Coronavirus live updates van over de hele wereld

Coronavirus live updates van over de hele wereld
Twee vrouwen die gezichtsmaskers dragen, spreken aan een tafel in restaurant The Palace op 3 juli in Miami Beach, Florida. Cliff Hawkins / Getty Images

Zoals Amerikanen vinden sommige stranden gesloten en Vier juli vuurwerk schaars, vrezen de autoriteiten het vakantieweekend het reeds kan verergeren verwoestende coronavirus pandemie.

Meer dan twee maanden nadat de eerste piek slechts een handvol staten trof, verspreidt het virus zich opnieuw in het zuiden en zuidwesten.

De VS rapporteerden vrijdag ten minste 51.842 nieuwe gevallen, wat de derde dag op een rij markeert met een dagelijks hoogtepunt van meer dan 50.000 gevallen, volgens gegevens van de Johns Hopkins University.

Degenen die het buiten vieren van de onafhankelijkheid van Amerika niet hebben opgegeven, merken dat de stranden in Miami en Los Angeles zijn gesloten, slangen in de rivieren van Texas zijn verboden en door de stad gesponsorde vieringen worden live gestreamd.

Californië, Arizona, Texas en Florida hebben deze week allemaal nieuwe gevallen geregistreerd. Florida meldde vrijdag bijna 9.500 extra gevallen van coronavirus, waarbij Texas 7.555 na rug-aan-rug dagen optelde met ongeveer 8.000 per stuk.

Florida heeft gemiddeld meer nieuwe gevallen per dag – 7.870 – dan welke andere staat dan ook, volgens een CNN-analyse van gegevens van de Johns Hopkins University. Het spoor van Californië en Texas loopt er vlak achter.

De VS heeft nu in totaal 2.793.435 gevallen van coronavirus en 129.434 gerelateerde sterfgevallen.

Lees hier meer.

READ  Engeland moet mogelijk kiezen tussen pubs of scholen, zegt gezondheidsexpert
Written By
More from Aubrey Mason

Populair spel onder ons getroffen door grote spamaanval | NU

Het populaire spel Onder ons is het slachtoffer van een grote spamaanval,...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *