervangend hoofdminister en hoofd van het staatscongres.

De MLA’s die loyaal waren aan de heer Pilot bleven wekenlang kamperen in het door de BJP geregeerde Haryana en brachten de regering van Gehlot in gevaar.

De heer Gehlot had beschuldigd dat de heer Pilot onder een hoedje zat met de BJP in een samenzwering om de regering omver te werpen door middel van paardenhandel. Hij had hem ook gebeld “nikamma” of nutteloos.

READ  Seruminstituut werkt samen met Gates Foundation om COVID-19-vaccin te maken

Een doorbraak werd eerder deze maand bereikt nadat de senior congresleiding de heer Pilot in de nationale hoofdstad had ontmoet en hem had gerustgesteld met de belofte om zijn eisen te onderzoeken.

Zondag accepteerde congresvoorzitter Sonia Gandhi een van de belangrijkste eisen van de heer Pilot om Avinash Pande, de algemeen secretaris die verantwoordelijk is voor de staat, te verwijderen. De partij vormde ook een commissie bestaande uit de nieuwe leidinggevende Ajay Maken, Ahmed Patel en KC Venugopal om de grieven van de heer Pilot aan te pakken.

Met input van PTI

Written By
More from Aubrey Mason

BJP-regering om eenjarig bewind in Karnataka te vieren

Minister-president van Karnataka, BS YediyurappaTwitter De regerende Bharatiya Janata-partij (BJP) zou het...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *