Among Us is met recht de meest populaire (iPhone) game van dit moment

De populairste game in de App Store is ook de beste die je nu kunt spelen: Among Us op je iPhone is toegankelijk, grappig en opwindend tegelijk.

Lees verder na de advertentie.

Among Us op de iPhone is het waard om te spelen

Het concept van Among Us is heel simpel: samen met maximaal negen andere spelers voer je een reeks opdrachten uit in een ruimtestation als cartoonachtige astronauten, terwijl een van jullie de ‘Imposter’ is. Zijn doel is om alle andere spelers uit te schakelen zonder dat de rest het merkt.

Dat is best lastig: elke keer dat een vermoorde speler wordt gevonden – of iemand op de noodknop drukt – wordt er een consultatieronde gestart. Dit is de enige keer dat spelers met elkaar kunnen communiceren via een chatfunctie. Na dit overleg volgt een stemronde: de speler op wie het meest is gestemd, ontvangt een enkeltje naar de ruimte.

Als gewone speler probeer je de Imposter uit te schakelen, terwijl de Imposter onschuldige spelers verdacht probeert te maken. Dit kan op veel creatieve manieren worden gedaan: lieg over een speler die je alleen zag lopen of zeg dat je een lichaam hebt gevonden terwijl je de moordenaar was.

Pas nadat een speler is uitgeschakeld, krijg je te zien of hij een bedrieger was of niet. Het spel gaat op deze manier door totdat alle reguliere spelers zijn uitgeschakeld of de bedrieger is blootgesteld.

Speel Among Us samen via crossplay

Among Us is beschikbaar op iOS, Android en Windows. Het leuke is dat jullie allemaal samen kunnen spelen via crossplay. Dat maakt het een stuk gemakkelijker om een ​​groep vrienden of collega’s bij elkaar te krijgen, vooral omdat de game gratis op mobiel te downloaden is.

READ  De DigiD-app is niet meer te downloaden op Android 11

Bovendien is het spel heel eenvoudig: je bestuurt je astronaut door op het scherm te tikken of een virtuele joystick te gebruiken. Alle commando’s in het spel zijn ook eenvoudig: draai een schakelaar om of gooi wat vuilnis uit het ruimteafval door over het scherm te vegen.

Hoewel Among Us het leukst is om met bekenden te spelen, kun je jezelf ook uren vermaken door met willekeurige vreemden aan boord van het ruimteschip te gaan. Het valt vooral op hoe aardig en serieus deze spelers zijn in de chat: beledigende spelers kwam ik zelden tegen tijdens de tientallen games die ik speelde.

In plaats daarvan nam iedereen het spel serieus en dacht op een leuke manier na. Na afloop krijgt de Imposter een digitaal schouderklopje als hij het goed heeft gedaan. Dit maakt Among Us een goed voorbeeld voor andere spellen met een chatfunctie: het kan!

Onder ons iPhone

Download Among Us voor iOS

Among Us is volledig gratis te downloaden en te spelen op zowel iOS als Android. Als je een iPad hebt, speel je de game daar het beste op dankzij het grotere scherm: zeker als je in de consultfase snel wilt typen.

Met een eenmalige in-app aankoop kun je advertenties afkopen en zijn er ‘huisdieren’ te koop, zodat je astronaut bijvoorbeeld met een hond door het spel loopt. Gelukkig zijn er ook tal van gratis hoeden beschikbaar om je personage mee uit te rusten.

Dit alles maakt Among Us een geweldige game, het proberen waard voor zowel enthousiaste gamers als mensen die normaal nooit een game spelen. Zeker nu we de komende tijd vaker thuis zullen zijn, is dit het spel om op afstand met vrienden te spelen. De toetredingsdrempel is laag en zodra je het onder de knie hebt, is het pas een paar uur later.

More from Madison Garrett

Nederland negeerde de verboden downloadsite The Pirate Bay

Door de blokkade van de illegale downloadsite The Pirate Bay is het...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *