De creative director van Halo lijkt 343i en Microsoft te hebben verlaten

De creative director van Halo lijkt 343i en Microsoft te hebben verlaten

Na een carrière van bijna 20 jaar waarin hij de Master Chief ondersteunde, lijkt Frank O’Connor, creatief directeur van Halo, 343 Industries en Microsoft te hebben verlaten, hoewel er geen officiële aankondiging is geweest.

Frank O’Connor, die het grootste deel van 20 jaar de creative director van Halo was, lijkt Microsoft te hebben verlaten, na een aantal exits uit de studio sinds 2022, waaronder Halo creative chief en Xbox-publicatieleider Joseph Staten die deze week het bedrijf hebben verlaten het verleden.

Halo Infinite is mogelijk zijn creatief directeur kwijt

Hoewel nog niet bevestigd, Het LinkedIn-profiel van Frank O’Connor Bijgewerkt (via Windows Centraal), en nu zegt hij dat zijn tijd als creatief directeur bij Halo in april eindigt. De CEO moet zijn vertrek nog publiekelijk toespreken of details geven over waar hij naartoe gaat, dus houd ons in de gaten voor een update over dit verhaal. O’Connor werkt sinds 2004 aan de Halo-franchise en schreef Bungie’s eerste wekelijkse update tijdens Halo 2, toen Bungie nog bezig was met het ontwikkelen van Halo-games. Daarna verhuisde hij naar 343 Industries om verder te werken aan de franchise toen Bungie in 2008 Microsoft verliet om aan Destiny te werken en input had voor de verhaalontwikkeling, creatieve en verhalende aspecten van verschillende Halo-projecten, waaronder de Halo TV-show.

343 Industries bloedt door het personeel sinds de lancering van Halo Infinite eind 2021. De studio verloor zijn oprichter en studiohoofd Bonnie Ross na 15 jaar bij het bedrijf. Halo multiplayer creative director Tom French vertrok in december Joseph verliet Staten vorige week, en nu lijkt het erop Frank O’Connor is weg. Bovendien werden eerder dit jaar ongeveer 10.000 werknemers ontslagen door Microsoft, waardoor veel ontwikkelaars in de Halo-studio werden getroffen. De vraag moet worden gesteld: is het tijd voor Halo om te gaan?

READ  De Star Wars: Knights of the Old Republic-film is naar verluidt gepauzeerd

Wat vind je van dit nieuws? Laat hieronder een reactie achter en laat het ons weten!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *