Dansen in de winkel leidt tot een arrestatie in quarantaine van bezoekers in Hawaii

Dansen in de winkel leidt tot een arrestatie in quarantaine van bezoekers in Hawaii

HONOLULU – Onderzoekers van het kantoor van de procureur-generaal van Hawaï arresteerden een 20-jarige vrouw na het zien van video’s van haar die dansten in een winkel en uit eten gingen terwijl ze geacht werd een reiziger te gehoorzamen die de staat verplichtte te beschermen tegen de verspreiding van het coronavirus .

Anne Salamanca arriveerde op 6 juli in Honolulu en vier dagen later hoorde de Hawaii Tourism Authority dat ze in het openbaar was, in strijd met de 14-daagse quarantaine, zei de staat vrijdag in een persbericht.

De toerismeautoriteit bracht de procureur-generaal speciale agenten op de hoogte, aan wie video’s van haar dansen en dineren werden getoond.

Volgens het persbericht van de staat komt Salamanca uit Birmingham, Alabama. Ze is ook een ‘social media influencer’ in de Filipijnen die bij Mika Salamanca komt en uit Manilla is gekomen, KITV meldde.

Het nieuwsstation in Honolulu meldde dat ze haar excuses aanbood op sociale media, maar ze beweerde dat de wetshandhaving naar het huis kwam waar ze verbleef en haar vertelde dat ze mocht uitgaan als ze een negatieve COVID-19-test had.

‘Geen van mijn onderzoekers zou die informatie overbrengen, omdat het onjuist is’, zei procureur-generaal van Hawaii, Clare Connors. ‘Het feit dat mevrouw Salamanca zoveel volgers heeft, maakt haar acties veel gevaarlijker en zorgwekkender. De verspreiding van verkeerde informatie kan zeer ernstige gevolgen hebben tijdens een noodsituatie zoals we nu zijn. ”

Salamanca werd gearresteerd en op borgtocht van $ 2.000 vrijgelaten. Ze wees het verzoek om commentaar van KITV af.

De Associated Press kon haar vrijdag niet onmiddellijk bereiken. Het was niet duidelijk of ze een advocaat heeft.

READ  Nintendo Switch tijdelijk vermeld op Call Of Duty "Online Services" webpagina

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *