De NFL heeft een recordaantal te laat besliste wedstrijden

Van de onwaarschijnlijke comeback van Lamar Jackson die eindigde met een overwinning in de verlenging in Baltimore tot het gemiste kick-fest tussen Green Bay en Cincinnati, de NFL worstelde in de vijfde week met verschillende wedstrijden.

Vier andere wedstrijden werden beslist met een winnende score, hetzij in de laatste minuut van de reguliere speeltijd of in verlengingen. Dat bracht het totaal van dit seizoen op 19 zo laat besliste wedstrijden, het meeste in vijf weken in de geschiedenis van de NFL.

Er zijn dit seizoen 21 wedstrijden beslist met drie punten of minder en ze hebben voor de derde keer ooit in vijf weken gelijk gespeeld.

Voor de derde week van het seizoen zijn er twee wedstrijden verlengd, ook in week 1 en 4. De Ravens, Raiders, Titans en Bengals hebben tot nu toe elk twee OT-games gespeeld, waarbij beide keren alleen Raiders verschenen.

Misschien raakte geen enkel team meer gewond aan het einde van de theatrale wedstrijd dan de Lions, die zondag met 21-19 verloren van Minnesota toen Greg Joseph een velddoelpunt scoorde vanaf 54 yards zonder tijd meer te hebben. Dat kwam twee weken nadat Justin Tucker uit Baltimore een record van 66 yards had geslagen in de laatste play voor het verlies van Detroit, nog eens 19-17.

De Lions zijn het eerste team in de geschiedenis van de NFL dat twee wedstrijden in hetzelfde seizoen verloor op winnende velddoelpunten van ten minste yards zonder tijd op de klok.

gewoon voor de kick

De rest van de competitieleden leken het moeilijk te hebben in de kicking-wedstrijd van vorige week toen de Kickers samen het record van 13 extra punten en 14 velddoelpunten verloren.

READ  Dr. Sanjay Gupta: Waarom ik mijn kinderen niet terug naar school stuur

Het probleem was het meest uitgesproken in Cincinnati, waar Mason Crosby van Green Bay en Evan Macpherson van Bengals samen zes trappen verloren.

Crosby miste al vroeg een extra punt en scoorde vervolgens op drie opeenvolgende balbezit laat in de wedstrijd, waaronder twee die de wedstrijd zouden hebben beëindigd, voordat hij het in overwerk met 49 yards won.

McPherson miste er ook een in de laatste minuut van de regulatie en een potentiële winnaar van overuren.

De zes gemiste treffers waren de grootste in de wedstrijd sinds Crosby er vijf miste (vier velddoelpunten en één extra punt) en Matt Prater een velddoelpunt miste in Detroit’s 31-23 overwinning op Green Bay op 7 oktober 2018.

Tussen die twee wedstrijden, toen Crosby zeven gemiste velddoelpunten verzamelde, miste hij slechts vier in 51 wedstrijden, inclusief de play-offs.

De 27 missers in de competitie waren de meeste in één week sinds week 12 in 1987 toen de Kickers 26 velddoelpunten en één extra punt misten. De laatste keer dat er meer dan 27 doelpunten per week waren, was in week 14 in 1981, toen er negen extra punten werden gemist en 20 velddoelpunten werden gemist.

Beste Brady

Tom Brady blijft op 44-jarige leeftijd meer bereiken.

Brady gooide voor 411 yards en vijf TD’s in Tampa Bay’s 45-17 overwinning op Miami vorige week. Het was Brady’s negende wedstrijd met niet minder dan vijf TD assists, en Peyton Manning werd tweede, alleen voor Drew Breeze 11e in de geschiedenis van de NFL.

READ  Ubisoft stelt geplande gesloten bèta voor Ghost Recon Frontline uit

Vier van die wedstrijden zijn er sinds Brady 40 werd. De enige andere spelers van 40 jaar of ouder die dit ooit hebben gedaan, waren Bryce op 40-jarige leeftijd in 2019 tegen San Francisco en de 40-jarige Warren Moon tegen de Raiders in 1997.

Het haalde ook Brady in met 36 wedstrijden met ten minste vier assists van TD Manning op de tweede plaats, één onder het record van Brees.

Zondag was ook de zesde keer in 21 wedstrijden met Brady als quarterback en Tampa scoorde minimaal 44 punten. De Bucs deden het slechts vijf keer in 692 wedstrijden in het reguliere seizoen voordat Brady vorig seizoen arriveerde.

De lijn is afgesneden

De reeks van 149 opeenvolgende starts van Russell Wilson zal worden verbroken nadat hij door een operatie aan zijn rechtermiddelvinger aan de kant werd gezet.

De reeks van Wilson is de op één na langste sinds het begin van de carrière van een middenvelder sinds de fusie, met een achterstand van alleen Peyton Manning 208, volgens Elias Sports Bureau.

Wilson wordt vervangen door Jenno Smith, die ook de starter was die Eli Manning’s streak van 210 opeenvolgende starts in 2017 voor de Giants afmaakte.

Met Wilson aan de kant, is de langste actieve reeks van de middenvelder 81 voor Brady, die geen wedstrijd heeft gemist sinds zijn schorsing van vier wedstrijden bij Deflategate in 2016.

Derek Carr van de Raiders heeft de langstlopende middenveldlijn met één team bij 64 opeenvolgende starts.

____

Meer AP NFL-dekking: https://apnews.com/hub/NFL en https://twitter.com/AP_NFL

READ  Animal Crossing: New Horizons Update 1.9.0 Patch-opmerkingen - 1e verjaardag, konijntjesdag en meer

More from Madison Garrett

Beste gaming-deals: Razer pc-muis en -toetsenbord, Animal Crossing: New Horizons

Twee afzonderlijke deals over Razer pc-accessoires leiden de verkoopronde van deze week....
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *