Bungie wint historische rechtszaak tegen Destiny 2 cheatmaker AimJunkies

Bungie wint historische rechtszaak tegen Destiny 2 cheatmaker AimJunkies

Benjy

Ze wilden geld verdienen door hen bedrogtools te verkopen Lot 2 spelers. Mogelijk hebben ze uiteindelijk een juridisch precedent geschapen in de Verenigde Staten.

Na een proces bij de federale rechtbank in Seattle vorige week heeft een jury het cheat-verkoopbedrijf AimJunkies, samen met het moederbedrijf Phoenix Digital en vier van zijn werknemers en aannemers, aansprakelijk gesteld voor inbreuk op het auteursrecht en kende elk van hen een schadevergoeding toe. De jury verdeelde $63.210 aan schadevergoeding, waarvan $20.000 aan Phoenix Digital zelf en iets minder dan $11.000 aan elk van de vier personen. Dit is iets minder dan de $65.000 aan inkomsten die de beklaagden beweerden te hebben gegenereerd uit 1.400 exemplaren van hun boek. Lot 2 valsspelen.

Het lijkt erop dat de zaak van Bungie voorbij is Veel verder dan enig ander cheat-pak in het spel Dit is gedaan in het Amerikaanse rechtssysteem. Omdat vals spelen in een online game op zichzelf niet illegaal is, vertrouwen gamebedrijven doorgaans op de anti-cheat-aspecten van de Digital Millennium Copyright Act (DMCA) van 1998. Dat deden de makers van Grand Theft Auto V, Observatie en monitoring, Regenboog zesEn Fortnite Ze hebben hun tegenstanders gevolgd die vals spelen. Door de claim na de schikking te aanvaarden en vervolgens de auteursrechtzaak van een jury te winnen, heeft Bungie gamemakers mogelijk een zaak gegeven waar ze in toekomstige acties op kunnen wijzen, en misschien zelfs meer prikkels.

AimJunkies kunnen nog in beroep gaan tegen het oordeel van de jury; Phoenix Digital-oprichter David Schafer vertelde hierover aan Steven Totilo Plannen om tegen de scheidsrechter te vechten. Een afzonderlijk arbitraal vonnis gericht op DMCA-schendingen, waarbij Bungie $4,4 miljoen aan schadevergoeding en honoraria van AimJunkies werd toegekend, blijft in hoger beroep, waarbij AimJunkies claim De arbiter negeerde de arbitragevoorwaarden ‘schaamteloos’.

READ  De Helldivers 2-modus van Halo Infinite komt in juni uit en ziet er geweldig uit
Ondertussen is er in het spel zelf een nieuwe subklasse, de Prismatic, Lot 2.

Ondertussen is er in het spel zelf een nieuwe subklasse, Prismatic, waarmee je “Arc, Solar, Void, Stasis en Strand kunt combineren tot een aangepaste subklasse voor je ontwerp.” Er gebeurt gewoon veel Lot 2.

Benjy

Beschuldigingen van hacking en mogelijk verlies van Bitcoin

leuk vinden Gerapporteerd door TorrentFreak En Wet360 In de rechtszaal bleef de advocaat van AimJunkies bij zijn argument dat er geen toegang was Lot 2De broncode voor, ze kunnen geen inbreuk op het auteursrecht hebben gepleegd. In plaats daarvan manipuleerde het frauderende bedrijf de objectcode of compileerde de uitvoer om de tools te laten werken.

Ontwikkelaar James May versterkte ook zijn bewering dat het geen essentieel onderdeel was van de cheatcode en dat Bungie zijn pc had “gehackt”. De rechtszaak tegen piraterij heeft een eerder ontslag overleefd, waarbij AimJunkies en May betoogden dat Bungie's cheatmonitoringsoftware de code had reverse-engineered en de DMCA en de Computer Fraud and Abuse Act (CFAA) had geschonden. De rechter bekritiseerde destijds de beweringen van de CFAA wegens gebrek aan bewijs, maar stond toe dat ze werden gewijzigd en opnieuw geformuleerd. De jury vond May niet in zijn tegenvordering tegen Bunge.

In bungee klacht (PDF), en in openingsargumenten (bijv Let op de veelhoek Uit de embargorapporten van Law360 komen verwarrende aanwijzingen naar voren waarom de werkelijke schade relatief klein was. Bungie beweerde gegevens te hebben waaruit bleek dat het Phoenix Digital in mei meer dan $700.000 betaalde om aan cheats te werken, maar uit verkoopgegevens van Phoenix blijkt slechts $43.000 aan omzet. Bungie's klacht vraagt ​​de jury om “diefstal van bewijsmateriaal” te overwegen, inclusief verwijderde cryptocurrency-logs, forumberichten en verkoopinformatie. Het merendeel van de hoorzittingen en moties met betrekking tot deze zaken blijft verzegeld In de casuslijst.

READ  De Day 1-patch voor Mortal Kombat 1 is nu beschikbaar

Ergens medio 2022, met de druk van Bungie's pak, AimJunkies Een persbericht gepubliceerd Op de website werd het gekocht door het Oekraïense bedrijf “Blome Entertainment”. Phoenix Digital-oprichter David Schafer vertelde de advocaten van Bungie dat hij dit persbericht heeft uitgegeven om de advocaten van Bungie tegen te werken, zo blijkt uit de openingsverklaringen. Schaefer was op een gegeven moment Commando Om een ​​boete van $ 5.000 aan Bungie te betalen wegens “intimidatie en onprofessioneel gedrag” bij indiening.

De drie jaar durende reis naar de macht

De overwinning van Bungie in de zaak was verre van zeker. Bungie klaagde AimJunkies voor het eerst aan in juni 2021. AimJunkies verwijderde zijn cheats en ging schikkingsgesprekken aan met Bungie, maar Bungie diende in november 2022 een kort geding in nadat AimJunkies niet reageerde.

De rechter die toezicht hield op de zaak oordeelde iets meer dan twee jaar geleden dat Bungie “niet voldoende feiten had aangevoerd” dat AimJunkies zijn werk had gekopieerd, hoewel hij Bungie de tijd gaf om het te wijzigen en opnieuw in te dienen. Rechter Thomas Zellie in het westelijke district van Washington merkte dit ook op Lot 2De licentieovereenkomst verhinderde Bungie een rechtszaak aan te spannen tegen AimJunkies wegens problemen met fraude, contracten en verrijking. In een zeldzame daad van “klik om akkoord te gaan” tegen het uitgevende bedrijf, stuurde Zilly de zaak naar arbitrage, waar Bungie tot nu toe heeft gewonnen.

In Zilly's uitspraak van november 2022 tegen aspecten van May's tegenvorderingen merkte Zilly op dat May's bewijs dat Bungie toegang had tot zijn computer en hackte niet bewezen was en waarschijnlijk niet voldeed aan de schadevergoeding van $ 5.000 die nodig was voor een CFAA-claim.

READ  Random: This is Zelda: dezelfde wilde posters gemaakt door fans veranderen het spel in een Ghibli-film

De advocaat van Phoenix Digital, Phil Mann, vertelde Polygon dat het bewijs de uitspraak niet ondersteunt. Mann voegde eraan toe dat het prijzengeld “voor eens en voor altijd zal onthullen dat al die valse prijzen van meerdere miljoenen dollars die Bungie eerder uitreikte tegen een paar kinderen in de garage die niet konden vechten alleen voor de show zijn en niet weerspiegelen de werkelijkheid.”

De advocaat van Bungie, James Parker, vertelde meerdere media dat het bedrijf “toegewijd is aan onze spelers en hen zal blijven beschermen tegen bedrog, inclusief het voor de rechter brengen van deze en toekomstige zaken.”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *