Creëer je eigen entertainment met deze apps

Op vakantie heb je niet altijd goed internet. Wil je je smartphone zo veel mogelijk gebruiken? Dan kun je via deze diensten je entertainment downloaden.

Lees verder na de aankondiging.

Offline vakantie zonder iets te missen

Tegenwoordig zenden we bijna alles uit. Logisch, want we hebben allemaal snel internet, zeker in Nederland. Op vakantie is dit niet altijd het geval. Je kunt geluk hebben dat je vakantieplek geen wifi heeft en alleen een 3G-hint komt als de wind goed staat.

Plots kun je alleen gebruiken wat er op dat moment op je smartphone staat. Met een goede setup hoeft dit geen probleem te zijn, want je kunt het entertainment gewoon op steeds meer diensten downloaden.

Video: je favoriete series en films

Vrijwel alle populaire videostreamingdiensten bieden de mogelijkheid om films en series te downloaden voor offline gebruik. Denk aan Netflix, Videoland, Disney Plus en Amazon Prime Video.

Netflix heeft een grote downloadknop met elke serie en film die beschikbaar is om op te slaan. De series en films zijn vervolgens te vinden op het tabblad Downloads. In dit gedeelte van de app zie je ook de knop Meer downloadbare titels zoeken om te zoeken naar alleen series en films met die downloadknop. Met Netflix kun je tot 100 titels downloaden. Het verschilt per titel hoe lang je het offline kunt bekijken.

Het werkt op dezelfde manier in Videoland. Alleen series en films met een downloadpictogram kunnen worden gedownload. “Download to Go” werkt echter alleen met een Plus- of Premium-abonnement. Na het downloaden heb je dertig dagen om de serie of film te kijken. Wanneer je een aflevering of film start, moet je deze binnen 48 uur bekijken.

READ  GTA V en zeven andere games komen naar Game Pass

Lees meer over films en series downloaden op Netflix, Disney Plus, Prime Video en Videoland.

Muziek: vergeet je favoriete afspeellijsten niet

Vroeger droegen we al onze muziek mee als mp3-bestanden, maar tegenwoordig streamen we alles. Gelukkig is het bij bijna alle muziekdiensten mogelijk om muziek op te slaan. We hebben de beste muziekstreamingservices voor je Android-apparaat getest als je nog geen beslissing hebt genomen.

Maar het downloaden van al je muziek duurt niet alleen lang, het vult ook je opslagruimte. Dit is niet de bedoeling. Daarom is het slim om een ​​aantal playlists of albums te kiezen waar je tijdens de vakantie van wilt genieten.

Met Spotify kunnen enkele aangepaste afspeellijsten, zoals On Loop, worden gedownload. Weet dan zeker dat de nummers die je de afgelopen weken leuk vond ook op je vakantiebestemming te beluisteren zijn.

Podcasts en boeken (audio)

Met podcasts en audioboeken zijn we al gewend om ze te downloaden voordat we ernaar luisteren. Het kan echter geen kwaad om je favoriete audio-apps te controleren om te zien of je alles al hebt. Zo is het verstandig om meerdere (luister)boeken op je smartphone te hebben staan ​​als je voor langere tijd weg gaat. We hebben de beste podcast-apps voor je verzameld.

Op reis met je smartphone

Je kunt ook andere apps blijven gebruiken, ook als je geen internetverbinding hebt. Je moet je goed voorbereiden. Bijvoorbeeld door een kaart van het gebied te downloaden via Google Maps. Hoe dit werkt laten we zien in onderstaande video:

Offline kaarten downloaden met Google Maps: zo werkt het

Lees meer over het thema van de vakantiemaand:

READ  Deze smartphones hebben een Android-beveiligingsupdate gekregen
More from Madison Garrett

Milwaukee vs. Cleveland State – spelvoorbeeld – 22 januari 2021

Milwaukee (5-4, 4-3) tegen Cleveland State (9-4, 9-1). Het Wallstein Center, Cleveland;...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *