Corsair Gaming is een miljardenbedrijf, en al het andere dat we tegenkwamen in de IPO-aanvraag

Toen Razer op een gebouw en kopen Spree die het zag veranderen van een pc-randapparatuurbedrijf in een beursgenoteerde, doe-het-allemaal fabrikant van gaminghardware, lette Corsair duidelijk op – op maandag nam het de voorlaatste stap in een vergelijkbare reis door zijn eigen IPO-papierwerk in te dienen.

En van binnen de S-1 indieningkunnen we eindelijk zien hoe groot een bedrijf Corsair eigenlijk is geworden. Het bedrijf zegt dat het vorig jaar een miljard dollar aan inkomsten heeft binnengehaald en nu meer dan 18 procent van het Amerikaanse marktaandeel in gaming-randapparatuur en bijna 42 procent van de gaming-pc-componenten in handen heeft. (Het bedrijf zegt niet hoe groot het wereldwijd is.)

Corsair beweert dat het nu de nummer één verkoper is van high-performance computergeheugen, behuizingen, voedingen, koelers en gaming-toetsenborden, en ook de tweede in ‘prestatiecontrollers’ en ‘streaming-uitrusting’, hoewel een van die categorieën opvalt: daarvan $ 1,097 miljard aan inkomsten in 2019, $ 429 miljoen kwam van Corsair’s bekendste bedrijf sinds 1998: de verkoop van RAM-modules om in pc’s te passen.

Interessant is dat Corsair, afgezien van het betrekken van de geheugenchips van leveranciers als Samsung en Hynix, de RAM-activiteiten helemaal zelf beheert in Taiwan, terwijl bijna alle andere uitrusting van Corsair wordt geproduceerd door externe leveranciers in Azië. (Dit laatste is niet ongebruikelijk in de elektronica-industrie; iPhones worden geproduceerd in fabrieken die worden beheerd door Foxconn, niet door Apple.) Het klinkt alsof de enige andere producten die het zelf maakt afkomstig zijn van de bedrijven die het onlangs heeft overgenomen: De boutique gaming-platforms van Origin PC, en De aanpasbare controllers van Scuf Gaming. Het kocht in 2018 ook Elgato’s streaming-uitrusting.

READ  Ik ben hier voor mijn complimenten Mercedes Porsche passief agressief

En hoewel Corsair de afgelopen jaren geld heeft verloren aan al deze bedrijven – een verlies van $ 13,7 miljoen in 2018 en een verlies van $ 8,4 miljoen in 2019 – lijkt het erop dat COVID-19 goed is geweest voor Corsair. Het bedrijf zag $ 23,8 miljoen winst alleen tussen januari en juni 2020.

Terwijl Corsair zegt dat het over het algemeen meer verzendingen ziet tijdens de feestdagen, zegt Corsair dat het coronavirus het in de meeste van zijn bedrijven een “dubbelcijferige omzetgroei” heeft opgeleverd, en dat het gelooft dat de vraag “over het algemeen te wijten is aan vereisten voor shelter-in-place door COVID-19. ” Zien hoe groot COVID was voor Logitech’s bedrijf en enkele van de vlucht stok en webcam tekorten, het is niet moeilijk te geloven.

Corsair raakt aan mobiel gamen, cloud-gaming en augmented en virtual reality in het gedeelte ‘risicofactoren’, allemaal als zaken waar potentiële investeerders op willen letten. Het bedrijf zegt dat het “geen plannen heeft om uitrusting te ontwikkelen die specifiek is ontworpen voor gamers die mobiele apparaten of tablets gebruiken”; is bezorgd dat het mogelijk geen apparatuur voor AR- en VR-apparaten kan ontwikkelen; en zegt dat cloud computing de vraag naar gaming-pc’s en consoleproducten zou kunnen verminderen periode.

Dat is een beetje grappig, aangezien zijn rivaal Razer herhaaldelijk interesse heeft getoond in het bouwen van randapparatuur voor alle drie deze ideeën, soms twee vliegen in één klap slaan, maar ik geef toe dat het voor Corsair geen bijzonder rijke ader is om te mijnen als zijn andere bedrijven verouderd raken.

READ  Nieuwe Snapchat-update lost crashprobleem op

Hier is de hele quote van het bedrijf over cloud-gaming, voor het geval je nieuwsgierig bent:

Cloud computing kan ons bedrijf ernstig schaden.

Cloud computing verwijst naar een computeromgeving waarin software wordt uitgevoerd op servers van derden en toegankelijk is voor eindgebruikers via internet. In een cloud computing-omgeving kan de computer van een gebruiker een zogenaamde “domme terminal” zijn met minimale verwerkingskracht en beperkte behoefte aan hoogwaardige componenten. Door middel van cloud computing kunnen gamers grafisch geavanceerde games openen en spelen die ze anders misschien niet zouden kunnen spelen op een pc die niet volledig is uitgerust met de noodzakelijke en vaak dure hardware. Als cloud computing algemeen wordt geaccepteerd, kan de vraag naar hoogwaardige hardwareproducten voor computergames, zoals het krachtige pc-geheugen, vooraf gebouwde en aangepaste gaming-pc’s en -laptops en andere pc-gamingcomponenten die we verkopen, aanzienlijk afnemen. Als gevolg hiervan, als cloud computing-gaming op grote schaal zou worden geaccepteerd, zou een dergelijke acceptatie ons bedrijf ernstig kunnen schaden.

Intrigerend genoeg onthult de S-1-aanvraag van Corsair ook hoeveel het Scuf Gaming waardeerde op het moment van aankoop, en enig inzicht in waarom. Corsair zegt dat het $ 136,3 miljoen heeft betaald voor het “pro” controllermerk, ondanks dat Scuf in 2019 $ 18,5 miljoen verloor van slechts $ 68 miljoen aan inkomsten. Maar het is niet alleen het bedrijf dat Scuf vertegenwoordigt: de transactiebalans van Corsair laat zien dat het zijn patenten hoger waardeerde dan zijn merknaam of technologie. Microsoft heeft deze patenten in licentie gegeven om te creëren de Xbox Elite-controller. Sony PlayStation heeft een relatie met Scufook.

READ  Google biedt Chrome-gebruikers een gemakkelijkere manier om informatie op verschillende apparaten te synchroniseren
Written By
More from Aubrey Mason

Beste Minecraft Bedrock-video-instellingen 2021

De video-instellingen van de Minecraft Bedrock Edition zijn eenvoudig te configureren. De...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *