De comeback van de Devils mislukt en verliest met 3-1 in New York | Spelverhaal

De comeback van de Devils mislukt en verliest met 3-1 in New York |  Spelverhaal

New York, New York – De comebackpoging van de Devils mislukte laat in de derde periode toen New Jersey met 3-1 verloor van de New York Rangers in Madison Square Garden. Simon Nemec scoorde het enige doelpunt voor de Devils, terwijl Mika Zibanejad, Erik Gustafsson en Vincent Trocheck scoorden voor de Rangers.

“Het is duidelijk dat we teleurgesteld zijn over het verlies. Het was een zware wedstrijd”, zei interim-coach Travis Green na de wedstrijd. “Ik vond dat we op een paar vlakken een beetje uitblinkten. Puck-gevechten zijn een beetje losjes. Vele nachten beslissen die kleine veldslagen het spel. Ik dacht dat het duidelijk was dat ons machtsspel er één moest krijgen. We hebben geen enkele echt goede kansen gegrepen waar we er goed uitzagen, of zelfs via de achterdeur speelden die we niet konden maken. “Het was een zware nederlaag voor een goed team.”

In het begin van de eerste wedstrijd werd een kill penalty genomen door de Devils nadat Erik Haula was opgeroepen wegens trippen. New Jersey leverde een grote inspanning door de bal meerdere keren weg te draaien en het vijfde beste powerplay van de competitie van het bord te houden.

De Rangers openden de score toen Artemi Panarin in de eerste acht minuten van de wedstrijd voorbij Kaapo Kahkonen kwam. Maar de Devils daagden buitenspel uit en wonnen de uitdaging zonder doelpunt.

De Devils hadden hun eerste powerplay van de wedstrijd nadat Kaapo Kakko werd gecalld vanwege een hoge stick; New Jersey had echter maar één kans in het voordeel van de man. Alexander Holtz werd opgeroepen voor het slaan in de laatste acht minuten van de periode en de strafschop van de Devils kwam opnieuw in het spel. Bovendien had Erik Haula een ontsnappingskans dat Rangers-doelverdediger Jonathan Quick op een stuk van de bal kwam om de aanvaller van het bord te houden. Na de eerste periode versloegen de Rangers de Devils met 13-6. Kahkonen bleef echter redding na redding maken en hielp de Devils met een stand van 0-0 de eerste helft uit.

READ  UCLA stelt mannen hoepelspel een tweede keer uit

“Het was goed”, zei Green. “Vooral in de eerste helft van de wedstrijd. Het was de eerste twintig minuten niet onze beste wedstrijd en daarna hield hij ons op de been. Ik denk dat we wat stoom begonnen op te bouwen.”

“Hij maakte een aantal grote reddingen”, deelde ook Jesper Brat. “Het was goed om hem in het net te zien. Ik vond dat hij het daar goed deed.”

De twee teams wonnen strafschoppen in de eerste helft van de tweede helft, omdat Brendan Smith als eerste van het veld werd gestuurd wegens struikelen, voordat Adam Fox 30 seconden later werd opgeroepen voor inmenging. Geen van beide teams was in staat om 4-tegen-4 te scoren of op hun respectievelijke korte powerplays. In de laatste vijf minuten van het middelste frame gingen de Devils voor de derde keer aan de powerplay, maar werden weerhouden van scoren.

Een Devils-omzet achter het net zorgde ervoor dat Chris Kreider de bal terugkreeg en Mika Zibanejad vooraan vond. De backhand van Zibanejad ging langs Kahkonen en maakte er zeven en een halve minuut voor het einde van de tweede helft 1-0 van. In de laatste minuut van de tweede periode slingerde het schot van Erik Gustafsson door het verkeer langs Kahkonen en bracht de stand op 2-0 voor Rangers.

30 seconden na het tweede doelpunt van de Rangers gaf Matt Rempe een elleboogstoot aan Jonas Seigenthaler en kreeg hij een major van vijf minuten wegens elleboogstoten en spelfout. Curtis McDiarmid werd ook beoordeeld op een wangedrag van 10 minuten.

READ  Roy Hodgson: Crystal Palace-coach zegt dat 'het spel de verkeerde kant op gaat'

De Devils zetten het sterke spel voort in de laatste seconden van de helft en begonnen de derde periode met een man voorsprong. Hoewel ze enkele kansen kregen, vooral laat in de powerplay, konden de Devils na de vijf minuten durende powerplay niet scoren.

“Laat in het seizoen is het moeilijk om doelpunten te maken in een 5-tegen-5-wedstrijd”, legde Pratt na de wedstrijd uit. “Je hebt je machtsspel nodig om op zulke momenten een stap verder te komen, vooral laat in de wedstrijd. We hebben gewoon ons machtsspel nodig om daar beter te zijn. We hadden het verschil kunnen maken voor het team, maar dat hebben we niet gedaan. Het is duidelijk frustrerend.” “

Met nog acht minuten te gaan in de derde periode werd Haula uit het veld gestuurd wegens inmenging en kregen de Rangers hun vierde powerplay van de wedstrijd. De Devils slaagden er opnieuw in te voorkomen dat het machtsspel scoorde op het manvoordeel.

In de laatste tweeënhalve minuut van de derde periode, toen Kahkonen werd opgeroepen voor extra aanvaller, kwamen de Devils op voorsprong en scoorde Simon Nemec zijn derde doelpunt van het seizoen. Na het doelpunt zagen de Duivels een enorme verschuiving in momentum en trokken de doelman terug op zoek naar de gelijkmaker. Een doelpunt van Vincent Trocheck met nog 1:13 te gaan zou een comeback echter buiten bereik brengen.

Verdediger Jonas Siegenthaler keerde niet terug voor de derde periode en Green zorgde na de wedstrijd voor een update.

“Hij is niet in goede vorm en hij is niet terug. Ik zie nooit graag dat een speler zo geraakt wordt, vooral niet als het nu twee keer is gebeurd”, zei Green.

READ  Made in Abyss: Binary Star Falling to Darkness Screenshots - Abyss World

De Devils hebben hun eerste drie Rangers-ontmoetingen dit seizoen verloren en zullen vanaf woensdag naar het westen trekken voor een roadtrip van drie wedstrijden.