CDC zal de richtlijnen voor heropening van scholen niet herzien ondanks kritiek van Trump

Bewaarder Tracy Harris maakt stoelen schoon in een klaslokaal op de Brubaker Elementary School op 8 juli in Des Moines, Iowa. Charlie Neibergall / AP

Dr. Robert Redfield, directeur van de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention, zei dat de richtlijnen voor heropening van scholen niet zullen worden herzien, maar dat er aanvullende referentiedocumenten zullen worden verstrekt.

“Onze richtlijnen zijn onze richtlijnen, maar we gaan aanvullende referentiedocumenten verstrekken om in feite gemeenschappen te helpen die K-tot-12’s proberen te openen”, zei Redfield donderdag op Good Morning America. “Het is geen herziening van de richtlijnen; het is alleen om aanvullende informatie te verstrekken om scholen te helpen de door ons voorgestelde begeleiding te gebruiken. “

In reactie op opmerkingen over het feit dat de richtlijnen te streng of onpraktisch zijn, zei Redfield dat dit afhangt van hoe de richtlijnen zijn samengesteld.

“Op dit moment blijven we samenwerken met de lokale jurisdicties om te bepalen hoe zij de portfolio met begeleiding die we hebben gegeven willen gebruiken om ze praktisch te maken zodat hun scholen kunnen heropenen”, zei hij.

Redfield beschreef de richtlijnen als ‘opzettelijk niet-prescriptief’ en zei dat de reeks richtlijnen was bedoeld om scholen de mogelijkheid te bieden wat voor hen het beste zou werken.

Redfield zei dat de CDC met elke lokale jurisdictie zou werken aan de beste manier om de richtlijnen te gebruiken om hun scholen op de veiligste manier te heropenen, en dat het hem “persoonlijk verdrietig” zou maken als mensen de richtlijnen en zorgen over hen zouden gebruiken als reden om blijf gesloten.

“Het is op dit moment een cruciaal initiatief voor de volksgezondheid om deze scholen te heropenen en het veilig te doen,” zei Redfield.

READ  Herenbasketbal biedt Rutgers Winter Village de volgende drie thuiswedstrijden aan

Enkele context: Redfield’s opmerkingen komen een dag later President Trump tweette woensdag dat hij het niet eens was met CDC-richtlijnen voor het veilig heropenen van scholen omdat ze “erg stoer” en “duur” zijn.

Tijdens een persconferentie enkele uren later zei vice-president Mike Pence dat de CDC volgende week nieuwe richtlijnen zal uitbrengen over de heropening van scholen. Zowel hij als de directeur van de CDC zeiden dat de aanbevelingen van het bureau niet mogen worden beschouwd als een belemmering voor het terugbrengen van kinderen naar klaslokalen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *