Bruins vs. Lightning Talking Points: B’s fouten stapelen zich op in Game 4-verlies

Nick Ritchie versloeg Yanni Gourde met een late, straffende treffer in de tweede periode van Game 4 op zaterdag die de ploeterende vleugelspeler van Bruins een vijf minuten major opleverde voor het instappen.

Ritchie’s hit werd tussen de periodes in de NBC-uitzending in de studio ronduit bekritiseerd en zowel tv-analisten, media als Bruins-fans riepen op om Ritchie voor de rest van de wedstrijd op de bank te laten zitten. Het was duidelijk een vuile, onverstandige treffer die ook leidde tot het verpletterende derde doelpunt van de Tampa Bay Lightning in een 3-1 pak slaag van de Bruins in Game 4 in de Toronto-bubble.

Ritchie raakte Gourde lang nadat hij de puck had losgelaten, en de klap ver weg van de planken sloeg de Tampa Bay na de botsing onhandig tegen de zijborden. Gourde was in staat om de wedstrijd uit te spelen zonder blessure, en de vleugelspeler van Bruins zei dat hij na de wedstrijd gewoon zijn werk deed en zijn check afrondde met wat nadruk op playoff-niveau.

‘Ik was niet van plan om een ​​man op het ijs te zetten en iemand te verwonden. Ik was net mijn slag aan het afmaken, dacht dat ik het goed had gedaan met mijn armen naar beneden en het was schouder aan schouder, ”zei Ritchie. ‘Misschien had hij het niet verwacht [after] hij is net van de puck af. Ik speel gewoon mijn spel en dat hoort erbij, soms gebeuren dat soort dingen. “

READ  Mikel Arteta: Arsenal-coach "verbaasd" wedstrijd Brentford werd niet uitgesteld na uitbraak Coruna-virus | voetbal nieuws

Ontvang het laatste nieuws en analyses over al uw teams van NBC Sports Boston door de My Teams-app te downloaden

Normaal heeft hoofdcoach Bruce Cassidy na het spel een gelijkmatige reactie op incidenten als deze, maar het klonk zeker alsof hij gelooft dat de B’s het korte einde van de stok hebben.

Misschien zit Cassidy nu in wanhoop met 3-1 achter in een serie naar Tampa Bay, met weinig hoop om terug te komen, en steunde hij de overtreding van zijn power forward terwijl hij Gourde berispt omdat hij zich een weg baant naar een grotere penalty voor de Bruins. Dit was niet de gebruikelijke Cassidy-beoordeling van dingen na het spel, maar misschien realiseert de B-coach zich dat dezelfde oude, dezelfde oude niet voor de Bruins werkt tegen een diepere, meer getalenteerde Lightning-groep.

Of misschien kijkt Cassidy toe hoe coaches als Craig Berube en Jon Cooper de officials tegen de Bruins in playoff-series laten werken met zeuren en lobbyen, en hij doet iets waarvan hij denkt dat het zou kunnen werken voor de Black and Gold. Hoe dan ook, het klinkt alsof Cassidy denkt dat de Bruins genaaid waren van de vijf minuten durende oproep.

‘Er was geen [penalty] bellen, en toen werd het een majoor van vijf minuten. Ik weet het niet zeker, ik denk dat we een verklaring zullen krijgen of we zullen het niet doen, ik weet het niet, ik heb er geen een gekregen van waarom dat is veranderd. Het was duidelijk dat Gourde down was in het spel, hij is een goede speler, een hele goede speler voor hen, slim natuurlijk, heeft ze vijf minuten op de powerplay gezet, ”zei Cassidy.

READ  EA belooft racisme en andere aanstootgevende content in FIFA met nieuwe technologie aan te pakken

“Hij maakte de wedstrijd uit en had geen problemen in de derde periode. Ik was het niet eens met de oproep. Zoals ik zei, [Karson] Kuhlman werd geraakt [Cedric] Paquette laat in de eerste periode. [It was] een heel, heel, heel, heel, heel vergelijkbare hit, geen oproep. Maar ik denk dat we die vraag zullen stellen [and] ontdek wat de gedachte was. “

Cassidy verwees naar een schouder-aan-schouder slag tegen de eindborden in de eerste periode toen Paquette tegen Kuhlman sloeg, en toen zette Ritchie de Bruins een paar minuten kort door een speler in Paquette te laten springen die nooit de bel zal beantwoorden. Sommige kenmerken van de hit waren vergelijkbaar, maar de Ritchie was zeker later en verder weg van de planken, waardoor het een meer roekeloze actie werd.

Nogmaals, Cassidy zag het niet zo.

‘Hij maakt een cheque af, het gebeurt de hele tijd. [Ritchie] speelde door de schouder van een speler zoals ik het zag. Schouder aan schouder … hard. Ik weet niet of de verklaring was dat het laat was of dat het een man van 225 pond was die een man van 170 pond sloeg en daarom wordt de straf opgelegd, “zei Cassidy.

“Ik dacht dat Paquette in de eerste periode hetzelfde, zo niet slechter, bij Kuhlman deed. De norm is bepaald, dat is wat de officials doen, zij bepalen de norm en de spelers passen zich eraan aan en passen zich er game in en game out aan aan. ik dacht [Ritchie] deed goed werk. Dat is wat hem wordt gevraagd te doen: hard zijn voor mensen, opkomen voor je teamgenoten, naar het net gaan, vuile goals scoren, plays van de muur maken en al die dingen.

READ  Vandaag heb ik geleerd dat de PS5-console samen met je muziek live kan gaan op Spotify

“Dus die hit maakte deel uit van de taakomschrijving en hij deed het. Ze hebben de oproep teruggedraaid en aan het eind van de dag ging het tegen ons in. We willen dat Ritch fysiek is, niet roekeloos, en dat is wat we dachten dat het was, maar zo werkte het niet. “

Het is de moeite waard om te zien of een van de opmerkingen van Cassidy invloed heeft op hoe Game 5 maandagavond wordt opgeroepen met de rug van Boston tegen de muur, en een duidelijke behoefte aan wanhoop en urgentie van zijn Bruins-team.

More from Madison Garrett

AirPods Pro beta plaagt meer iOS 15-functies

De nieuwste bètasoftware van Apple AirPods Pro toont de komst van enkele...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *