De positiviteitscijfers voor het coronavirus stijgen in de VS.

live news
Werknemers in beschermende pakken bereiden zich voor om een ​​kist in de grond te laten zakken tijdens de begrafenis van een Covid-19-slachtoffer in het afgelegen hooglanddorp Acora, Peru, op 9 augustus 2020. Carlos Mamani / AFP / Getty Images

Peru heeft zondagavond 10.143 gevallen van Covid-19 aan zijn telling toegevoegd, waaronder 5.338 nieuwe gevallen in de afgelopen 24 uur en nog eens 4.805 gevallen bevestigd in de afgelopen zeven dagen, volgens een verklaring vrijgegeven door het ministerie van Volksgezondheid van het land.

Volgens gegevens van de Johns Hopkins University heeft het land het op een na hoogste aantal bevestigde gevallen van coronavirus in Latijns-Amerika, na Brazilië.

Het totale aantal bevestigde besmettingen in Peru staat nu op 535.946, terwijl het dodental opgelopen is tot 26.281, aldus het ministerie.

Afgelopen donderdag heeft vice-minister van Volksgezondheid Luis Suarez het dodental van het land bijgewerkt met 3.658 sterfgevallen die voorheen niet waren vermeld na een herziening door een speciale commissie die door de regering was ingesteld.

Meer lockdown-maatregelen na overspanning: De Peruaanse president Martin Vizcarra kondigde vorige week nieuwe lockdown-maatregelen aan nadat het land in juli een toename van het aantal virusgevallen zag.

Vizcarra beval zes extra regio’s en 34 provincies onder plaatselijke lockdown. De regering versoepelde eerder de lockdown-maatregelen van het land op 1 juli en legde lokale lockdowns op voor zeven van de 24 regio’s van Peru.

De president kondigde ook de terugkeer aan van de “verplichte immobilisatie” in het hele land op zondag: sociale bijeenkomsten en familiebijeenkomsten zijn verboden, terwijl kinderen onder de 14 jaar mogen wandelen binnen een straal van 500 meter van hun huis gedurende niet meer dan 30 minuten. dag, zolang ze worden begeleid door één volwassene.

De noodtoestand in Peru blijft van kracht tot 31 augustus.

READ  Sidharth Malhotra eert Kargil-held Vikram Batra op zijn 21e sterfdag
Written By
More from Max Mcgee

FIFA 21 brengt opnieuw een grote gameplay-verandering aan

Een nieuw FIFA 21 update brengt een grote gameplay-wijziging aan in de...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *