De ex-SEC-coach deelt hoe de wedstrijd Georgia-Florida zal spelen

ATHENE – De wedstrijd Georgia-Florida zal voor minstens de helft een zeer competitieve wedstrijd zijn, volgens iemand die beter zou moeten weten dan wie dan ook.

Jeremy Pruitt zat op een gegeven moment in dezelfde Alabama-ploeg met Kirby Smart en Billy Napier en evalueerde of rekruteerde verschillende concurrerende spelers voor de wedstrijd van 15.30 uur zaterdag in Jacksonville.

Gerelateerd: Rangschikking van de resterende games op de Georgia-tafel

“Ik denk dat we zullen zien wat we zagen toen Florida dit jaar goede teams speelde – ze zullen al vroeg competitief zijn”, zei Pruitt tijdens de Ingles On The Beat-show van maandagavond.

“Ze zullen wat verschuivingen moeten maken of wat pauzes moeten nemen in het schoppenspel om in het spel te blijven.”

GERELATEERD: Stetson Bennett keert zich af van zijn verlangen naar Georgia-Florida-spel in Gainesville

De op 1 gerangschikte Bulldogs zijn een favoriet van 22 punten boven de Gators, maar het vermogen van Florida om de bal effectief te laten lopen – met Anthony Richardson als een van de meest ontroerende quarterbacks in het universiteitsvoetbal – zou in de strategie van Napier kunnen spelen.

“Ik kon zien waar Billy Napier het spel probeerde te vertragen”, zei Pruitt. “Probeer het einde van de eerste helft te halen, probeer het vierde kwart te halen en houd het in één wedstrijd om zichzelf een kans te geven.”

Dat is waar Florida vorig jaar was en met 3-0 verloor met nog drie minuten te gaan in de eerste helft voordat de historische verdediging van Georgië drie Richardson-turns dwong die zich vertaalden naar 21 punten.

READ  Nets 'geloven' echt dat ze Raptors kunnen verslaan met de NBA-playoff-matchup-set

Richardson, die vorig seizoen zijn voetbaldebuut maakte tegen Georgia en Florida, heeft een lange weg afgelegd.

GERELATEERD: De kansen in het spel van Georgia met Florida bereiken historische proporties

Maar niet ver genoeg.

“Uiteindelijk zal Georgia leren zoals het deed met veel teams, en de tweede helft zullen de Georgia Bulldogs zijn”, zei Pruitt.

Meer voetbalongelukken in Georgia en de SEC, en enkele herinneringen aan Kirby Smart in het eerste team van Nick Saban in Alabama in 2007…