De beste pc-games van 2020: de resultaten! | Bijzonder

2020 loopt ten einde, dus ook Gamer.nl maakt de balans op. Dit jaar doen we – naast natuurlijk de Favorites of the Editors en de Top 100 van 2021 – iets extra’s in samenwerking met Asus ROG: de beste pc-games van 2020.

Na twee weken stemmen zijn we eindelijk op het grote moment aangekomen: het resultaat! De paar honderd top drie zijn gestemd en omgevormd tot een top tien. Ten opzichte van tussentijdse score Er zijn een paar dingen veranderd, dus lees verder.

Nog geen game-pc?

Wordt de beste pc-games van 2020 dankzij door ROG Zephyrus Duo 15, een zeer krachtige gaming-laptop met een uniek opklapbaar tweede scherm met touchpad. De Duo 15 is verkrijgbaar in versies met een Intel i9 of i7 processor en een Nvidia videokaart uit de 20 serie. Dit beest is uitgerust met een 4K-paneel en 2 TB SSD-ruimte. Meer informatie over de ROG Zephyrus Duo 15 ikn dit artikel op Gamer.nl.

10: Factorium

De tiende plaats is gereserveerd voor een speciale pc-game: Factorio. Na maar liefst vier jaar vroege toegang was ontwikkelaar Wube Software eindelijk klaar voor een volledige release, die niet genoeg krediet kan krijgen. In Factorio bouwen spelers zelfs een raket om op te stijgen van een gevaarlijke planeet, waarvoor veel onderdelen nodig zijn. De game gaat dus over één ding: automatisering. Het aanleggen van productielijnen, het nemen van logistieke beslissingen en het beschermen van alles tegen hongerige buitenaardse insecten, wordt langzaamaan één organisch geheel, dat tientallen bevredigende uren in beslag neemt. Uitzoomen en alles bekijken na al dat harde werken is een fijn gevoel.

9: Ori en de wil van de slierten

Begin dit jaar kwam Ori and the Will of the Wisps uit, een prachtig vervolg op de toch al prachtige Moon Studios-titels. De game is nog steeds meer platformspel dan Metroidvania, waardoor spelers meer middelen krijgen als en wanneer ze de gebieden van het bos moeten doorkruisen, die op zichzelf altijd puzzels zijn. Hieraan toegevoegd zijn een volwaardig vechtsysteem en nieuwe aanpassingen die gracieus springen en gevechten met vijanden steeds interessanter maken. Onder al deze pracht en strakke gameplay zit ook een verbazingwekkend aangrijpend verhaal verborgen en Ori and the Will of the Wisps laat spelers met een brok in de keel achter.

READ  Aantal iOS-spelers Fortnite 60 procent gedaald sinds Apple vecht | NU

Ori en de wil van de slierten

8: Onder ons

Hoewel Among Us eigenlijk twee jaar oud is, werd het verrassend genoeg pas dit jaar een fenomeen. Misschien vanwege de omstandigheden, want Among Us is een heel sociaal spel waarin vriendschappen kunnen en zullen mislukken. De simplistische ‘weerwolven in de ruimte’ kunnen worden verheven tot een waar moordmysterie met vrienden dat een avond rondhangen een stuk leuker maakt. Dat de game technisch zeer toegankelijk is, maar alleen aantrekkelijker is om een ​​game te spelen met minder fanatieke gamers.

Onder ons

7: Crusader Kings 3

Crusader Kings 3 is eigenlijk de overtreffende trap van het klassieke strategiegenre. Dit zie je terug in de schaal en diepgang van de game, maar ook hoe verrassend persoonlijk de vele verhalen zijn. Hoe u met familieleden, echtgenoten en geestelijken omgaat, heeft allemaal invloed op het succes en de uitbreiding van het rijk. Dat rijk wordt weer op een bijna duizelingwekkend complexe manier aangestuurd, die na een paar uur door de fijne interface klikt en eigenlijk verder gaat dan enig ander spel in het genre. Dat maakt Crusader Kings 3 het strategiespel van 2020.

Kruisvaarderskoningen 3

6: Call of Duty: Warzone

Je zou bijna vergeten dat Call of Duty Warzone pas in maart van dit jaar verscheen en daarna record na record brak. De omstandigheden waren natuurlijk gunstig, met een geslaagde Modern Warfare en een free-to-play model, maar dat doet niets af aan de prima uitvoering van Infinity Ward en Raven Software. Warzone behoudt bijvoorbeeld slim de klassieke Call of Duty-gameplay op zeer grote schaal, en de vele manieren om weer in de strijd te komen zijn een mooie innovatie. Denk eraan om net genoeg geld te verdienen om een ​​teamgenoot terug te kopen of natuurlijk het winnen van een bloedstollend spel in de Goelag. Warzone is een van de weinige Call of Duty-games die al meer dan een jaar actief wordt ondersteund met nieuwe content, en naar onze mening volkomen terecht.

READ  Allu Arjun kondigt zijn nieuwe project met Koratala Siva aan op de sterfdag van zijn grootvader

Warzone.jpg

5: Microsoft Flight Simulator

Geen lijst met de beste pc-games van het jaar is compleet zonder deze zeer indrukwekkende pc-exclusiviteit: Microsoft Flight Simulator. Dankzij de eigen cloudtechnieken van Microsoft en samenwerkingen met weerstations is Asobo Studio erin geslaagd om de hele wereld op een prachtige manier te simuleren. Dat doet wonderen voor de vliegervaring: een vlucht van Schiphol Airport naar LAX of London City is nog nooit zo realistisch en mooi weergegeven als in deze simulator. De zee aan systemen, opties en uitdagingen maken het ook tot een droom voor de vliegliefhebber, maar de absolute leek kan net zo veel plezier beleven dankzij een flexibele moeilijkheidsgraad en goede tutorials.

microsoft vluchtsimulator

4: Hades

Supergiant Games maakt bijna altijd indruk met hun unieke games en scoorde in 2020 nog een hit met Hades. Het combineert de actie van Bastion met de verhalende elementen van Pyre en giet het in een Grieks-mythologisch roguelike jasje. Dat klinkt niet eens zo speciaal totdat je de extreem soepele en bevredigende gameplay van Hades ervaart. De game biedt talloze builds – een gunst van de Griekse goden die je het beste willen – die elke spelsessie bijna uniek maken en in elke kamer een moeilijke keuze maken. Het houdt Hades fris, en degenen die een pauze willen nemen tussen de rondes, kunnen een gesprek beginnen met de verrassend goed gesproken goden in het boeiende verhaal. Hades is de parel van het jaar.

Hades

3: Assassin’s Creed Valhalla

Ubisoft nam een ​​welverdiende onderbreking van de Assassin’s Creed-franchise en kwam terug met Valhalla, een spel dat duidelijk voortbouwt op het succes van Origins en Odyssey, terwijl het ook de bezem door de formule haalt. Zo is het aantal icoontjes op de kaart verminderd en stimuleren subtiele stippen in het uitgestrekte Noorwegen en Engeland de nieuwsgierigheid van spelers. Dit kunnen korte, opvallend gekke verhalen zijn, of een stad die je kunt plunderen tot op het laatste stukje zilver in Vikingstijl. Verder is Valhalla vooral verfijnder, zoals een flexibeler gevechtssysteem en een aangenamer progressiesysteem. Dat maakt het invullen van de tientallen uren die de game biedt een fluitje van een cent.

READ  Achterwaartse compatibiliteit van Xbox-serie verbetert games

Assassin's Creed Valhalla

2: Doom Eternal

Dit jaar noemden we Doom Eternal een ‘moderne klassieker’ en ‘een van de beste singleplayer-shooters van deze generatie’. Passende aanwijzingen voor Id Software’s oogverblindende vervolg op Doom uit 2016. Waar het vooral in slaagt, is het geleidelijk uitbreiden van de regels die het stelt en ze verheffen tot een bloedig supersnel puzzelspel. Door de zwakheden van demonen te herkennen, te weten waar je gezondheid en munitie kunt vinden en gewoon weg te schieten, ontstaat er een unieke stroom die je in een paar schutters vindt. En ja, dat is allemaal veel beter in 120 frames per seconde op een pc.

Doom Eternal

1: Halfwaardetijd: Alyx

De terugkeer van Valve betekende ook de comeback van een speciale franchise: Half-Life. En na jaren van verdragen Half-Life 3 memes, Half-Life: Alyx is misschien beter dan we ooit hadden gedacht. Valve heeft heel goed nagedacht over wat er allemaal mogelijk is met een medium als virtual reality en blinkt uit op bijna alle vlakken. Het ingenieuze gebruik van de Gravity Gloves, bijbehorende puzzels, de survival horror mechanics en de fantastische details: Half-Life Alyx legt de lat voor het medium op veel manieren hoger. Het is een overwinning voor VR en met recht de beste pc-game van 2020 volgens de bezoekers van Gamer.nl. Gefeliciteerd!

Halfwaardetijd: Alyx

Tenslotte

Tot slot willen we iedereen bedanken voor het stemmen. Houd Gamer.nl in de gaten voor meer eindejaarscontent, zoals de Editors ‘Favorites, de top 100 van 2021 en natuurlijk de beste games van 2020.

Written By
More from Aubrey Mason

Maker Cyberpunk 2077: Teleurgestelde spelers kunnen geld terugvragen | NU

CD Projekt Red, de ontwikkelaar van Cyberpunk 2077, heeft crashes en andere...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *