Coronavirus laatste nieuws en updates van over de hele wereld

Coronavirus laatste nieuws en updates van over de hele wereld

Scholen gaan weer open, pretparken verwelkomen bezoekers en buiten eten is de nieuwe manier om uit eten te gaan. Maar ondanks de tekenen dat het leven weer normaal wordt, is de pandemie van het coronavirus nergens toe gekomen.

Daarom heeft een groep onderzoekers van Duke University een eenvoudige techniek ontwikkeld om de effectiviteit van verschillende soorten maskers te analyseren, die een cruciaal onderdeel zijn geworden bij het stoppen van de verspreiding van het virus.

De zoektocht begon toen een professor aan de Duke’s School of Medicine een lokale groep assisteerde bij het kopen van maskers in grote hoeveelheden om uit te delen aan gemeenschapsleden in nood. De professor wilde zeker weten dat de groep maskers kocht die echt effectief waren.

In de studie gepubliceerd Vrijdag toonden onderzoekers van de natuurkunde-afdeling van Duke het gebruik van een eenvoudige methode die een laserstraal en een mobiele telefoon gebruikt om de efficiëntie van maskers te evalueren door de transmissie van ademhalingsdruppels tijdens normale spraak te bestuderen.

“We gebruiken een zwarte doos, een laser en een camera”, vertelde Martin Fischer, een van de auteurs van de studie, aan CNN. “De laserstraal wordt verticaal geëxpandeerd om een ​​dunne laag licht te vormen, die we door spleten links en rechts van de doos schijnen.”

In de voorkant van de box zit een gat waar een speaker in kan praten. Een mobiele telefooncamera wordt op de achterkant van de doos geplaatst om licht op te nemen dat in alle richtingen wordt verstrooid door de ademhalingsdruppels die door de laserstraal snijden als ze praten.

READ  Apex Legends belangrijkste releasedatum lijkt (opnieuw) onthuld

Een eenvoudig computeralgoritme telt vervolgens de druppels die in de video te zien zijn.

Lees hier het volledige verhaal.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *