Big East annuleert het herfstseizoen met een afgehaspelde universiteitssport

Big East annuleert het herfstseizoen met een afgehaspelde universiteitssport

St. John’s en Seton Hall steunden het besluit van het Grote Oosten om woensdag het herfstsportseizoen te annuleren, een beweging die geen invloed heeft op basketbal, maar die de grimmige realiteit van de universiteitssport in het coronavirus-tijdperk verder benadrukt.

Heren- en damesvoetbal, heren- en damescrosscountry, volleybal en hockey zullen in 2020 niet plaatsvinden, hoewel de conferentie zei dat het “alternatieve opties zal beoordelen voor het organiseren van herfstsportwedstrijden in het voorjaar van 2021.”

The Big East, dat niet deelneemt aan Division I-voetbal, maakte zijn aankondiging een dag nadat de Big Ten en Pac-12 hun herfstseizoenen hadden geannuleerd – inclusief voetbal, de geldmaker die vaak verantwoordelijk was voor het dekken van de kosten van kleinere herfst- en lentesporten. .

Het Big East-basketbal voor heren en dames, beide beschouwd als wintersport, werd “niet beïnvloed” door de beslissing van woensdag en staat nog steeds gepland voor november.

“St. John’s staat volledig achter de acties die vanmiddag door de Big East-presidenten zijn genomen en erkent dat het besluit om de wedstrijd dit najaar te annuleren moeilijk en uitdagend was, ”zei Mike Cragg, atletisch directeur van St. John, in een verklaring. “Als lid van de Big East COVID-19 Task Force, weet ik dat de dagelijkse focus van ons conferentieleiderschap lag op de gezondheid en veiligheid van onze student-atleten, coaches en personeel terwijl we door deze wereldwijde pandemie heen blijven navigeren.”

De conferentie zei in een aparte verklaring dat een taskforce bestaande uit bestuurders, artsen, sporttrainers, student-atleten en nationale experts op het gebied van wereldwijde pandemieën en infectieziekten heeft bijgedragen tot het besluit.

READ  Zullen de volgende twee wedstrijden het lot van Brown bepalen? Nieuws, sport, banen

Het “was niet lichtvaardig gemaakt”, zei dominee Peter M. Donohue, de voorzitter van de raad van bestuur van de Big East en Villanova-president.

De conferentie zei dat student-atleten in de herfstsport mogen deelnemen aan teamactiviteiten zoals teamtrainingen en trainingen, in overeenstemming met de richtlijnen van het coronavirus.

De weigering van de NCAA om uniforme coronavirusrichtlijnen vast te stellen, heeft echter een beladen situatie gecreëerd voor student-atleten en universiteiten, die moeten beslissen of het de moeite waard is om sport te houden voor amateursporters tijdens een nog steeds woedende pandemie. De universiteitssportwereld werd aanvankelijk op zijn kop gezet in maart, toen naseizoen heren- en damesbasketbaltoernooien – waaronder March Madness, die naar verluidt in 2019 bijna $ 1 miljard opleverde – werden geannuleerd, gevolgd door lentesporten. Universiteiten hebben ook te maken gehad met druk van sommige spelers, coaches en zelfs president Trump die hen smeekte om dit najaar verder te gaan met atletiek, met name voetbal. De Big 12 verdubbelde woensdag na het spelen van Divisie I-voetbal dit najaar, met een herzien schema.

“Dit is een moeilijke dag voor Seton Hall Athletics”, zei atletisch directeur Bryan Felt in een verklaring naar aanleiding van de annulering van de herfstsporten van zijn conferentie. “Hoewel we de kans koesteren voor onze student-atleten om te strijden voor kampioenschappen en onze geweldige universiteit te vertegenwoordigen, blijven de gezondheid, veiligheid en het welzijn van onze gemeenschap onze eerste prioriteit, en op dit moment zijn de richtlijnen, gegevens en feiten die we hebben ontvangen heeft geleid tot dit uitstel. “

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *