Olympische Spelen: Bach is ervan overtuigd dat hij toeschouwers zal ontvangen op de Spelen na een ontmoeting met de Japanse premier

TOKYO (Reuters) – Thomas Bach, chef van het Internationaal Olympisch Comité, is “zeer, zeer zeker” dat toeschouwers de uitgestelde Spelen van volgend jaar kunnen bijwonen, zei hij maandag, na een ontmoeting met de Japanse premier Yoshihide Suga waar de twee vuisten als begroeting.

FILE FOTO: Thomas Bach, voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) woont een interview bij na het besluit om de Tokyo 2020 uit te stellen vanwege de uitbraak van de coronavirusziekte (COVID-19), in Lausanne, Zwitserland, 25 maart 2020. REUTERS / Denis Balibouse

Als voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) bezoekt Bach Japan voor twee dagen van ontmoetingen met organisatoren van de Spelen om maatregelen tegen het coronavirus en andere kwesties te bespreken.

Het bezoek is zijn eerste bezoek aan de Japanse hoofdstad sinds Bach en oud-premier Shinzo Abe in maart besloten de Spelen uit te stellen tot 2021 vanwege virusrisico’s.

Suga en Bach spraken tijdens de vergadering van maandag door witte chirurgische maskers. Suga, die Abe in september opvolgde, herhaalde zijn toewijding om de Spelen te organiseren en zei dat hij ernaar uitkijkt nauw samen te werken met Bach en het IOC bij de voorbereidingen.

Later vertelde Bach aan verslaggevers dat spelorganisatoren in Japan en het IOC zouden bijdragen aan het organiseren van een veilig evenement.

“Dit geeft ons ook heel veel vertrouwen dat we toeschouwers kunnen hebben,” voegde hij eraan toe.

Later op maandag zal Bach Abe de Olympische Orde toekennen, de hoogste onderscheiding van het IOC. Hij zal ook het nieuw gebouwde Nationale Stadion bezoeken en de gouverneur van Tokio Yuriko Koike ontmoeten.

READ  Het succes van het WTT-coronavirusprotocol biedt hoop voor US Open

Bachs belangrijkste gespreksonderwerpen met de organisatoren zijn onder meer of toeschouwers toegang krijgen tot locaties en hoe we het best meer dan 11.000 atleten van over de hele wereld kunnen huisvesten.

Zijn bezoek komt een week nadat Tokio met succes een eenmalige internationale gymnastiekbijeenkomst organiseerde waar organisatoren een reeks COVID-19-tegenmaatregelen testten.

Het nieuws over een mogelijk succesvol vaccin van Pfizer Inc heeft de hoop gewekt voor de enscenering van de Spelen volgend jaar, maar de Japanse publieke opinie blijft gemengd.

Bijna 70 procent van de respondenten vertelde een peiling van juli door omroep NHK dat de Spelen verder moesten worden uitgesteld of geannuleerd.

De meeste Japanse bedrijven willen daarentegen dat de Spelen volgende zomer doorgaan, ook al geven ze toe dat hun bijdrage aan de economie beperkt zou zijn.

Maar liefst 68% van de grote en middelgrote niet-financiële bedrijven die van 26 oktober tot 4 november door Reuters zijn ondervraagd, is van mening dat de Spelen door moeten gaan, en driekwart zegt dat het aantal toeschouwers moet worden beperkt. [L4N2HQ33X]

(Interactief grafisch volgen van wereldwijde verspreiding van coronavirus: hier)

Rapportage door Mari Saito en Jack Tarrant; Bewerking door Richard Pullin en Clarence Fernandez

More from Madison Garrett

Bezorgdheid over relatie tussen winkeliers en eigenaar Winkelhof

Leiderdorp Foto: Unity.NU 12 november 2020 LEADERDORP – De relatie tussen de...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *