De FCC wil meer spectrum vrijmaken voor Starlink om downloads te verbeteren

De volgende regelgevende strijd waarmee Starlink van SpaceX wordt geconfronteerd, zou de 17GHz-radioband kunnen zijn, die de FCC overweegt open te stellen voor satellietinternetproviders met een lage aarde.

Federal Communications Commission (FCC) vandaag bijgewerkt(Opent in een nieuw venster) Dankzij de bases kunnen geostationaire satellieten de 17GHz-band gebruiken voor downlink-doeleinden. Dit betekent dat ze spectrum kunnen delen met bestaande satelliet-tv-diensten om gegevens terug naar de aarde te sturen, inclusief internettoegang.

De wijziging belooft “extra downlinkcapaciteit voor satellietcommunicatie met hoge doorvoer” te bieden, aldus de Federal Communications Commission. De Amerikaanse toezichthouder overweegt nu de toegang tot 17 GHz uit te breiden tot niet-geostationaire satellietdiensten (NGSO), waaronder Starlink van SpaceX en het aanstaande Amazon Kuiper-project.

Bij het vaststellen van de regels merkte de FCC op dat het om commentaar vraagt, inclusief technische studies, over hoe spectrum kan worden toegewezen zonder bestaande gebruikers te beïnvloeden. Voorafgaand aan het besluit van woensdag hebben onder meer SpaceX, Amazon en de Britse satelliet-internetserviceprovider OneWeb brieven naar de FCC gestuurd waarin ze de commissie opriepen om spectrum te openen voor satellieten in een lage baan om de aarde.

“SpaceX is het met Amazon eens dat tijdige toegang tot de 17GHz-band van cruciaal belang is om satellietexploitanten in staat te stellen te voldoen aan de groeiende vraag van Amerikaanse consumenten naar de volgende generatie breedbandverbindingen, waar ze ook zijn”, vertelde het door Elon Musk geleide bedrijf in april opnieuw aan de FCC. .

Volgens SpaceX wordt het bedrijf geconfronteerd met een potentieel knelpunt om internet met hoge snelheid en lage latentie via Starlink te bieden vanwege de reeds gereguleerde toegang tot andere banden van het radiospectrum. Het Starlink-systeem kan momenteel downloadsnelheden tot 200 Mbps bieden voor ingezeten gebruikers. Maar op de lange termijn wil SpaceX de snelheden verhogen naar 1 gigabit per seconde.

READ  Farmville Game op Facebook wordt op 31 december gesloten

In het bericht van mei zei Amazon dat het liberaliseren van de 17GHz-band “voor een betrouwbaardere connectiviteit zou zorgen voor de Amerikanen”. Op woensdag voegde het bedrijf toe tweeten(Opent in een nieuw venster): “We juichen het besluit van de FCC toe om te overwegen de toegang tot de 17GHz-band voor NGO’s uit te breiden.”

Aanbevolen door onze redactie

“Het vergroten van de capaciteit van satellietbreedbanddiensten van de volgende generatie zal de digitale kloof helpen overbruggen, met name voor klanten in landelijke en afgelegen gebieden, een kernmissie van Amazon’s Kuiper Project”, voegde het bedrijf eraan toe.

AT&T, eigenaar van DirecTV, is echter tegen het idee; Zij vreest dat het delen van spectrum zal leiden tot interferentieproblemen met satelliet-tv-diensten. Het bedrijf vertelde de FCC: “Noch de Commissie, noch internationale instanties hebben de technische haalbaarheid van NGSO-operaties in de 17,3-17,7 GHz-band onderzocht.” Ondertussen zei het bedrijf achter HughesNet dat niet-GSO-satellieten alleen spectrumtoegang “op secundaire basis” zouden moeten krijgen.

Het nieuws gebeurt terwijl SpaceX vecht om het radiospectrum in de 12GHz-band te beveiligen tegen Dish Network, dat een 5G mobiel netwerk wil bouwen met hetzelfde spectrum. SpaceX heeft echter gewaarschuwd dat Starlink hierdoor onbruikbaar wordt. De FCC bestudeert momenteel de zaak waarbij beide partijen hun problemen bespreken met registraties en openbare verklaringen.

Written By
More from Eda Greene
Spelen mensen nog steeds Among Us? De laatste gegevens
Onder ons – de populaire virale videogame over bemanningsleden en bedriegers in...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *