Bombay HC vraagt ​​Maharashtra waarom de meer dan 65 acteurs niet kunnen werken

Bombay HC asks Maharashtra govt why 65-plus actors can

Taapsee Pannu met Amitabh Bachchan en regisseur Sujoy Ghosh op de set van BadlaInstagram

Het Hooggerechtshof van Bombay heeft de deelstaatregering van Maharashtra ondervraagd over haar richtlijn die acteurs onder de 10 en boven de 65 jaar verbiedt te schieten tijdens de Covid-19-pandemie.

Senior Bollywood-acteur Pramod Pandey heeft dinsdag een petitie ingediend tegen de overheidsrichtlijn.

De High Court heeft de deelstaatregering gevraagd om uit te leggen hoe senior actoren zichzelf zullen onderhouden als ze niet mogen schieten, volgens een rapport op indiatoday.in. De rechtbank heeft de staat ook gevraagd of de leeftijdsgrens is bepaald op basis van een rapport of gegevens.

De rechtbank heeft naar verluidt de regering verzocht om uiterlijk vrijdag een antwoord in te dienen.

Pandey zei eerder tegen India Today: “Het is ons grondwettelijk recht om te werken en een waardig inkomen te verdienen. Maar het bevel van de deelstaatregering staat ons niet toe om te werken. We kunnen corona overleven, maar sterven door werkloosheid en honger als we werk niet. Ik heb mijn hele leven geworsteld en verdien ongeveer 40 duizend per maand, maar nu is er geen werk. In feite zijn er ook geen auditie-oproepen. De clausule voor kleine kinderen is begrijpelijk en ze hebben ouders om voor te zorgen maar wat zullen acteurs en bemanningsleden die ouder zijn dan 65 jaar doen? Ze zullen sterven. ‘

Vanaf het moment dat de lockdown is begonnen, zijn de opnames in de film-, tv- en OTT-industrie tot stilstand gekomen. Aangezien de ontgrendeling is gestart, is het schieten hervat, maar is het voor senior acteurs verboden om te werken, volgens de nieuwe regelgeving van de staat.

READ  Capcom deelt Street Fighter 6 online karaktergebruiksstatistieken voor oktober, waarbij de meest recente en klassieke spelers worden onthuld

Velen van hen hebben het financieel moeilijk omdat ze de afgelopen vier maanden zonder werk zijn. Daarom kijken ze er reikhalzend naar uit om terug te keren naar de sets, maar de leeftijdsgebonden richtlijn van de staat verhindert hen dat te doen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *