Dit is wat we weten over de PlayStation 5 | NU

In november krijgt de PlayStation 4 een opvolger en is inmiddels bijna alles over de PlayStation 5 bekend. We zetten de feiten op een rij.

Wanneer wordt de PlayStation 5 uitgebracht?

Traditioneel komen nieuwe gameconsoles rond dezelfde tijd in de winkels aan. Dit gebeurt vaak in november, net voor de feestdagen. Met de PlayStation 5, die op 19 november uitkomt, is dat niet anders.

In Nederland moeten we langer wachten op de PlayStation 5 dan in sommige andere landen. In de Verenigde Staten, Japan, Canada, Mexico, Australiƫ, Nieuw-Zeeland en Zuid-Korea wordt de console op 12 november uitgebracht.

Hoeveel kost de PlayStation 5?

Wat je voor een PlayStation 5 betaalt, hangt af van welke versie je koopt. Sony heeft twee versies van de gameconsole aangekondigd. De goedkoopste variant wordt zonder schijflade geleverd en kost 399 euro. Je kunt er alleen games op spelen die je digitaal hebt gekocht in de PlayStation Store. Een versie met een schijflade kost 499 euro.

Snellere laadtijden en 4K-resolutie

Op papier stijgt de PlayStation 5 op twee punten beduidend boven zijn voorganger uit: resolutie en laadtijden. Doordat de PlayStation 5 een speciaal ontworpen SSD krijgt, kunnen games veel sneller worden geladen. U hoeft niet zo lang te wachten, vooral niet bij grote niveaus. Daarnaast is de resolutie verhoogd naar Ultra HD, wat betekent dat je games in 4K speelt.

Technische specificaties

  • CPU: AMD Zen 2, 8 cores op 3,5 GHz
  • GPU: aangepaste RDNA 2 10,28 TFLOP’s, 36 CU’s op 2,23 GHz
  • Geheugen: 16 GB GDDR6, 256-bits
  • Opslagruimte: 825 GB SSD

Deze spellen zijn speelbaar zodra ze verschijnen

Als de PlayStation 5 uitkomt, zijn niet alle games die Sony onlangs heeft aangekondigd beschikbaar. We moeten bijvoorbeeld nog wachten tot 2021 Horizon Forbidden West, van de Nederlandse studio Guerrilla Games.

READ  Apple vs Epic Games: walgelijk vs walgelijk | Kolom

Iedereen met een PlayStation 5 kan echter direct aan de slag Assassin’s Creed Valhalla, Astro’s Playroom, Demon’s Souls, Destruction All Stars, Devil May Cry 5: Special Edition, Fortnite, Godfall, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Observer: System Redux en Sackboy: A Big Adventure.

Hoe zit het met PlayStation 4-games?

De lijst met PlayStation 5-games die direct beschikbaar zijn, is nog wat beperkt. Iedereen met PlayStation 4-games kan echter ook een groot deel van die games op de PlayStation 5 spelen. Volgens Sony gaat het om meer dan vierduizend games.

Sony heeft gewaarschuwd dat sommige games mogelijk bugs bevatten wanneer ze op PlayStation 5 worden gespeeld, omdat ze niet zijn geoptimaliseerd. Andere games werken beter op de krachtigere console.

Als je de goedkopere PlayStation 5 Digital Edition aanschaft, kun je alleen digitaal gekochte PlayStation 4-games spelen vanwege de ontbrekende schijflade.

Written By
More from Aubrey Mason
Dit zijn de gratis Xbox Games with Gold-games voor oktober 2020
Voor eigenaren van Xbox 360 en Xbox One werkt Microsoft samen met...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *