Capcom wil zich concentreren op pc als het belangrijkste platform en dit kan in de toekomst grote gevolgen hebben voor de vechtspellen van het bedrijf

Het kan echter enige tijd duren om resultaten te zien

PC-gaming heeft de afgelopen 10 tot 15 jaar een grote transformatie ondergaan door te groeien van een vrij kleine niche naar het verschijnen in de huizen van de meeste gamers, en we hebben de transformatie binnen de vechtgamegemeenschap zelf zien gebeuren.

Capcom lijkt actie te ondernemen om zich in de toekomst te concentreren op het ontwikkelen van hun pc nadat ze een trend hebben opgemerkt, die zeer belangrijke implicaties kan hebben voor de volgende vechtgames van het bedrijf.

Haruhiro Tsujimoto, huidige COO van Capcom, trad onlangs toe tot Japanse publicaties Nikki In een interview sprak hij over de voorgestelde verschuiving in ideologie.

De legendarische ontwikkelingsstudio hoopt dat de verkoop van games tussen console en pc zal groeien tot 50-50 in 2022 of 2023 volgens Takashi Mochizuki van Bloomberg.

Ze hebben deze mijlpaal al bijna bereikt met hun bestverkochte editie van Monster Hunter: World, zoals Gelekte verkoopgegevens Het lijkt erop dat de titel meer dan 5,7 miljoen exemplaren heeft verkocht op Steam versus 5,5 miljoen op PlayStation 4 en nog eens 1,7 miljoen op Xbox One.

Dus welke impact zou deze potentiële verandering precies kunnen hebben op de vechtgames van Capcom?

We hebben de afgelopen jaren al een aantal competitieve scènes naar de pc zien worden overgedragen tussen Street Fighter 5: Champion Edition, Tekken 7, Guilty Gear Strive en meer.

Door meer of de meeste ontwikkelingsinspanningen op het meer open platform te plaatsen, zal de pc waarschijnlijk de beste versie zijn om te draaien en meer FGC naar Steam of elders te pushen.

READ  Heb je een echo of ring? Binnenkort zal Amazon ze gebruiken om uw internet te delen met een nieuw 'Sidewalk'-netwerk

De meeste moderne vechtgames hebben al een betere invoerlatentie op pc dan consoles, maar wat als ze er gewoon mee door zouden kunnen gaan?

Meer opties en verbeteringen kunnen leiden tot hogere theoretische technologische drempels in bijna elk aspect van gaming.

Hopelijk betekent dat ook het einde van vreselijke en/of kapotte computerpoorten.

Hoewel Capcom een ​​behoorlijk solide staat van dienst heeft gehad met Street Fighter 4 en vele andere pc-versies, zijn de meeste van hun nieuwere games op zijn minst solide, zo niet beter op pc – ironisch genoeg met uitzondering van Monster Hunter: World.

Het heeft waarschijnlijk even geduurd om het te krijgen, maar de pc-versie van SF5 is duidelijk de beste plek om te spelen voor iedereen die het kan.

Mogelijk zien we meer implementatie van functies zoals 120 fps, waardoor de jagers responsiever zouden kunnen worden, hoewel het op dit moment slechts is uitgeprobeerd op een paar titels zoals Samurai Shodown.

Met betere graphics en invoeropties kunnen spelers hun games afstemmen op hun eigen persoonlijke gameplay en de juiste uitrusting om ze meer te laten rennen en voelen zoals ze willen – hoewel dat natuurlijk afhangt van hoeveel Capcom bereid is te betalen de voordelen van het platform.

Misschien is het tijd om uitgebreidere console-ondersteuning en compatibiliteit te zien, evenals andere middelen om offline toernooien levensvatbaarder te maken, maar dat is net zo goed in de handen van pc’s en makers van stuurprogramma’s als de games zelf.

Deze stap zal waarschijnlijk ook een grotere negatieve impact hebben op pure consolegebruikers, omdat ze druk kunnen voelen om naar verschillende apparaten te verhuizen om toegang te krijgen tot de beste versie of de beste/grootste online community – hoewel dit nu al gebeurt.

READ  Nintendo zou Game Boy- en Game Boy Color-games naar Switch Online brengen

Dat betekent natuurlijk niet dat de consolegames van Capcom ook voor altijd zullen veranderen.

PlayStation 5 en Xbox Series X gaan door | S heeft veel nadruk gelegd op het bedrijf, vooral omdat de acceptatiegraad van pc-games lang niet zo hoog is in hun geboorteland Japan.

Omdat de pc neutraal of onbekend is in de wereld van consoleoorlogen, zou platformonafhankelijke gameplay voor Sony en Microsoft meer aandacht kunnen krijgen, zelfs buiten het domein van vechtgames.

Degenen die deze ontwikkelingen willen zien spelen in Street Fighter 6 of wat Capcom daarna ook kookt, moeten misschien nog een tijdje wachten.

Tenzij deze verschuiving naar het richten op het pc-platform al enkele manen aan de gang is, is Capcom’s volgende vechtgame al jaren in de maak en zal waarschijnlijk de PS5 of Xbox Series X als basis gebruiken.

Vechtgames op pc hebben de afgelopen 5-6 jaar al waanzinnige vooruitgang en groei gezien, dus het zal heel interessant zijn om te zien hoe andere studio’s het meer open platform benaderen en naar de volgende generatie en verder gaan.

We kunnen in de nabije toekomst binnenkort afstevenen op extreme pc-gebaseerde FGM, waarvan ik niet zeker weet of iemand een decennium of twee geleden zou hebben gezien.

Written By
More from Lesley Curry

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *