De CoronaMelder app is vanaf vandaag te downloaden – Regionieuws Hoogeveen

Hoogeveen – De app is corona Detector is vanaf vandaag te downloaden in de app store op een mobiele telefoon. Vanaf nu kan iedereen de corona-app voor downloaden Android in iOS. De CoronaMelder-app wordt in eerste instantie tot eind deze maand getest in Drenthe en Overijssel.

Het coronavirus is er nog steeds, ook in Drenthe. Om de kans op verspreiding te beperken, start op 17 augustus de praktijktest van CoronaMelder. Als Drent kun je deelnemen aan de praktijktoets. Ga naar de app store op je telefoon, download de CoronaMelder-app en help mee te testen hoe CoronaMelder werkt.

Zo doe je mee aan de praktijktoets
Inwoners en bezoekers van Drenthe kunnen vanaf 17 augustus gemakkelijk meedoen aan de praktijktest van CoronaMelder. Je doet dit als volgt:

1. Download de app. Als je een Android-telefoon hebt, kun je de app vinden in Google Play Store. Mensen met een iPhone kunnen de app downloaden via de App Store.

2. Installeer de app. De schermen vertellen u hoe u dit moet doen. Het is van belang dat u instemt met het veilig uitwisselen van unieke anonieme nummers en een melding stuurt als u risico loopt op besmetting.

3. Het is ook belangrijk dat u uw schakel bluetooth in en laat het aan. Alleen dan kan de app meten of je dicht bij andere app-gebruikers staat.

4. Ben je in de buurt van iemand geweest die later minimaal 15 minuten corona blijkt te hebben? En heeft deze persoon de CoronaMelder-app? Als deze persoon zijn codes deelt met de GGD, ontvang je 7 dagen na het contact een melding met het advies om thuis te blijven en je te laten testen op corona. Ook als u geen klachten heeft.

READ  Mozilla scheidt het cachegeheugen van sites van de volgende stabiele versie Firefox - Computer - Nieuws

5. Bent u niet op de hoogte gesteld? Dan hoeft u niets te doen. Als CoronaMelder landelijk wordt geïntroduceerd, kunt u deze app blijven gebruiken. Je kunt de app gewoon op je telefoon laten staan.

Als u het installeren van de app moeilijk vindt, vraag dan een familielid of kennis om dit te doen. Dit duurt niet langer dan een paar minuten. U kunt hiervoor ook contact opnemen met uw plaatselijke bibliotheek. Of neem contact op met de helpdesk op 0800-1280. Ook met technische vragen over de app kun je daar terecht.

Waarom deelnemen?
Alleen als er snel nieuwe besmettingen met het coronavirus worden ontdekt, kunnen we elkaar beschermen. CoronaMelder helpt daarbij. Tijdens de praktijktoets wordt naast het reguliere bron- en contactonderzoek van de GGD gekeken hoe CoronaMelder werkt. Ook wordt onderzocht of het werkproces van de GGD’en goed aansluit bij de app.

Met de resultaten van de praktijktest worden de app en het werkproces geoptimaliseerd. Deelname aan de praktijktest en het gebruik van de app is vrijwillig.

5 feiten over CoronaMelder

1. De app is nog in ontwikkeling.

2. Gebruik van de app is vrijwillig. Niemand zou u moeten verplichten om de app te gebruiken.

3. CoronaMelder werkt met bluetooth, niet met locatiegegevens (gps). De app weet dus niet waar je bent en kan je niet volgen.

4. Voer in de app geen persoonlijke gegevens in, zoals uw naam of telefoonnummer.

5. CoronaMelder maakt geen melding van actuele besmettingen in het gebied. Daarom is het belangrijk om een ​​afstand van 1,5 meter aan te houden en regelmatig uw handen te wassen.

READ  System76 brengt Linux-werkstation uit met maximaal vier RTX Quadro-videokaarten - Computer - Nieuws


Meer weten?
Lees meer over CoronaMelder op coronamelder.nl van rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-app. Voor technische vragen over de app of hulp bij het opzetten kunt u contact opnemen met de helpdesk op 0800 1280.

More from Madison Garrett

Spring Game van North Carolina: liveblog

Tar Heels sluit de Spring Training van 2021 af met de jaarlijkse...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *