GOP-congreslid dat vaak weigert een masker te dragen, test positief voor Covid-19

Vertegenwoordiger Louie Gohmert stelt procureur-generaal William Barr tijdens een hoorzitting van de House Judiciary Committee op 28 juli. Chip Somodevilla / Pool via AP

Rep. Louie Gohmert, een Republikein uit Texas, heeft positief getest op coronavirus.

Gohmert heeft tijdens de pandemie herhaaldelijk geweigerd een masker te dragen terwijl hij in het Capitool was. Hij heeft ruimschoots op de vloer van het huis gezeten tijdens stemmen die met assistenten en wetgevers spraken – zonder masker of sociale afstand. Zijn kantoor reageerde niet op meerdere verzoeken om commentaar.

Gohmert was gepland om aan boord van de Air Force One te vliegen met president Trump naar Midland, Texas, waar hij fondsenwerving doet en op een booreiland toert. Hij testte woensdagochtend positief op coronavirus tijdens een pre-flight screening in het Witte Huis, vertelde een persoon die bekend was met de situatie aan CNN.

Vanwege de positieve test reist Gohmert niet met de president.

Een hoge Republikeinse assistent vertelde CNN dat de testresultaten problemen op de heuvel hebben veroorzaakt, waarbij ‘veel stafleden’ opdracht kregen om tests te ondergaan voordat ze naar vergaderingen konden gaan en de activiteit konden hervatten. Sommigen leggen zich vast in hun kantoren totdat ze kunnen worden getest. Het kantoor van Gohmert bracht de Republikeinse leiders op de hoogte, die de medische staf van House op de hoogte brachten en het protocol kwam op gang voor verdere kennisgeving, zei de GOP-assistent. Politico deed voor het eerst het nieuws.

Gohmert vertelde CNN vorige maand dat hij geen masker droeg omdat hij was getest en hij het virus nog niet had. “Maar als ik het snap, zie je me nooit zonder masker”, zei hij.

Hij is slechts een van de vele conservatieve republikeinen die het dragen van maskers hebben teruggedrongen en soms spanning veroorzaakten tijdens commissievergaderingen.

READ  Xbox Exec brengt nieuw IP-adres uit voor Games Pass dat 'je versteld zal doen staan'

Tijdens de hoorzitting van dinsdag met procureur-generaal Bill Barr, drong Jerry Nadler, voorzitter van het House Judiciary Committee, er bij een handvol Republikeinse leden op aan om hun maskers op te zetten.

‘Ik zou de heer Jordan, de heer Biggs en de heer Johnson eraan willen herinneren om te stoppen met het overtreden van de regels van de commissie, te stoppen met het schenden van de veiligheid van de leden van de commissie, te stoppen met zichzelf uit te houden als niet zorgzaam door te weigeren hun maskers te dragen ‘, Zei Nadler, verwijzend naar vertegenwoordigers van Jim Jordan uit Ohio, Andy Biggs uit Arizona en Mike Johnson uit Louisiana.

‘Mag ik een slokje koffie drinken?’ Wierp Johnson tegen.

Gohmert was ook aanwezig bij de hoorzitting. Op een gegeven moment werd hij buiten de kamer bij Barr zonder masker gezien. Het ministerie van Justitie vertelde woensdag aan CNN dat Barr zal worden getest.

Op een andere hoorzitting woensdag kwam rep. Zoe Lofgren tussenbeide om leden die fysiek aanwezig waren eraan te herinneren dat ze een masker moesten dragen.

‘Hij was een lid dat niet bereid was consequent een masker te dragen’, zei Lofgren over Gohmert. “We herinneren je eraan dat dit heel ernstig is en als je geen masker wilt dragen dat je neus en mond bedekt, verlaat dan alsjeblieft de kamer en we zullen ervoor zorgen dat je op afstand meedoet.”

Kijk maar:

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *