De herdenkingsronde van Tiger Woods, omgeven door stilte, een griezelig gevoel

De herdenkingsronde van Tiger Woods, omgeven door stilte, een griezelig gevoel

DUBLIN, Ohio – Stel je voor dat je Michael Row vanaf de rechterzijde van de eerste rij aan het kijken bent zonder fans in het gebouw, maar dat je vrijwel alleen zit met een onbelemmerd zicht op de grootste basketbalspeler aller tijden.

Stel je nu voor dat je op het glas zit om getuige te zijn van Wayne Gretzky, niemand die voor of om je heen zit als de grootste hockeyspeler aller tijden die zijn magie op ijs uitvoert.

Zittend in de dugout en kijkend naar Babe Ruth of Hank Aaron die naar huis rent.

Aan de zijlijn staan ​​kijken hoe Tom Brady of Joe Montana een boormachine van twee minuten maken.

Of aan het hof zijn terwijl niemand om je heen naar Roger Federer of Serena Williams kijkt.

Dat was het toneel tijdens de openingsronde van de Memorial Tournament donderdag met Tiger Woods die speelde in zijn eerste toernooi in vijf maanden – voor het eerst in zijn carrière zonder toeschouwers.

Om 13:17 uur blafte een omroeper bij de eerste tee de naam van Woods uit om hem kennis te laten maken met een paar tourfunctionarissen en media die aanwezig waren voor zijn starttijd, naast nummer 1 gerangschikt Rory McIlroy en Brooks Koepka.

Tiger Woods, met zijn caddie Joe LaCava, spelen voor geen publiek was een griezelig gevoel, schrijft Mark Cannizzaro van The Post.
Tiger Woods, met zijn caddie Joe LaCava, spelen voor geen publiek was een griezelig gevoel, schrijft Mark Cannizzaro van The Post.AP

En alles wat je hoorde was, nou, niets.

Geen gebrul. Geen geklap. Geen brullende koppen: ‘Kom in het gat’ of ‘Jij man’ terwijl hij wegtrok.

READ  Waarom zat Ben Simmons niet op de bank voor Game 4 tegen Boston?

Niets.

Het was stil.

Het was raar.

Terwijl Woods, McIlroy en Koepka van de eerste tee afliepen en naar de avonturen van hun respectievelijke rondes gingen, waren de enige geluiden die je hoorde de clubs van de spelers zachtjes rammend in hun tassen terwijl hun caddies voortsleepten in de hitte van 90 graden.

Onder normale omstandigheden, dat wil zeggen geen pandemische beperkingen en 30.000 fans tijdens het evenement, zou het geroezemoes rond deze drie zwaargewichten van het spel in dezelfde groep voelbaar zijn. Duizenden zouden langs de touwen aan beide zijden van de fairways hebben gestaan.

Het theater zonder het geroezemoes van de fans tot op zekere hoogte dof, maar het was desalniettemin fascinerend – ondanks het feit dat geen van de drie het klassement een flinke boost gaf.

Woods, met een birdie op 18, eindigde met een 1-under 71 om 18e te worden, terwijl McIlroy de lage man in de groep was met 2-under en Koepka een even-par 72 noteerde.

Maar de kans om Woods van zo dichtbij te zien in een veld dat op een groot kampioenschap lijkt, was uniek. Het is iets waar mensen veel geld voor zouden betalen, en dat voorrecht ging niet verloren bij de weinigen die aanwezig waren.

Tiger Woods
Tiger WoodsGetty Images

“De energie was niet hetzelfde zonder de fans”, ’zei Woods na zijn ronde. ‘Dat was zeker merkbaar, meestal anders. [But] Ik voelde nog steeds dezelfde gretigheid, scherpte, nervositeit die begon, en het was goed. Het voelde goed. Ik heb dit al een tijdje niet gevoeld. ”

READ  Lente in Auckland A # 23: A Bats blijven warm met een grote overwinning

Woods had niet meer in een toernooi gespeeld sinds hij als laatste eindigde in de Genesis Invitational in februari. Donderdag was 151 dagen geleden sinds hij voor het laatst in competitie had gespeeld. Hij was 2-under na drie holes, maar profiteerde er niet van. Toch was het, gezien de ontslag en de moeilijke omstandigheden, een goede start.

“Het is een tijdje geleden dat ik heb gespeeld”, ’zei Woods. “Ik kende een bijna ideale start en kreeg al vroeg gevoel voor de ronde. Ik heb vandaag niets gemaakt. Ik keek naar vogeltjes, maar ik verdiende echt niet veel.

‘Ik was erg tevreden over de manier waarop ik ermee reed, mijn gevoel voor mijn strijkijzers. Ik heb de putts gewoon niet hard genoeg geraakt. De meeste van mijn putts waren stervende, hadden niet echt genoeg pit. Ik was een beetje roestig, maar voelde over het algemeen als een goed begin. ’’

Woods, die speelde in zijn eerste toernooi sinds voor COVID-19 een halt toeriep aan alle sporten en toeschouwers had verboden golftoernooien bij te wonen, zei vóór het toernooi dat hij een aantal medespelers had gesproken die de afgelopen maand speelden om te kiezen hun brein over golf van pandemieën.

‘De energie is anders’, ‘zei hij. “Er is niets om energie van te eten. Je maakt een grote putt of maakt een grote par of maakt een grote chip of schiet een schot in de roos, er is niemand daar. Dat is een van de interessantere dingen die in de toekomst zullen plaatsvinden. ”

READ  Gentleman's Sweep - Aantekeningen van Sixers 129, Wizards 112 (5e spel)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *