China speelt leuk; stelt vrede, vertrouwen en partnerschap voor terwijl de spanningen worden verlicht

Indo China

Representatief beeld

Omdat de spanningen aan de grenzen tussen India en China afnemen, zei de Chinese ambassadeur Sun Weidong vrijdag dat de twee landen partners moeten zijn in plaats van rivalen en vrede nodig hebben in plaats van confrontaties. Sun zei dat New Delhi en Beijing moeten samenwerken om de vrede en rust te bewaren en een “redelijke oplossing” voor de grensgeschillen te vinden.

De Chinese ambassadeur zei dat de twee partijen “win-win-samenwerking” moeten nastreven in plaats van “nul-somspel” en riep op tot onderlinge samenwerking om de coronavirus-pandemie te doorbreken en de economie nieuw leven in te blazen.

Hij verwees ook naar het recente anti-China-sentiment op de markt en zei dat de “zogenaamde” ontkoppeling “van economische en handelsbetrekkingen” alleen maar schade zal toebrengen zonder enige voordelen. Hij zei dat India en China de wijsheid hebben om goed met verschillen om te gaan en niet in de “val van conflicten” te vallen.

Relaties tussen India en China

Waar staan ​​de twee landen in diplomatieke betrekkingen?Reuters

In een video van bijna 18 minuten gepost op het YouTube-kanaal van de Chinese ambassade en op Twitter, concentreerden zijn opmerkingen zich op vijf punten om de banden tussen India en China te verbeteren.

1. China en India moeten partners zijn in plaats van rivalen: “We bieden elkaar ontwikkelingsmogelijkheden in plaats van bedreigingen te vormen. Alleen door elkaar met een positieve, open en inclusieve houding te bekijken, kunnen we zorgen voor stabiele en langdurige banden en strategische misrekening vermijden”, aldus Sun in de video.

READ  Het nieuwe Jurassic World-bordspel daagt je uit om het beter te doen dan het originele Dinosaur Park

2. Vereis vrede in plaats van confrontatie: “Samenwerking heeft voordelen, terwijl confrontatie ook niet dient. Escalatie van verschillen naar geschillen moet worden vermeden. We hebben de wijsheid en het vermogen om goed met verschillen om te gaan en niet in de val van conflicten te trappen.”

3. Streef naar win-win-samenwerking in plaats van een nul-somspel: “Zogenaamde” ontkoppeling “van economische en handelsbetrekkingen zal alleen anderen schaden zonder voordeel en uiteindelijk zichzelf schaden. Openheid en samenwerking kunnen ons helpen om # COVID19 te verslaan en de economie vroegtijdig nieuw leven in te blazen.”

4. Bouw vertrouwen op in plaats van achterdocht: “Wederzijds respect en ondersteuning is een zekere manier. Verdenking en wrijving is het verkeerde pad. We hebben wederzijds respect nodig, behandelen elkaar als gelijken, zijn open en inclusief. We moeten de consensus van leiders in letter en geest implementeren.”

5. Relaties moeten vooruit gaan in plaats van achteruit: “Dit jaar markeert het 70-jarig jubileum van diplomatieke banden, we moeten hard gewonnen vooruitgang koesteren. Geconfronteerd met een complexe situatie moeten we een breder en vooruitziend standpunt innemen, samenwerken om dit zo snel mogelijk te overwinnen en om te keren.”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *