De gouverneur van Ohio test positief op Covid-19 voordat hij Trump ontmoet

live news
Onlangs gevulde graven zijn te zien op de Olifantsveil Cemetery buiten Johannesburg, Zuid-Afrika, op woensdag 5 augustus. Jerome Delay / AP

Nu Afrika bijna 1 miljoen bevestigde Covid-19-gevallen benadert, wat neerkomt op 5% van de wereldwijde gevallen, blijven testen in veel Afrikaanse landen een “constante en zorgwekkende uitdaging”, zei Dr. Matshidiso Moeti, regionaal directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie voor Afrika, in een nieuwsbericht. conferentie op donderdag.

“Tegelijkertijd hebben sommige landen het aantal testen per hoofd van de bevolking verhoogd met behoud van een lage positiviteit. Landen als Mauritius, Rwanda, Kaapverdië en Botswana”, voegde Dr. Moeti toe.

De WHO meldde dat het totale aantal op het continent uitgevoerde tests in juli met 40% is toegenomen in vergelijking met de voorgaande maand.

Ondertussen waren 10 landen goed voor 89% van de nieuwe gevallen in de afgelopen twee weken, zei de WHO.

Hulp bij testen: Volgens een persbericht van donderdag zal de WHO technische experts sturen naar 11 landen die te maken hebben met een toename van Covid-19-gevallen en sterfgevallen om te helpen “de betrokkenheid van de gemeenschap en gezondheidseducatie te versterken en directe materiële ondersteuning te bieden om de testcapaciteit te versterken”.

Er zullen meer dan 40 regionale experts worden ingezet in Zuid-Afrika, dat nog steeds het zwaarst getroffen land op het continent is en het op vier na zwaarst getroffen land wereldwijd.

De experts zullen inzetten op een aantal van de zwaarst getroffen provincies om het beheer te ondersteunen op het gebied van epidemiologie, bewaking en snelle gegevensanalyse vanwege een “behoefte aan betere capaciteit op lokaal niveau, op districtsniveau en in provincies”, Dr. Moeti zei.

De WGO benadrukte dat de communicatie rond de Covid-19-richtlijnen in Afrikaanse landen minder gecentraliseerd en meer gelokaliseerd moet zijn om ervoor te zorgen dat de berichten meer mensen bereiken om de uitbraak te beteugelen.

READ  Je kunt je Elden Ring eindelijk pauzeren met deze eenvoudige modus

In 16 landen in de regio is het aantal nieuwe gevallen de afgelopen twee weken met meer dan 20% gestegen in vergelijking met de voorgaande twee weken. In een aantal Afrikaanse landen is het aantal dagelijkse gevallen echter recentelijk afgenomen, met ongeveer 20% minder gemeld vorige week dan de week ervoor, zei Dr. Moeti.

De landen die achteruitgaan, zijn onder meer: ​​Zuid-Afrika, Nigeria, Ivoorkust, Kameroen, Republiek Congo, Mauritanië, Democratische Republiek Congo, Centraal-Afrikaanse Republiek, Botswana, Liberia en Benin.

“We hebben landen waar, ondanks het feit dat de regeringen de maatregelen hebben versoepeld, er aanvankelijk een toename van het aantal gevallen was en in een aantal van deze landen beginnen we nu een daling te zien”, voegde ze eraan toe. dat we dit in de gaten moeten houden en ervoor moeten zorgen dat deze achteruitgang aanhoudt en dat deze voortduurt. “

Laatste cijfers: Tot nu toe hebben 41 landen in de regio infecties van gezondheidswerkers gemeld, wat aangeeft dat er ongeveer 35.000 zijn geïnfecteerd, waarvan de meerderheid in Zuid-Afrika, waar ongeveer 24.000 gezondheidswerkers zijn geïnfecteerd, volgens Dr. Moeti.

Met 992.710 gemelde gevallen en 21.617 sterfgevallen, wordt volgens Africa Centers for Disease Control and Prevention verwacht dat het continent deze week de grens van 1 miljoen voor bevestigde gevallen zal bereiken.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *