CBI dient zaak in tegen bouwers van de Ambience Mall in Gurgaon, voert invallen uit

NDTV News

New Delhi:

Het CBI registreerde maandag een zaak in verband met de vermeende illegale bouw van het Ambience-winkelcentrum in Haryana’s Gurgaon op land dat oorspronkelijk was toegewezen voor een woningbouwproject. Het bureau voerde ook invallen uit in de gebouwen van de verdachte, waaronder de directeuren van de Ambience Group, op vier locaties in Delhi en Haryana.

De zaak werd bijna precies een maand nadat het Hooggerechtshof van Punjab en Haryana het CBI had opgedragen de naar verluidt illegale bouw van het winkelcentrum naast de Delhi-Jaipur National Highway te onderzoeken.

Het CBI was gevraagd om binnen zes weken vanaf 10 juli een FIR (eerste informatierapport) te registreren, een statusrapport in te dienen – in een verzegelde omslag binnen drie maanden en het onderzoek binnen zes maanden af ​​te ronden.

Het bevel van het Hooggerechtshof werd aangenomen na een PIL-rechtszaak (openbaar belang) waarin werd beweerd dat van de 18,98 hectare die was toegewezen voor een groepshuisvestingsproject in het dorp Nathurpur in Gurgaon, slechts 7,9 hectare werd gebruikt voor wooncomplexen.

De rest, zo beweerde de PIL, was gebruikt voor de bouw van de Ambiance Mall en andere commerciële gebouwen, in een flagrante schending van de regels die plaatsvonden met de hulp van overheidsfunctionarissen.

De aannemer, die ook kopers in het wooncomplex had beloofd onder voorbehoud van ongeveer 80 procent voor open en gemeenschapsdiensten, had eerder een aanvraag ingediend voor het fijnmaken van acht van de 18,98 hectare en zocht verdere toestemming voor de bouw van een commercieel complex.

Bij de behandeling van de zaak gaf het Hooggerechtshof opdracht tot vernietiging van de bevelen tot toewijzing van grond voor commerciële projecten en vroeg de deelstaatregering “onmiddellijk de nodige vervolgstappen te nemen”.

READ  Een tool over een door AI gegenereerde realtime versie van "GTAV"

De rechtbank zei ook dat de mogelijkheid bestaat dat de aannemer handelt in samenspraak met de relevante autoriteiten.

Het bevel van de Punjab en Haryana High Court werd aangenomen door een divisiebank van het High Court, bestaande uit Justice Rajan Gupta en Justice Karamjit Singh.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *