Bloedige remises en verbluffende strafschoppen: zes klassieke wedstrijden tussen Engeland en Italië | Engeland

Engeland 2-0 Italië november 1977 (WK-kwalificaties)

Onder Don Rivi 12 maanden geleden, twee doelpunten veroordeeld door Giancarlo Antonioni en Roberto Petiga Engeland Om een ​​uitgebreide nederlaag 2-0 in Rome in de eerste competitieve bijeenkomst van de twee teams. Maar met Ron Greenwood met een tijdelijke opdracht om terug te keren op Wembley na het verrassende vertrek van Reeve naar de VAE in de zomer, bezegelde een kopbal van Kevin Keegan – zijn favoriet in zijn carrière – en een seconde van Trevor Brooking de overwinning. Engeland Na een sterk optreden voor 92.000 fans in de laatste wedstrijd van de legendarische Inter Milan-verdediger Giacinto Facchetti met Italië. Greenwood is beloond met een vaste aanstelling – een functie die hij tot juli 1982 bekleedde. En de uitzending is nog steeds niet genoeg. Engeland Naar het WK van 1978 in Argentinië, echter, na de 3-0 overwinning van Italië op Luxemburg een paar weken later betekende dat ze bovenaan de kwalificatiegroep stonden op doelsaldo.

Italië 1-0 Engeland in juni 1980 (Euro groepsfase)

“We dachten dat we een kans hadden om het te winnen”, zei Ray Wilkins. “Alles ging de verkeerde kant op.” Na een teleurstellend 1-1-gelijkspel in hun openingswedstrijd tegen België in Turijn, wist Engeland dat het verslaan van de gastheren hen een goede kans zou geven om de finale te bereiken. De Azzurri werd de opkomende spits Paolo Rossi geweigerd nadat hij was geschorst wegens matchfixing en gelijkspeelde in de openingswedstrijd tegen Spanje. In een moeilijke ontmoeting had Engeland moeite om kansen te creëren voordat Marco Tardelli won met nog 11 minuten te gaan. Keegan maakte in de laatste minuut bijna gelijk met een kopbal, maar werd gered door Dino Zoff. Hoewel Engeland Spanje versloeg, Italië Hij eindigde als tweede in de groep na een doelpuntloos gelijkspel met België, dat in de finale verloor van West-Duitsland.

Italië 2-1 Engeland, juli 1990 (Wereldbeker derde plaats wedstrijd)

Het was de wedstrijd die niemand wilde. Drie dagen na een pijnlijke nederlaag tegen West-Duitsland, reisde Engeland naar Bari om een ​​team te ontmoeten dat hetzelfde lot onderging tegen Argentinië. Peter Shilton liet twee maanden voor zijn 41e verjaardag zijn record van 125 en laatste doelpunt zien en schaamde zich voor Roberto Baggio voor de openingstreffer voor het doelpunt van David Platt. Op een avond die ook herinnerde aan Paul Gascoigne die John Barnes en Chris Waddell vergezelde in een Mexicaanse golf van de bank, bezegelde Salvatore Schillaci’s late strafschop de Gouden Schoen in zijn voordeel en de derde plaats voor zijn land. Fulltime wisselde Tony Dorigo van shirt met de Italiaanse kapitein, Giuseppe Bergomi, die vervolgens vroeg om korte broek en sokken te ruilen. “Ja, maar verder niets”, antwoordde de Engelse verdediger.

Engelse spelers op de bank voeren een Mexicaanse golf uit tijdens de play-offwedstrijd om de derde plaats van het WK 1990. Van links naar rechts: Steve Hodge, Terry Butcher, Chris Waddell, John Barnes, Paul Gascoigne, Steve Ball, Chris Woods, Dave Besant, Stuart Pierce en Neil Webb. Foto: Simon Bruty / Getty Images

Italië 0-0 Engeland, oktober 1997 (WK-kwalificaties)

De nacht die de inspiratie vormde voor de zin “Toen op een avond in Rome waren we sterk – we groeiden op” in de heruitgave van de World Cup Three Lions van 1998. Na in februari 1997 op Wembley te hebben verloren van Italië, herwon Engeland wat vertrouwen met een 2-0 overwinning in Le Tournoi in de zomer en won vervolgens de vriendschappelijke wedstrijd waaraan ook Frankrijk en Brazilië deelnamen. Omdat Ian Wright in de Italiaanse hoofdstad een gelijkspel nodig had om hun plaats in de finale te behouden, zou het voor de bezoekers beter zijn geweest als de inspanningen van Ian Wright geen columnist hadden geschaad, maar het portret van de bebloede en verbonden kapitein Paul Ince, die feestvierde met fans op het laatste fluitsignaal is nog steeds een van de beroemdste fans in Engeland. “Ian Wright huilde van vreugde en hij zorgde ervoor dat ik ook moest huilen”, zei Innes. “Ik heb in bekerfinales en in de grote Europese wedstrijden gespeeld, maar dat was bij alles wat ik heb bereikt – misschien wel het grootste moment uit mijn carrière.”

Engeland 0-0 Italië (Italië wint pennen)juni 2012 (Euro-kwartfinales)

Andrea Pirlo scoort een gewaagde Panenka-penalty tegen Joe Hart op Euro 2012.
Andrea Pirlo scoort een gewaagde Panenka-penalty tegen Joe Hart op Euro 2012. Foto: Matthias Schrader/The Associated Press

Uiteindelijk gedumpt door Roy Hodgson toen hij een maand voor hun eerste wedstrijd in Europa de leiding overnam van Fabio Capello, leidde hij Engeland naar de kwartfinales als groepsleider met overwinningen op Zweden en Oekraïne. Hun beloning was een gelijkspel tegen Cesare Prandelli’s kant in Kiev, waarbij Andrea Pirlo de touwtjes in handen had van zijn positie als diepe spelmaker terwijl het Engelse middenveld grotendeels op schaduwen jaagt. De meest succesvolle combinatie van passes in Engeland was doelman Joe Hart op spits Andy Carroll, hoewel ze genoeg deden om de wedstrijd tot een penaltyserie te leiden. Ashley Young en Ashley Cole waren de ongelukkigen die deze keer niet meededen en stuurden de gedurfde Panenka van Pirlo naar Italië. “We gaan in de normale speeltijd ongeslagen weg, maar we gaan naar huis omdat we niet kunnen winnen met penalty’s”, zei een gefrustreerde Hodgson.

Engeland 1-2 Italië, juni 2014 (groepsfase WK)

Engeland arriveerde in Brazilië met de ontmoedigende taak om het in de groepsfase op te nemen tegen twee voormalige WK-winnaars. Tegen Italië had Raheem Sterling geen slechtere start kunnen maken, want in de 35e minuut miste Raheem Sterling een schitterende kans om de score te openen voor het doelpunt van Claudio Marchisio. Engeland reageerde onmiddellijk via Daniel Sturridge, maar in de barre omstandigheden in Manaus leden ze in de tweede helft na Mario Balotelli dwong Hodgson tot match-up. Balotelli vroeg de koningin om een ​​”kus op de wang” als Italië Costa Rica zou verslaan in hun volgende wedstrijd en Engeland een kans zou geven om zich te kwalificeren, maar Engeland en Italië kwamen vroeg thuis na de nederlaag tegen Uruguay. “Ik denk niet dat er enige reden is om eraan te twijfelen dat deze groep spelers in Engeland goede dingen zal blijven doen”, zei Hodgson.

READ  Dansen in de winkel leidt tot een arrestatie in quarantaine van bezoekers in Hawaii
More from Madison Garrett
Final Fantasy 12 News Headlines Xbox Game Pass-opstelling voor februari • Eurogamer.net
Microsoft heeft in februari 2021 een hele reeks titels aangekondigd die naar...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *