Hoe je de leiding krijgt over een giftige werkplek met een vreselijke baas

Hoe je de leiding krijgt over een giftige werkplek met een vreselijke baas

Toen Jim Smith (naam veranderde) voor een PR-, marketing- en communicatiebureau in Midtown werkte, werkte hij voor een baas die de duivelse Miranda Priestly van “The Devil Wears Prada” channelde.

“Op een keer belde ze een accountcoördinator ‘Long Island white trash’ voor de hele verdieping omdat ze om 18:15 uur vertrok – onze dag eindigde om 18:00 uur. Ze liep elke dag binnen en kondigde aan hoeveel [doses of the stimulant] Adderall had ze genomen. Elke keer werd ik – en de rest van het kantoor – overweldigd door verlammende angst. “

Hij was ook getuige van het nep-huilen van de CEO, die onmiddellijk in gelach veranderde nadat hij zonder reden een werknemer had ontslagen in het bijzijn van personeel. “Ik was echt doodsbang”, zegt Smith.

Bij het boetiekfirma voelde niemand zich veilig om dit ongepaste gedrag te melden.

“Je kon niemand vertrouwen”, zegt Smith. “Alles zou bij haar terugkomen – zo verkochten haar volgelingen hun ziel.”
Smith zegt dat de omzet 100 procent was, maar “weggaan was het moeilijkste wat ik deed. Iedereen die voor haar werkt, krijgt het Stockholm-syndroom. “

Onlangs heeft de schijnwerper zich opnieuw gericht op schadelijke werkplekken, inclusief beschuldigingen van gemeen spel achter de schermen bij de talkshow van Ellen DeGeneres. Tien voormalige werknemers en een huidige werknemer zijn naar voren getreden met klachten over racisme, intimidatie en het horen van hun managers om niet rechtstreeks met DeGeneres te praten, naast beschuldigingen van seksueel wangedrag.

Helaas is geen enkele industrie immuun voor slecht gedrag. Zelfs wanneer ze vanuit huis werken, kunnen werknemers onbeschoft worden via Zoom-oproepen of de verwachting hebben dat ze 24/7 bereikbaar zijn.

READ  Kangana Ranaut picknickt met familie in Manali

Volgens Mark Spund, een arbeidsadvocaat bij Davidoff Hutcher & Citron in Midtown, houdt u een dagboek bij als uw werkplek een hel is.

‘Je hebt tenminste iets op schrift’, zegt hij. “Hoe specifieker ze zijn, hoe sterker uw zaak is. Als iemand me lastigvalt en ik heb het op schrift gesteld, is het bijna woordelijk op de dag dat het gebeurde, in plaats van drie maanden later te zijn en te proberen te onthouden wat er werd gezegd. “

De volgende stap is het uitspreken. “Als het een collega is, ga dan naar je leidinggevende”, zegt Spund. “Als het hogerop gaat – zoals de aantijgingen tegen de uitvoerende producenten van Ellen – dan moet je rechtstreeks naar HR gaan.”

Als uw bedrijf geen HR-afdeling heeft of de eigenaar van het bedrijf de problemen veroorzaakt, kunt u nog steeds verhaal halen. “Dien een klacht in bij de New York State Division of Human Rights of de New York City Commission on Human Rights”, zegt Spund.

Ali Fazal, senior marketingdirecteur bij Hibob in Tribeca, dat bedrijven helpt een positieve werkomgeving te creëren, zegt dat verandering komt doordat werknemers dingen escaleren. “Geef niet af hoeveel macht je als individuele bijdrager hebt”, zegt hij. “New York City is het toppunt van zoveel industrieën – we hebben de mogelijkheid om het goede voorbeeld te geven.”

Ongezonde werkplekken kunnen ook rampzalige gevolgen hebben voor de werkgever, dus het is belangrijk voor bedrijven om anonieme tiplijnen te creëren en klachten aan te pakken.

“Het is een enorme economische aansprakelijkheid – niemand wil zaken doen met bedrijven waarvan bekend is dat ze giftig zijn”, zegt Fazal. “Het is net zo belangrijk alsof je een fabriek runt met onveilige apparatuur.”

READ  Vijay, AR Murugadoss vergrendelt lanceringsplan, releasedatum zelfs voordat Thalapathy 65 vloeren raakt

Er is een verschillende mate van giftigheid, variërend van seksuele intimidatie, rassendiscriminatie en fysiek of verbaal geweld tot een baas die de eer opeist voor je werk. Hoewel de laatste nog steeds een slechte omgeving creëert, omvat de oplossing meestal een gesprek tussen HR en de supervisor, terwijl de eerste acties serieuzer zijn en een onderzoek vereisen.

Soms is toxiciteit het resultaat van hoge inzetten. Timothy Jones (naam gewijzigd) werkte voor een wereldwijde investeringsbank en een financiële dienstverlener die quota vervulde voor acquisities met hoge activa.

“Ze maakten duidelijk dat de meeste mensen het niet over drie jaar zouden halen”, zegt hij. “Toen ik begon, waren er andere mensen in mijn klas, maar een voor een werden ze allemaal ontslagen.”

Voor Laura Santos (naam veranderd) betekende ontslag bij een communicatiebedrijf in Soho dat ze niet langer werd geschreeuwd of bang was om ontslagen te worden. “We hadden vaak medewerkers die binnen een week begonnen en stopten”, zegt ze. “Onbetaalde stagiaires duurden soms minder dan dat.”

Als u zich in een vergelijkbare situatie bevindt, maar het gevoel heeft dat stoppen geen optie is vanwege de pandemie, concentreer u dan op het klaren van uw werk en het voldoen aan de verwachtingen, terwijl u de nadruk legt op zelfzorg.

“Je hebt op dit moment maar zo veel controle”, zegt Jennifer Musselman, psychotherapeut en executive coach. “Gebruik deze tijd in plaats daarvan verstandig om kansen voor jezelf te creëren wanneer de economie weer aantrekt, of door plezier te vinden in andere gebieden van je leven die je misschien hebt verwaarloosd.”

READ  De Dodgers waren klaar om de volgende dynastie van het honkbal te worden

Ondersteuning is een andere sleutel om te overleven.

“Praat met een psychotherapeut of bekwame executive coach”, zegt Musselman. “Door de problemen onder woorden te brengen aan iemand die bekwaam is in luisteren of moeilijke gesprekken na te spelen, kan dit de angst verminderen en voelt u zich beter voorbereid.”

Het is ook nuttig om uzelf eraan te herinneren dat deze situatie tijdelijk is. “We zijn aan het einde van het tijdperk van ‘opzuigen en ermee omgaan'”, zegt Fazal. “Mensen beginnen te beseffen dat je succesvol, actief en betrokken kunt zijn op de werkvloer zonder dat je daar iets mee te maken hebt [toxicity]. “

Het besef kan u in staat stellen om gezonder werk na te streven.

“Het leven is te kort om ongelukkig te blijven in een baan die je leven nog korter maakt”, zegt Smith. “Het risico is de beloning waard, en je krijgt die beloning sneller dan je denkt, omdat je slim, capabel en verhandelbaar bent. Meer mensen zullen je willen dan je ooit voor mogelijk had gehouden – het voelt goed om je gewaardeerd te voelen! “

Written By
More from Max Mcgee

Rajasthan op weg naar constitutionele crisis: BJP na ontmoeting met gouverneur

Een Rajasthan BJP-delegatie heeft vandaag gouverneur Kalraj Mishra ontmoet Jaipur: De regering...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *