Bioscopen zouden in augustus moeten kunnen heropenen, beveelt I&B Ministry aan

Cinemas should be allowed to reopen in August, I&B Ministry recommends

Bioscoopgangers met een 3D-bril kijken naar een film op een PVR Multiplex in Mumbai op 10 november 2013.Reuters-bestand

Het Ministerie van Informatie en Omroep heeft het Ministerie van Binnenlandse Zaken van de Unie aanbevolen om bioscoopzalen in het hele land in augustus te heropenen.

I & B-secretaris Amit Khare heeft dit tijdens een nauwe branche-interactie met het CII Media Committee op vrijdag aangegeven. Hij zei dat zijn tegenhanger van het ministerie van Binnenlandse Zaken, Ajay Bhalla, de laatste oproep zal beantwoorden.

Bioscoopzalen worden mogelijk al in heel India heropend op 1 augustus – of uiterlijk op 31 augustus

Khare zei dat hij heeft aanbevolen dat bioscoopzalen al op 1 augustus – of uiterlijk rond 31 augustus – in heel India worden heropend.

De voorgestelde formule is dat alternatieve stoelen op de eerste rij en vervolgens op de volgende rij vacant blijven en zo doorgaan.

Khare zei dat de aanbeveling van zijn ministerie rekening houdt met de sociale afstandsnorm van twee meter, maar deze in plaats daarvan voorzichtig aanpast naar twee meter. Het ministerie van Binnenlandse Zaken moet echter nog op de aanbeveling terugkomen.

Bioscoopeigenaren, die bij de interactie aanwezig waren, hebben zich echter teruggedrongen en zeiden dat deze formule onverstandig is en dat alleen films draaien met een auditoriumcapaciteit van 25 procent erger is dan de bioscopen dicht te houden.

Onder de aanwezigen waren media-CEO’s zoals N.P. Singh van Sony, Sam Balsara (Madison), Megha Tata, (Discovery), Gaurav Gandhi (Amazon Prime), Manish Maheshwari (Twitter), S. Sivakumar (Bennett Coleman and Co Ltd) en K. Madhavan, Star & Disney, en ook voorzitter, CII Media Committee.

De aanwezige OTT-platforms, waaronder Gandhi van Amazon Prime, hebben niet teruggedrongen. Sommige Bollywood-producenten, met name die van Amitabh Bachchan’s “Gulabo Sitabo”, hebben hun films op OTT gepost, in plaats van de lockdown-onzekerheid te beleven.

READ  Updates van over de hele wereld
Written By
More from Max Mcgee
Jamal Adams ‘nieuwste rip-job op Jets leidt nog steeds waarschijnlijk niet tot handel
Wat is de volgende stap voor Jamal Adams in zijn campagne om...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *