Daigo Umehara geeft emotioneel advies aan het zieke meisje dat niet meer naar school gaat

Daigo Umehara geeft emotioneel advies aan het zieke meisje dat niet meer naar school gaat

Mensen die ouder zijn dan wij hebben misschien niet altijd gelijk in alles, maar ze hebben meer ontberingen in het leven meegemaakt en meegemaakt dat we op zijn minst moeten luisteren en contact moeten opnemen als er hulp nodig is.

Een jonge fan schreef onlangs een brief aan de vechtgame-legende BST|Daigo Umehara Om advies als iemand die de hoop had opgegeven om naar school te gaan, waarop hij emotioneel en meelevend reageerde.

De persoon beweert een meisje van de middelbare school te zijn bij wie een paar jaar geleden een ernstige ziekte werd vastgesteld, waardoor ze zo lang uit de klas bleef dat ze zich nu wanhopig voelt om haar leeftijdsgenoten bij te praten.


Dit gaat gepaard met de druk van de naderende toelatingsexamens voor de middelbare school, die in Japan belangrijker worden geacht dan toelating tot de universiteit in de Verenigde Staten.


Umehara las serieus haar hele bericht met een serieuze maar zachte uitdrukking: “Uit egocentrische jaloezie probeer ik vrienden weg te duwen die veel voor mij betekenen, en ik haat mezelf daarom”, zegt ze slechts een deel ervan misschien een beetje moeilijk te horen voor iedereen die er verstand van heeft.


Na een korte grinnik dat een meisje van de middelbare school zou weten wie hij is en naar zijn uitzending zou kijken, neemt Daigo even de tijd om zijn gedachten te ordenen en terug te keren naar de situatie.

READ  Dit Yankees-Mets-spel was anders


“Het enige wat ik kan zeggen over haar worsteling met menselijke relaties is: ja, ze heeft misschien een tegenslag gehad”, antwoordt Umehara. ‘Je bent van hoog naar laag gegaan, en waarschijnlijk haat je dat gevoel.


Maar herstel is volledig mogelijk. Ik weet dit omdat dit precies is wat mij is overkomen. Ik was een van de drie beste atleten in mijn klas… en in de schoolpiramide stond ik bijna aan de top.


Door regelmatig de paden te gaan bezoeken, en door mijn daden, ben ik naar beneden gegaan, of misschien wel een rij daarboven.”


Hij zegt dat hij de verlegenheid en hardheid die op school gepaard gaat aankan, maar de populaire professional probeert die gevoelens in iets beters te kanaliseren.


“Maar wat voor mij, en waarschijnlijk ook voor dit meisje, waar was, is dat als alles soepel zou verlopen zonder problemen of tegenslagen, we waarschijnlijk gewoon grote dwazen zouden zijn”, lacht Daigo voordat hij ingaat op een Street Fighter 6-metafoor.


“Wat je nu doormaakt – om het in SF6-termen te zeggen: JP zou misschien verder zijn gegaan, maar het is alsof je met Ken of Chun-Li of Cammy speelt. Zo zou je door het leven gaan in SF6.” ‘ eerder, maar nu zit je vast met het gebruik van Ryu, Zangief of Dhalsim.


Het spel is hetzelfde, maar het perspectief is compleet anders. Je ziet een nieuwe kant van het leven. “Dat is de situatie waarin je je nu bevindt, en ik denk dat het een heel moeilijke omschakeling is voor de persoon om te maken.”

READ  PC Gamer Hardware Awards: beste gamingtoetsenborden van 2022


Vervolgens geeft hij zijn meest diepgaande verklaring van de hele uitwisseling.


“Ik denk dat het je helpt in het leven om te weten hoe het is om je in een kwetsbare positie te bevinden. Ik denk dat dat in je voordeel zal zijn.”


De mensen die hij naar eigen zeggen het meest respecteert in zijn leven, hebben net als zijn vader verdriet en pijn doorstaan, dus zijn ze aardig voor anderen die lijden.


“De vriendelijkheid die iemand toont is een symbool van de weg die hij zelf is ingeslagen.”


Het gaat uiteindelijk niet om wat je hebt bereikt, maar om wat je hebt overwonnen en hoe dat je heeft gevormd en je heeft laten zien waartoe je in staat bent om te groeien en vooruit te komen.


Je kunt Daigo’s volledige discussie hieronder bekijken met Engelse ondertiteling, en we hopen dat dit advies het meisje bereikt, en misschien ook anderen die het misschien ook moeten horen.Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *