De Lumix S5 van Panasonic is een compactere full-frame systeemcamera

Panasonic ging aan de hoge kant toen het zijn eerste uitbracht L-bevestiging vorig jaar full-frame systeemcamera’s, maar vandaag kondigt het een meer mainstream en veelzijdig model aan. Leuk vinden de $ 2.499 Lumix S1is de nieuwe S5 gebouwd rond een 24,2 megapixel full-frame sensor en is hij ontworpen voor zowel foto- als videowerk.

De Lumix S5 is echter $ 500 goedkoper en aanzienlijk compacter. Hier is een foto die Panasonic heeft geleverd van zijn huidige hoogwaardige spiegelloze camera’s, waaronder de Op Micro Four Thirds gebaseerde GH5 aan de linkerkant, de videogerichte S1H aan de rechterkant, en de S5 in het midden.

Ondanks het enorme verschil in sensorgrootte is de S5 eigenlijk kleiner dan de GH5. Panasonic zegt echter dat er ook een nieuwe camera in de GH-lijn in ontwikkeling is.

De S5 biedt ISO tot 51.200 bij het maken van foto’s, met dubbele native ISO’s van 640 en 4.000 om ruis over het hele bereik te verminderen. Er is ook een ingebouwde beeldstabilisatie die volgens Panasonic goed is voor een snelheid van maximaal 5 stops.

Bij het opnemen van video kan de camera 4K / 60fps-beeldmateriaal verwerken met 4: 2: 0 10-bit of 4K / 30fps bij 4: 2: 2 10-bit interne opname met opties voor HDR en V-Log / V-Gamut-opname. Panasonic beweert dat het dynamische bereik van meer dan 14 stops “vrijwel hetzelfde” is als de speciale bioscoopcamera’s van het bedrijf.

De zoeker van de S5 heeft een OLED-zoeker van 2,36 miljoen dots met een vergroting van 0,74x. Het scherm is een 3-inch LCD-scherm met variabele hoek van 1,84 punten. Er zijn twee SD-kaartsleuven, een UHS-I en een andere UHS-II, en een batterij met een hogere capaciteit van 2.200 mAh die kan worden opgeladen via USB-C. De behuizing is spat- / stofbestendig, hoewel Panasonic geen formele beoordeling geeft.

De Lumix S5 zal ergens midden september verkrijgbaar zijn. Het kost $ 1.999,99 voor de body, of $ 2.299,99 met de 20-60 mm f / 3.5-5.6 kitlens. Panasonic heeft tot het einde van de maand ook een pre-orderactie bij bepaalde geautoriseerde dealers waarmee je een gratis Sigma 45 mm f / 2.8 L-mount lens krijgt.

READ  Airbnb blokkeerde vorig jaar automatisch 50.000 verdachte boekingen
Written By
More from Aubrey Mason

Saints Row herstart mogelijk op Gamescom 2021

Een nieuwe tease lijkt te bevestigen dat een Saints Row-reboot/nieuwe inzending volgende...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *