De GOP-functionaris in Minnesota treedt af tijdens een nazi-post over het mandaat van het masker

De GOP-functionaris in Minnesota treedt af tijdens een nazi-post over het mandaat van het masker

Een lokaal Republikeins bestuurslid in Minnesota heeft ontslag genomen nadat hij een foto op Facebook had geplaatst waarin het coronavirusmaskermandaat van de North Star State werd vergeleken met joden die een ster droegen in concentratiekampen.

In eerste instantie stond de GOP van Wabasha County erop dat hun Facebook-pagina was gehackt, maar staatsvoorzitter Jennifer Carnahan van de GOP zei dinsdag dat de afbeelding is gepost door een provinciaal bestuurslid.

De politicus, die niet is geïdentificeerd, heeft sindsdien op verzoek van de partij ontslag genomen.

Carnahan zei in een verklaring dat de Republikeinen “bedroefd zijn door de venijnige post” en verontschuldigde zich “voor deze teleurstellende post”.

De foto van een nazi-officier die een krijgsgevangene vertelde om tijdens de Holocaust de Davidster te dragen, werd vergeleken met de voor de staat geldende maskerplicht van de democratische gouverneur Tim Walz.

De post ontving meerdere negatieve opmerkingen en werd veroordeeld door de Jewish Community Relations Council.

“Het is een schande voor de nagedachtenis van WO II-veteranen en overlevenden van de Holocaust en iedereen die heeft gevochten”, zegt Steve Hunegs, uitvoerend directeur van de Jewish Community Relations Council van Minnesota en de Dakotas.

De Democratic-Farmer-Labour Party zei dat de post niet het enige exemplaar van de GOP was dat een maskervereiste koppelde aan het nazisme, onder verwijzing naar recente opmerkingen van een aantal wetgevende kandidaten.

De partij haalde ook een tweet van Carnahan aan die Walz vergeleek met de Noord-Koreaanse despoot Kim Jong Un.

Met postdraden

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *