CD Projekt Red biedt terugbetalingen na bugs in consolegames

Cyberpunk 2077 is een actie-rollenspelvideo uit 2020.

Alexander Sayganov | SOPA-afbeeldingen | LightRocket via Getty Images

LONDEN – Cyberpunk 2077 was een van de meest langverwachte games van 2020.

Nu, minder dan een week na de release, biedt ontwikkelaar CD Projekt Red restituties aan omdat de game werd geplaagd door slechte prestaties en technische problemen op consoles.

De Poolse studio bood maandag via Twitter zijn excuses aan omdat hij niet liet zien hoe de game speelde op de basisversies van Sony’s PlayStation 4 en Microsoft’s Xbox One. Een grote kritiek in recensies van de titel tot nu toe was de ontdekking van bugs, crashes en bevriezingen in het spel.

“We hadden er meer aandacht aan moeten besteden om het beter te laten spelen op PlayStation 4 en Xbox One”, zei CD Projekt Red.

Het bedrijf voegde eraan toe dat het de komende maanden nieuwe updates zou uitrollen die tegen februari “de meest prominente problemen zouden moeten oplossen die gamers tegenkomen op consoles van de laatste generatie”.

Maar voor gamers die niet zo lang willen wachten, zei CD Projekt Red dat ze hun exemplaar kunnen terugbetalen.

Klanten die de game digitaal hebben gekocht, kunnen geld terugkrijgen via de PlayStation Network-service van Sony of het Xbox-platform van Microsoft. Degenen met fysieke kopie├źn moeten proberen geld terug te krijgen van de winkel waar ze de game hebben gekocht of, als dat niet lukt, CD Projekt Red zelf.

De aandelen van CD Projekt Red daalden maandag met 11%. De aandelenkoers van het in Warschau gevestigde bedrijf is met ongeveer 27% gedaald sinds de game op 10 november werd gelanceerd.

READ  'Handmaid's Tale' ster Yvonne Strahovski springt van Gilead naar 'Stateless'

Net als in de dystopische wereld van de sciencefictionfilm “Blade Runner”, laat Cyberpunk spelers ronddwalen in een open wereldmetropool genaamd Night City. Het is gebaseerd op het gelijknamige rollenspel op tafel en bevat acteur Keanu Reeves.

Analisten hadden gehoopt dat Cyberpunk 2077 een hit zou worden gezien het succes van CD Projekt Red met The Witcher 3: Wild Hunt. De rollenspel-titel wordt door sommigen beschouwd als een van de beste games aller tijden.

Cyberpunk 2077 kreeg een score van 90% op Metacritic, maar de gebruikersscore was gemengd vanwege klachten over de prestaties op oudere hardware.

More from Madison Garrett

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *