Dakloze kampementen laten zien dat de ‘soft love’-benadering van NYC mislukt

Dakloze kampementen laten zien dat de ‘soft love’-benadering van NYC mislukt

Met de pandemie die de straten van de stad leegmaakt en de NYPD zich ergens anders op richt, duiken overal in de stad vuile en smerige dakloze kampementen op – waardoor de impotentie van het enorme sociale-zorgsysteem dat zulke verschrikkingen zou moeten voorkomen, aan het licht komt.

Een sloppenwijk strekt zich uit onder de FDR Drive in Lower Manhattan, die zich naar het zuiden uitstrekt van Catherine Slip tot Pier 11, in wat een bewoner ‘een scène uit een zombiefilm’ noemde.

Bewaker Jesse Alberio, 56, die in de buurt woont, zegt: ‘Het wordt echt intimiderend! Ik kom hier ’s nachts niet naar buiten’, eraan toevoegend dat sommige zwervers zijn gebouw binnensluipen ‘en niet in de trappenhuizen’.

En ze zijn koppig. Sanitaire werkers hebben afgelopen zondag een kamp in East Village op Second Avenue tussen Seventh en Eighth Street uitgeroeid, maar de ‘bewoners’ waren binnen een dag terug.

De lokale bevolking zegt dat de ‘kampeerders’ net de straat overstaken, wachtten onder de tent van het Orpheum Theater en daarna terugkwamen zodra de stadsarbeiders vertrokken.

Ze behielden zelfs hun voorzieningen: een bureau, een groot hoofdeinde, een matras – en toegang tot een telefoonkiosk in de stad.

“We hadden een zalige 12 uur rust”, zei buurvrouw Vanessa Valdes in een e-mail aan The Post. ‘Ze zijn terug en bouwen weer structuren op. . . . Wat gedaan kan worden?”

Mike Tarabih, 45, kok in het nabijgelegen B&H Restaurant, zegt: ‘Het is te veel. De dekens, de bedden, het meubilair. Ze maken appartementen op de stoep. Klanten zeggen: ‘Nee, ik ga ergens anders heen’. ”

READ  Virgin Bhanupriya-acteur Rumana Molla: Ik ben voor mezelf opgekomen toen ik voelde dat het niet klopte [Exclusive]

De dag nadat de politie eindelijk uit elkaar was gegaan en het daklozenkamp ‘Occupy City Hall’ had opgeruimd, verklaarde burgemeester de Blasio dat hij een ‘nultolerantie’-beleid had; “Iedereen die ons vertelt over een kampement, we zullen het meteen laten behandelen door Homeless Services, Sanitation, PD. Koste wat het kost.”

En toch blijven de sloppenwijken (of komen ze terug na een korte pauze), waardoor New Yorkers zich onveilig voelen in hun eigen huis en kappen.

Betaalde non-profitorganisaties in de stad en de stad kunnen of zullen niet doen wat nodig is. Zolang de burgemeester weigert te zien dat stoere liefde het enige antwoord is, zal ‘nultolerantie’ er meer uit zien als ‘accepteer je handen omhoog’.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *