BJP Silent On Rajasthan’s Sachin Pilot, zegt beweringen over paardenhandel door het congres verzonnen

NDTV News

Bronnen in de buurt van Sachin Pilot zeiden dat hij in gesprek was met de BJP. (Het dossier)

De BJP zei vandaag dat de crisis in het congres in Rajasthan “van eigen makelij” is – vergelijkbaar met wat er werd gezegd toen Jyotiraditya Scindia en zijn medewerkers de partij in Madhya Pradesh verlieten en de regering van Kamal Nath neerhaalden. Het is Rajasthan’s vice-premier Sachin Pilot die nu erg van streek is met zijn baas Ashok Gehlot en kampeert in Delhi met een aantal van zijn loyale MLA’s. Bronnen bij hem in de buurt zeiden dat hij in gesprek was met de BJP, die in maart begon en parallel liep met de gesprekken van de BJP met de heer Scindia.

De BJP heeft echter ontkend dat er gesprekken hebben plaatsgevonden. Bronnen in de BJP beweren ook dat er geen gesprek is gepland tussen de heer Pilot en de partijleiders. De nationale algemeen secretaris van de partij, Bhupender Yadav, die uit Rajasthan komt, is echter belast met het toezicht op de situatie.

“Het kopen en verkopen van MLA’s in Rajasthan is een verzonnen verhaal. Het is een film waarvan de scenarioschrijver, producer, regisseur en acteur allemaal één persoon zijn. Het doel is om de desintegratie van je partij op te lossen met zijn eigen president”, aldus de BJP. Vakbondsminister Gajendra Shekhawat zei vandaag in een Hindi-tweet, wijzend op de beschuldigingen van de heer Gehlot in dit verband.

Een andere tweet van hem luidde: “BJP leidde congresmisleiding.”

De heer Gehlot heeft beweerd dat de BJP heeft geprobeerd de macht in de staat te grijpen door MLA’s om te kopen, zoals ze deden in Madhya Pradesh. Gisteren zei hij dat de BJP MLA’s tot Rs 15 crore aanbood om van loyaliteit te veranderen. ‘Je zag dit in Goa, Madhya Pradesh en de noordoostelijke staten’, zei de heer Gehlot tegen NDTV.

READ  Tahj Mowry noemt ex Naya Rivera zijn 'eerste liefde' in emotionele toewijding

Pilot is van streek geraakt door een brief waarin hem wordt gevraagd te verschijnen voor ondervraging door de Special Operations Group in een onderzoek naar de claim op de handel in paarden.

De eerste minister heeft erop gewezen dat hij en partijchef Mahesh Joshi, die de klacht indiende, ook een dagvaarding hebben ontvangen.

‘Niemand staat boven de wet’, citeerden bronnen hem.

In maart stortte de door Kamal Nath geleide regering in Madhya Pradesh in elkaar toen Jyotiraditya Scindia van kant wisselde met 23 loyalistische MLA’s. De heer Nath had toen beweerd dat de BJP de MLA’s omkocht en een “Operatie Lotus” probeerde – een term die werd bedacht tijdens een soortgelijke oefening in Karnataka.

De BJP ontkende de beschuldigingen, wijzend op de interne problemen van het congres. Deze keer moet er nog een officieel antwoord komen.

Zowel de heer Scindia als de heer Pilot – ooit een van de naaste medewerkers van Rahul Gandhi – zijn aan hun lot overgelaten nadat de heer Gandhi de functie van chef van de partij had neergelegd na de decimering van de partij vorig jaar bij de Lok Sabha-verkiezingen. Beide leiders, die een enorme massa volgen, hoopten beloond te worden met topposten na de comeback van de partij in de twee kernlanden Madhya Pradesh en Rajasthan in 2018. Maar voorafgaand aan de Lok Sabha-verkiezingen maakten ze een klim na de heer Gandhi’s onderschepping.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *