Coronavirus live updates van over de hele wereld

Coronavirus live updates van over de hele wereld
Twee vrouwen die gezichtsmaskers dragen, spreken aan een tafel in restaurant The Palace op 3 juli in Miami Beach, Florida. Cliff Hawkins / Getty Images

Zoals Amerikanen vinden sommige stranden gesloten en Vier juli vuurwerk schaars, vrezen de autoriteiten het vakantieweekend het reeds kan verergeren verwoestende coronavirus pandemie.

Meer dan twee maanden nadat de eerste piek slechts een handvol staten trof, verspreidt het virus zich opnieuw in het zuiden en zuidwesten.

De VS rapporteerden vrijdag ten minste 51.842 nieuwe gevallen, wat de derde dag op een rij markeert met een dagelijks hoogtepunt van meer dan 50.000 gevallen, volgens gegevens van de Johns Hopkins University.

Degenen die het buiten vieren van de onafhankelijkheid van Amerika niet hebben opgegeven, merken dat de stranden in Miami en Los Angeles zijn gesloten, slangen in de rivieren van Texas zijn verboden en door de stad gesponsorde vieringen worden live gestreamd.

Californië, Arizona, Texas en Florida hebben deze week allemaal nieuwe gevallen geregistreerd. Florida meldde vrijdag bijna 9.500 extra gevallen van coronavirus, waarbij Texas 7.555 na rug-aan-rug dagen optelde met ongeveer 8.000 per stuk.

Florida heeft gemiddeld meer nieuwe gevallen per dag – 7.870 – dan welke andere staat dan ook, volgens een CNN-analyse van gegevens van de Johns Hopkins University. Het spoor van Californië en Texas loopt er vlak achter.

De VS heeft nu in totaal 2.793.435 gevallen van coronavirus en 129.434 gerelateerde sterfgevallen.

Lees hier meer.

READ  Hoe het hacken van je Switch kan leiden tot betere frame rates voor Tears of the Kingdom

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *