Beste Soundbars voor Xbox Series X & PS5 met 4K 120Hz en HDMI 2.1 eARC

Delen betekent zorgen!

Als je een Xbox Series X of PS5 hebt gekocht, of een krachtige gaming-pc in je lounge hebt staan, wil je zeker op de best mogelijke instellingen spelen.

Op je tv heb je 4K-content nodig met een verversingssnelheid van 120 Hz, waardoor je de beste beeldkwaliteit en soepel gamen krijgt.

Vervolgens moet je alle audiocodecs met hoge bandbreedte ondersteunen, inclusief Dolby Atmos en DTS:X, waarmee het traditionele 5.1-surroundgeluid wordt uitgebreid met nieuwe hoogtekanalen. Je hebt ook Dolby TrueHD (die je dan Atmos kunt hebben), een verliesvrij formaat dat belooft identiek te zijn aan filmstudio-masteropname.

Veel nieuwe mid-to-high-end tv’s ondersteunen 4K @ 120Hz, maar ze hebben duidelijk niet de luidsprekers om Dolby Atmos te ondersteunen, dus je zult je tot externe luidsprekers moeten wenden.

Elke recent gelanceerde tv die 4K 120Hz ondersteunt, moet ook HDMI 2.1-poorten hebben, waaronder een die eARC, Enhanced Audio Return Channel, ondersteunt.

Meestal heb je twee opties. U kunt de console aansluiten op de tv en vervolgens de audio naar de luidsprekers sturen met eARC. Of je kunt de console aansluiten op een HDMI 2.1 op je soundbar of AV-ontvanger, en dan zorgt hij voor de audio- en videotransmissie naar je tv.

Bij iets oudere tv’s die alleen ARC hebben en geen eARC, was het vaak beter om eerst de luidsprekers aan te sluiten omdat ARC geen audiobandbreedte heeft om veel audiocodecs met hoge bitrate zoals Atmos enz.

eARC heeft dit probleem grotendeels verholpen. Dit komt ook omdat er het afgelopen jaar grote problemen zijn geweest met AV-receivers die 4K 120Hz ondersteunen, en bijna geen audiobalken ondersteunen deze.

READ  Xbox One-foutcode 0x8027025a Het opstarten van de game duurde te lang

Het gaat echter steeds beter, de meeste AV-receivers hebben de constante HDMI 2.1-bug verholpen en de meeste mensen met AV-receivers geven er de voorkeur aan al hun apparaten rechtstreeks op de receiver aan te sluiten, zodat je niet constant van HDMI-poort op de tv wisselt.

Voor lintversterkers zijn er nog genoeg opties voor een goede 4K 120Hz pass-through, dus je zult waarschijnlijk op eARC moeten vertrouwen.

Beste soundbars voor consolegaming 4K 120Hz HDMI 2.1 eARC

Sony HT-A7000

Soundbar is ook verkrijgbaar bij Currys.

Ik vermeld eerst de HT-A7000 omdat dit het dichtst in de buurt komt van volledige 4K 120Hz-ondersteuning.

De HT-A7000 is het vlaggenschip van Sony. Het is een 7.1.2-systeem dat bestaat uit twee oplopende drivers, twee beam-tweeters en vijf front-tweeters. Dan een ingebouwde dubbele subwoofer voor bas.

Het systeem kan worden uitgebreid door twee speciale 300W SA-SW5-versterkers te kiezen voor £ 699 of 200W SA-SW3 voor £ 449. Dan kunt u de SA-RS3S draadloze achterluidsprekers toevoegen voor £ 449, waardoor het complete systeem aanzienlijk duurder is dan het bovenstaande Samsung-systeem.

Zoals alle luidsprekers op deze lijst, ondersteunt deze eARC en kan hij Dolby TrueHD, Dolby Atmos en DTS:X aan.

Een van de verkoopargumenten van deze versterker is de 360 ​​Spatial Sound Mapping-technologie die tot twaalf fantoomluidsprekers creëert uit slechts vier echte luidsprekers. Ik heb deze luidspreker nog niet uitgeprobeerd, dus ik kan niet zeggen hoe effectief hij is.

Wat het onderscheidt van de andere luidsprekers op de lijst, is dat het ook twee HDMI 2.1-poorten meer heeft dan het kan gebruiken [email protected]En de [email protected]en Dolby Vision HDR. Helaas is het niet perfect omdat het geen VRR of ALLM ondersteunt.

READ  Xbox Game Pass: 16 geweldige Xbox- en pc-games om nu te spelen

Met mogelijke totale systeemkosten van £ 2.450, zou het belangrijk zijn om geen geschikte AV-receiver en versterkers te overwegen. AV.Com heeft een 5.1.4 Denon AVC-X4700H-pakket voor slechts £ 2.100.

Verkrijgbaar bij Audio Affair voor £ 1.549

Klipsch beweert de eerste luidspreker te zijn met HDMI 2.1-doorvoer voor 4K 120Hz, 8K en variabele verversingssnelheid. VRR geeft het een voordeel ten opzichte van de eerder genoemde Sony, maar het is niet perfect. Hoewel het een breed scala aan audiocodecs ondersteunt, lijkt het erop dat het om de een of andere reden DTS-ondersteuning mist en ook geen ruimtecorrectie heeft. DTS is minder belangrijk dan Dolby (althans voor streamingdiensten) maar stelt toch teleur.

Afgezien van die twee problemen, heb je een indrukwekkende 5.1.4-kanaals versterker van 1200 watt met een speciale subwoofer en achterluidsprekers.

Samsung HW-Q990B

De Samsung HW-Q990B is meer een thuisbioscoopsysteem dan een speakerphone, omdat je twee draadloze achterspeakers en een subwoofer kunt toevoegen.

Samsung classificeert dit als een 11.1.4-kanaalsysteem, waarbij de soundbar elk 11 luidsprekers en twee luidsprekers heeft.

Teleurstellend is dat de twee HDMI-ingangen geen 4K/120p-ondersteuning en variabele verversingssnelheid hebben. Als je een consolespeler bent, moet je de console met eARC op de tv aansluiten om de audio terug naar de luidsprekers te sturen.

Hoewel £ 1.600 niet goedkoop is, is het nog steeds meer dan £ 800 goedkoper dan Sony als je alle extra luidsprekers toevoegt.

Sonos Ark

Sonos Ark Zwart

  • Premium slimme luidsprekers voor tv, films, muziek…
  • 3D-geluid met Dolby Atmos-technologie plus rijke, heldere bas…
  • Spraakbesturing met Google Assistant en Amazon…
  • Eenvoudige installatie met HDMI eARC en automatische afstandsbediening…
READ  Microsoft brengt de drift-rechtszaak over de Xbox-console met succes buiten de rechtbank

Sonos Arc, gelanceerd in 2020, is de premium thuisbioscoopoplossing van Sonos. Zoals de naam al doet vermoeden, ondersteunt deze ook eARC met volledige ondersteuning met alles tot en met Dolby TrueHD.

Het heeft 11 interne luidsprekers met 2 speciale luidsprekers in vergelijking met slechts 5 interne luidsprekers op de Beam (Gen 2).

Een minpuntje is dat er, net als de Beam, maar één HDMI-poort is en dus geen HDMI-baan.

Beide Sonos-speakers kunnen worden gekoppeld aan de subwoofer en achterspeakers voor een meer meeslepende ervaring.

Sonos Beam (Gen 2)

Gen 2 heeft hetzelfde basisontwerp als de originele Beam, maar is nu geüpgraded om Dolby Atmos, eARC-connectiviteit en een 40% krachtigere CPU te ondersteunen.

Het is de kleinste en goedkoopste luidspreker op de lijst en zou een goede keuze kunnen zijn voor iedereen die op een kleinere gaming-tv speelt, zoals de recente 43 en 48 opties van Samsung/LG/Sony.

Laatste update op 19-06-2020 / Affiliate links / Afbeeldingen van de Amazon Product Ads API

Written By
More from Vanessa Hale
Nieuwe originele Xbox-kennis ontdekt dankzij een ex-Microsoft-medewerker
Ed Fries, een lid van het team dat verantwoordelijk is voor het...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *