De 10 meest populaire pc-games van dit moment!

Apex Legends is een vrij nieuwe Battle Royale-game van Respawn Entertainment en EA. Er zijn acht verschillende legendes om uit te kiezen, die elk een unieke vaardigheid hebben. Het spel werd al snel een groot succes. Binnen acht uur na de release waren er al meer dan een miljoen spelers. Momenteel heeft de game meer dan 25 miljoen downloads.

Elke Legend heeft een andere speelstijl, waarmee hij of zij optimaal presteert. Of je nu op zoek wilt naar eliminaties of teamgenoten met genezing wil voorzien, alles is mogelijk in Apex Legends. Personages als Wraith maken het bijvoorbeeld mogelijk om te teleporteren, terwijl Bangalore je in staat stelt dicht bij vijanden te komen.

Uit deze acht legendes kunnen spelers kiezen:

 • Bangalore
 • Bloedhond
 • Bijtend
 • Gibraltar
 • Levenslijn
 • Luchtspiegeling
 • Pathfinder
 • Wraith

PlayerUnknown’s Battlegrounds is officieel ook populair voor Xbox One en telefoon. In februari 2018 was de game al meer dan 30 miljoen keer verkocht. De game bereikte ook het recordaantal gelijktijdige spelers van 3,2 miljoen. Momenteel is het nog steeds een populair pc-spel.

Het doel van het spel is om te overleven. Er worden maximaal 100 spelers op een eiland geplaatst waar ze wapens en andere items moeten vinden om andere spelers te doden. Door als laatste te blijven, kun je het spel winnen. Spelers kunnen het spel alleen spelen of met een team. Het speelbare gebied wordt om de paar minuten kleiner, waardoor spelers elkaar sneller tegenkomen en het hoofd moeten bieden.

GTA 5, volledige naam Grand Theft Auto, is een actie-avonturenspel ontwikkeld door Rockstar North. De eerste dag van de game bracht 800 miljoen op. Drie dagen later bereikte het spel de grens van $ 1 miljard, wat een recordaantal was. De game is beschikbaar op verschillende platforms, waaronder pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Spelers besturen een personage dat zich in een open wereldomgeving bevindt. Er zijn veel mogelijkheden. Je kunt rennen, zwemmen en springen, maar ook autorijden en zelfs vliegen in voertuigen. Door missies te voltooien kom je steeds verder in het verhaal. Zodra je een illegale actie onderneemt, zoals het stelen van een auto, reageert de politie en word je achtervolgd.

READ  H-1B verbod schaadt Amerikaanse economie, scheidt gezinnen: 174 Indiërs dienen een rechtszaak aan

De legende onder pc-gamers, Counter-Strike Global Offensive, zou natuurlijk op deze lijst moeten staan. De tactische shooter waarin je de vijand slim en strategisch moet uitschakelen staat al jaren bekend om zijn heerlijke gameplay en fantastische design. In 2020 wordt de game mogelijk nog meer gespeeld dan rond de release in 2012.

Het heeft te maken met de constante updates die Valve blijft geven aan de game en de grote fanbase. De legendarische IP heeft immers een rijke geschiedenis waarin de liefde en haat van de fans verschillende keren opborrelde. Gelukkig is bijna iedereen tevreden met het spel dat acht jaar later nog steeds wordt gespeeld.

De bekende shooter Overwatch mag niet ontbreken in ons lijstje met de meest populaire pc-games. De game is in 2016 ontwikkeld en uitgegeven door Blizzard Entertainment. De game is al eerder onthuld, namelijk tijdens BlizzCon in 2014.

In Overwatch speel je tegen een vijandelijk team, waarbij je kunt kiezen uit verschillende karakters. Elk van deze personages heeft zijn eigen verhaal en verschillende unieke vaardigheden die ze kunnen gebruiken. Elk personage kan ook op een andere manier worden gebruikt. Je kunt de rol van aanvaller, verdediger aannemen, maar je kunt ook als genezer spelen voor het hele team.

Er zijn verschillende modi om in Overwatch te spelen op een breed scala aan kaarten. Zo kun je kiezen uit de klassieke modes Deathmatch en Free For All, maar ook uit modes die uniek zijn voor de game.

Minecraft is een zeer bekende game die niet mag ontbreken in onze lijst met populairste pc-games. De meeste mensen zullen het spel kennen. De game heeft een mega-fanbase die uit verschillende leeftijden bestaat. Minecraft kan op veel verschillende platforms worden gespeeld, waardoor veel mensen de game kunnen proberen. De game is uitgebracht en ontwikkeld door Mojang AB en Microsoft Studios.

READ  Op camera, vuistgevecht op luchtvaartmaatschappij nadat twee passagiers weigeren maskers te dragen

Het doel van het spel is om je creativiteit zijn gang te laten gaan en op te bouwen. Minecraft is een open wereld met bronnen, dieren en meren. De game kan zowel online als offline worden gespeeld. De betaalde versie is al meer dan 110 miljoen keer verkocht op alle platforms!

Een nieuw jaar betekent een nieuwe Call of Duty. Voor 2020 is dit nog niet het geval, dus het is logisch dat de 2019-editie van Call of Duty Modern Warfare alsnog voluit wordt gespeeld. De gameplay werkt wonderwel en fotograferen in Call of Duty voelt nog steeds het allerbeste.

Daarnaast heeft Call of Duty een extra boost gekregen met de release van Warzone en de nieuwe Battle Pass-tactiek. Hierdoor kunnen spelers het bestaande spel langer blijven spelen om extra’s te verdienen. Stel dat het spel een tijdje in deze lijst zal blijven hangen.

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege is een schietspel dat op 1 december 2015 is uitgebracht door Ubisoft. Er zijn verschillende gameplay-modi, waaronder het onschadelijk maken van bommen of het redden van een gijzelaar.

Het Ubisoft-team heeft geprobeerd een belegering zo goed mogelijk na te bootsen. Hiervoor raadpleegde ze bestaande eenheden voor terrorismebestrijding. Rainbow Six Siege maakt gebruik van RealBlast-technologie, die het mogelijk maakt omgevingen te vernietigen.

De volgende game op onze lijst met de meest populaire pc-games op dit moment is League of Legends. Dit spel uit 2009 mag niet ontbreken in ons lijstje, aangezien het nog steeds erg populair is. Het spel is ontwikkeld door Riot Games en gebaseerd op een aanpassing van Warcraft III. In eerste instantie kon het spel alleen op Windows worden gespeeld, maar later ook op MacOS.

READ  Spelunky 2: Heel zorgvuldig op zoek naar geheimen

Voor degenen die niet erg bekend zijn met League of Legends: het doel van het spel is om een ​​uitgebalanceerd team van vijf spelers te gebruiken om de ‘Nexus’ van de vijand, een groot kristal, te vernietigen. Je speelt op een kaart vijf tegen vijf. De enige echte speelbare root heet Summoners Rift. Elk team bestaat uit vijf spelers en elke speler heeft een unieke kampioen (personage). Alle kampioenen hebben vier vaardigheden, waarvan de sterkste de ‘ultiem‘is. Bovendien heeft elke kampioen zijn eigen rol in het spel: ondersteuning, scherpschutter, magiër, tank, jager en huurmoordenaar.

Valorant mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje van de meest populaire pc-games van dit moment. Ook een van de beste games op het platform, Valorant wist eerder dit jaar uit te groeien tot een fenomeen.

Deze hero shooter van Riot Games, ontwikkelaar van League of Legends, weet de ideale balans te vinden tussen de tactische gameplay van Counter-Strike en de explosieve actie die de heldencapaciteiten bij betrekken. Een geniale cocktail!

Welke game uit onze top 10 van populairste pc-games is jouw favoriet?

Benieuwd welke games eerder in deze lijst stonden? Hieronder lees je precies welke updates we in de game hebben doorgevoerd.

 • 08/11/2020: Fortnite Battle Royale is vervangen door Counter-Strike: Global Offensive
 • 11/08/2020: DOTA 2 is vervangen door Valorant
 • 08/11/2020: Rust is vervangen door Call of Duty Modern Warfare

Ben je ook benieuwd naar de 10 populairste Xbox One-games, dan vind je deze in onze special. Je kunt hier ook de beste PS4-games ooit vinden als je liever op de PlayStation 4 speelt.

Dit artikel is bijgewerkt op 11 augustus 2020.

Written By
More from Lesley Curry

Assassin’s Creed Valhalla komt een week eerder uit op 10 november

Assassin’s Creed Valhalla is een van de meest verwachte games van dit...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *