Wat volgt er voor Ohio nadat COVID-19 de wedstrijd in Kentucky heeft geannuleerd?

Voor het eerst sinds de start van het seizoen 2020-21, Ohio State moest een wedstrijd annuleren vanwege COVID-19-positieven in zijn show.

En het was ook niet zomaar een spelletje. Met een winning streak van vier wedstrijden, stonden de Buckeyes, gerangschikt op nummer 21 in Kentucky, gepland om zaterdag de nummer 21 in Las Vegas te ontmoeten als onderdeel van de jaarlijkse CBSSports Classic-dubbel. Wat een nationale show wordt voor derdejaars rookie EJ Liddell, die zaterdag zijn 21e verjaardag viert, zal in plaats daarvan een dag zijn waarop de Buckeyes worden ontslagen, in de hoop dat er geen spelers meer zullen komen opdagen voor positieve tests en dat de rest van het schema niet wordt beïnvloed. .

Het is een zware dag voor de staat Ohio, die als onderdeel van de evenementencoach een selectiewedstrijd aan het verliezen is Chris Holtman zei donderdagochtend (toen de wedstrijd nog aan de gang was) Buckeyes is een hoog aangeschreven bedrijf. Nu met de annulering van donderdag, wat komt er daarna voor Ohio?

Dit is wat we weten.

Verschillende basketballers in Ohio hebben positief getest op COVID-19

Hoewel een staflid enkele weken geleden positief testte op het virus, begon deze situatie met slechts één speler die positief testte op het virus. Pas donderdag laat in de ochtend moesten de Buckeyes hun gewichthefsessie stopzetten, hun telefoons pakken en naar de sportschool in de Value City Arena gaan om hun PCR-tests te doen. Spelers moesten op dat moment sociale afstand nemen, en de meerderheid van hen speelde een teamvideogame terwijl ze wachtten op resultaten in de sportschool.

READ  De Gates versloegen de Coyotes met 3-1 om hun winning streak voor drie wedstrijden voort te zetten

Van daaruit keerden verschillende spelers positieve tests terug.

“De gezondheid en veiligheid van onze spelers is van het allergrootste belang”, zei Holtmann in een video op zijn Instagram-pagina. We kijken ernaar uit om verdere begeleiding te blijven ontvangen terwijl we hier de komende dagen blijven testen. Hoop dat dit een pauze is. We kijken er naar uit om snel weer op het veld te staan.

Buckeyes-spelers die positief op het virus hebben getest, zijn minimaal 10 dagen uitgeschakeld

Kentucky is misschien de enige wedstrijd die Ohio moet annuleren, maar spelers die positief op het virus hebben getest, zullen nog meer missen. Om weer te kunnen spelen, moeten alle spelers, ongeacht de vaccinatiestatus, zonder uitzondering 10 dagen in isolatie gaan.

Gedurende die periode mogen ze niet deelnemen aan sportieve activiteiten. Als de tien dagen voorbij zijn en de speler een negatieve test heeft gehad, moet hij een volledig hartonderzoek ondergaan voordat hij weer mag beginnen met teamactiviteiten. Het hele proces wordt begeleid door de sportcoachingstaf en medisch personeel van het team, niet de coachingstaf.

De Buckeyes zijn gepland om dinsdag Tennessee Martin te ontvangen, waarna ze een week vrij hebben voordat ze op 28 december New Orleans ontvangen. En elke speler die donderdag positief test, zal ook op zijn minst de wedstrijd van Tennessee Martin missen.

Ohio State hervat Big Ten-spel op 2 januari in Nebraska.

Het waren niet alleen de positieve tests die de basketbalwedstrijd tegen Kentucky hebben afgelast

Hoewel de staat Ohio meerdere positieve tests had, hadden de Buckeyes weinig handen, maar hadden ze nog steeds genoeg lichamen om Kentucky te spelen. Het probleem was dat als een speler donderdag negatief testte in Columbus en vervolgens symptomen kreeg en vrijdag positief testte op het virus in Las Vegas, die speler dan 10 dagen ter plaatse in quarantaine zou moeten.

READ  Microsoft exploiteert Inworld om zijn AI-spelkarakters te verbeteren

Het was niet het begin van het programma, dat niet het risico wilde nemen een zieke speler duizenden kilometers van huis te laten.

Zoals het er nu uitziet, begon de wedstrijd van dinsdag

De Buckeyes blijven de komende dagen spelers testen in de hoop dat het virus zich niet verder verspreidt. Als Ohio geen positievere tests laat zien, zullen de Skyhawks waarschijnlijk dinsdagavond gastheer zijn in de Value City Arena.

Een beslissing hierover zal hoogstwaarschijnlijk pas de dag voor of de dag van de wedstrijd worden genomen.

Boosterschoten zijn waarschijnlijk onderweg

Voordat de Buckeyes hun seizoen 2021-22 beginnen, zei Holtman dat het programma een vaccinatiegraad van 100% had bereikt. Nu, binnen de komende week, zullen spelers die dat nog niet hebben gedaan, waarschijnlijk boostershots krijgen voor meer bescherming tegen het virus.

Ohio State heeft vorig seizoen één wedstrijd afgelast. Bij een bezoek aan Alabama A&M testten spelers positief.

[email protected]

Tweet insluiten

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *