H-1B Visa-houders mogen onder voorwaarden naar de VS terugkeren

De Trump-administratie heeft enkele regels voor H-1B-visa versoepeld.

Washington:

De Trump-administratie heeft enkele regels voor H-1B-visa versoepeld, waardoor visumhouders de Verenigde Staten kunnen binnenkomen als ze terugkeren naar dezelfde baan die ze hadden voorafgaand aan de afkondiging van het visumverbod.

Het adviserende Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zei dat personen ten laste (echtgenoten en kinderen) ook mogen reizen met primaire visumhouders.

“Reizen door sollicitanten die hun baan in de Verenigde Staten willen hervatten in dezelfde functie bij dezelfde werkgever en dezelfde visumclassificatie”, aldus het adviseur van het State Department.

De administratie stond ook reizen toe door technische specialisten, senior managers en andere werknemers met H-1B-visa en hun reis is noodzakelijk om het onmiddellijke en voortdurende economische herstel van de Verenigde Staten mogelijk te maken.

Op 22 juni had de Amerikaanse president Donald Trump een proclamatie ondertekend die tot het einde van het jaar in de nasleep van de COVID-19-pandemie zou plaatsvinden.

De administratie stond ook het reizen toe van visumhouders die werkzaam zijn als beroepsbeoefenaar in de volksgezondheid of gezondheidszorg, of onderzoeker om de gevolgen van de COVID-19-pandemie te verlichten, of om lopend medisch onderzoek uit te voeren in een gebied met een aanzienlijk voordeel voor de volksgezondheid.

“Reizen ondersteund door een verzoek van een Amerikaanse overheidsinstantie of -entiteit om te voldoen aan kritische doelstellingen van het buitenlands beleid van de VS of om te voldoen aan verdrags- of contractuele verplichtingen. Dit kunnen personen zijn, ge├»dentificeerd door het ministerie van Defensie of een andere Amerikaanse overheidsinstantie, die onderzoek doen, IT leveren ondersteuning / diensten, of het aangaan van andere soortgelijke projecten die essentieel zijn voor een Amerikaanse overheidsinstantie, “verklaarde het adviesorgaan.

READ  GOP-kandidaat beweert dat hij AOC kan omverwerpen bij algemene verkiezingen
Written By
More from Aubrey Mason
11 ventilatoren en AC-units die u zullen helpen de zomerhitte te verslaan
De zomer is officieel hier – en het weer in de Verenigde...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *