Beste apps voor februari 2023 in App Gemist

In de Maandelijkse app Gemist-sectie kun je de apps van de afgelopen maand lezen die de moeite waard zijn om te bekijken. We bespreken altijd een stuk of tien apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn waarvan u misschien niet op de hoogte was, nuttig of gewoon leuk om te proberen. Dit kunnen ook veteranen zijn die een grote update hebben gekregen en dus extra aandacht krijgen.

Reactie op iCulture eerder deze maand:

🇳🇱 Nederlandse appjes voor februari

MacWhisper converteert gesproken tekst

MacWhisper is gemaakt door Jordi Bruin, een Nederlander die constant handige apps uitbrengt en daar behoorlijk succesvol mee wordt. Je sleept een mp3-, mp4-, wav- of m4a-bestand naar de app en het wordt geconverteerd naar rippen met behulp van Open AI. Op een Mac kun je de tekst opnieuw bewerken. Toepassingen zijn bijvoorbeeld te vinden bij het omzetten van audio- en videobestanden naar leesbare tekst of het maken van ondertitels.

Het mooie is dat je als gebruiker niet hoeft te weten dat er AI wordt gebruikt. Als de gebruiker merkt dat de app opvallend goede resultaten levert, dan heeft hij zijn werk goed gedaan. Jordi is van plan meer te doen met AI om het leven van mensen gemakkelijker te maken.

MacWhisper is Gevonden op Gumroad.

Let op je slimme huis

Het is geen nieuwe app, maar het kan huiseigenaren interesseren. De HomeWatch is gemaakt door de Nederlander Peter Vogels en is ontstaan ​​uit de Apple Watch-app, waarmee Peter snel de status van zijn huis kon checken. Binnenkort kwam er een dashboard bij en is de app nu te gebruiken op bijna alle Apple devices: Mac, iPhone, iPad en Apple TV. HomeWatch is een dashboard van de status van je slimme huis, waar je in één oogopslag veel gegevens over kunt zien. De app is gratis zonder in-app aankopen.

Met kleurcodes zie je snel de status van je verschillende accessoires in verschillende kamers. In rood staat de deur open, in geel staat een raam open en in oranje staat de verwarming aan. Actieve verlichting is herkenbaar aan blauw en geen actieve apparaten wanneer groen. Met de applicatie kun je ook allerlei acties initiëren, bijvoorbeeld om een ​​scène te activeren. Kijk zelf maar wat is het? Je kunt het altijd proberen en het kost niets.

Windowwriter schermrecorder

De Nederlandse ontwikkelaar Martin van Spanje heeft in de loop der jaren nogal wat apps en games uitgebracht. Nu heeft hij iets compleet nieuws: een Mac-app die schermopnamen leuker gaat maken. De app is voor makers van inhoud en andere makers. Je kunt je hele scherm inclusief audio opnemen met deze app. Dit geldt ook voor individuele ramen. Bovendien kunt u schermafbeeldingen maken van vensters terwijl ze worden verplaatst of wanneer er iets anders bovenop wordt geplaatst. Ook aan privacy is gedacht. WindowClerk Screen Recorder is gratis te downloaden en de eerste 5 minuten gratis te gebruiken. Daarna betaal je € 3,99 per jaar. Werkt op macOS 13 en hoger. Het kan worden gedownload van de Mac App Store. Jij kan ook Lees het persbericht.

READ  Gran Turismo kondigt samenwerking met Dior aan, voegt speciale raceuitrusting en auto toe aan GT7

bel alarm

Een Nederlandse app die enkele unieke functies voor Agenda biedt, zoals aangepaste geluiden voor meldingen, herhaalde meldingen en snoozen. De app bestaat al geruime tijd, maar is nu helemaal opnieuw opgebouwd. Versie 3 bevat ook widgets voor je startscherm en complicaties voor je Apple Watch. Er zijn snelkoppelingen om direct afspraken te verwijderen, kopiëren, verplaatsen, controleren en meer. Ook de gebruikersinterface is aangepast. Calalarm is gestart in 2010 en is uitgegroeid tot een gebruiksvriendelijke agenda-app.

Meer apps voor de maand februari

iCulture-app van de maand: Geekbench 6

Geekbench is een app waarvan je misschien wel eens hebt gehoord als je onze hardwarerecensies leest. Het is de standaardmanier om de prestaties van nieuwe hardware te meten, zodat je weet of de processor echt sneller is geworden of dat het meevalt. Ontwikkelaar Primate Labs heeft nu versie 6 uitgebracht, met veel verbeteringen. Het kan de veranderingen in de technologiewereld sinds de vorige versie 5 beter aan: machine learning, meer cores en grotere smartphonecamera’s zijn enkele van de veranderingen die van invloed zijn op de hardware.

geek stoel 6

“Real world tests” worden meer in aanmerking genomen. De kritiek op de normen is dat ze een kunstmatige situatie simuleren. Niemand gebruikt zijn iPhone of Mac altijd op maximale belasting. “Real World Tests” gaan dus verder en kijken hoe lang een taak gewoonlijk duurt. Het bevat ook nieuwe tests voor alledaagse taken, zoals het vervagen van de achtergrond tijdens een videogesprek en het verwijderen van achtergronden in een foto.

Het bevat ook nieuwe CPU-benchmarks, gericht op kunstmatige intelligentie, augmented reality en machine learning. Geekbench 6 is beschikbaar voor iOS, macOS, Windows en iOS androïde. Iedereen die meer wil weten kan meedoen Dit interview is met Maker Vind meer basisinformatie.

Geek bench downloaden Dat kan via de website.

mystiek mobiel

De vernieuwde Myst Mobile-game kan nu op iPhone en iPad worden gespeeld. De game kwam 30 jaar geleden uit als een populaire puzzelgame en om dit te vieren heeft ontwikkelaar Cyan een mobiele versie gemaakt. Het is op veel manieren aangepast voor touchscreens. Om heel eerlijk te zijn: in 2009 kwam er een mobiele versie van Myst uit, maar deze nieuwe versie is verbeterd en bovendien gratis te downloaden en te spelen.

Het spel is geschikt voor apparaten met een A12-chip en nieuwer. Dit mag ook een M1 of M2 chip zijn. De graphics zullen vergelijkbaar zijn met consolekwaliteit. Je kunt het toetsenbord of trackpad gebruiken om te spelen, maar het is ook mogelijk om een ​​gamepad te gebruiken. De volledige inhoud van Myst Island is gratis te spelen, en als je meer wilt, kun je de add-on “Ages Beyond Myst Island” kopen voor een eenmalig bedrag.

Mammoet

Als je Aviary voor Twitter hebt gebruikt, dan ken je ontwikkelaar Shehab Mahboob al. Gefrustreerd door de situatie op Twitter, besloot Mahboob zich tot Mastodon te wenden en een app te maken die volledig rond iOS was gecentreerd. De transformatie van volière naar mammoet voelt dus vertrouwd aan. Maar zelfs als Mastodon nieuw voor je is, zul je Mammoth vinden om mee te nemen. Zodra u zich aanmeldt, krijgt u hulp bij het vinden van de juiste Mastodon-server. Een nieuw account aanmaken is dus zo gedaan.

READ  “Hallo, mosselen!”: Schelpen zoeken op Texel tijdens de eerste dag van het Nederlands schelpen tellen

iCultuur op mastodont

Een extra functie van Mammoth is de weergave met meerdere kolommen, zodat u uw tijdlijn, meldingen, vind-ik-leuks, directe berichten, bladwijzers en uw profiel in één keer kunt zien. De kolommen zijn aanpasbaar zodat u snel toegang heeft tot de informatie die u zoekt. De rest van de app kan ook worden aangepast, van het pictogram tot de themakleur. Nadat je het bericht hebt geplaatst, kun je het ongedaan maken. Alle standaardfunctionaliteit van Mastodon is natuurlijk ook inbegrepen, compleet met geavanceerde functionaliteit zoals peilingen, beeld-in-beeld en Siri-snelkoppelingen. De applicatie kan worden beveiligd met Face ID of Touch ID. En het beste van alles: het is gratis!

Scanniversum

Met de gratis Scaniverse app kun je je kamer in 3D visualiseren. In een paar seconden combineert deze app foto’s van de camera van je iPhone en een LiDAR-scanner. Scaniverse begon als een freemium-app met in-app-aankopen, maar is volledig gratis geworden sinds de overname door game-ontwikkelaar Niantic. Bovendien heb je geen account nodig en hoef je geen persoonlijke gegevens te registreren.

iPhone-scanner

Je scant de kamer met de camera, die je aanwijzingen geeft over welke onderdelen je al hebt gedaan. Als u klaar bent, kunt u de 3D-scan draaien, inzoomen en meer, zodat u specifieke gebieden beter kunt bekijken. Ook kunt u de gemeten waarden aflezen. Je kunt er ook een videotour mee maken. Daar heb je minimaal een iPhone XS voor nodig.

Call of Duty voor iPhone

In 2019 bracht Activision Call of Duty Mobile uit, een gratis te spelen shooter voor iPhone en iPad. Hoewel deze game nog steeds populair is en wordt onderhouden met updates, heeft Activision een nieuw vervolg gepland. Call of Duty: Warzone Mobile is de zogenaamde Battle Royale-versie van de bekende shooter-serie. Je speelt tegen meer dan honderd andere spelers over de hele wereld. In de game is het, net als in de gameconsoleversie, de bedoeling om als laatste over te blijven. De mobiele versie ondersteunt maximaal 120 spelers tegelijk. Terwijl je speelt, verdien je XP voor upgrades van wapens en personages.

NBIn Nederland is het op dit moment niet mogelijk om de game te pre-orderen in de App Store. Waarschijnlijk is het binnenkort mogelijk. Hieronder vindt u de link naar de Amerikaanse App Store-pagina.

More from Madison Garrett
Ook maaiers, residuen en rondebalenpersen in de Pöttingers Harvest Assist-app
Terwijl het gras wordt geoogst, laat de Pöttinger Harvest Assist app zien...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *