De nieuwe PSX-Sense Android-app is binnenkort beschikbaar in de Google Play Store

Het is bijna vijf jaar geleden dat we onze Android-applicatie in de Google Play Store hebben uitgebracht. Dit is lang geleden, zelfs heel lang geleden, en hoewel het misschien als gisteren aanvoelt, zijn we nalatig geweest met het aanbieden van updates. Het beheren en updaten van de apps bleek uitdagend, duur en tijdrovend. Als gevolg hiervan konden we met onze beperkte middelen niet aan uw behoeften en verwachtingen voldoen.

De Android-app is daardoor niet meer modern en werkt allesbehalve goed op de mobiele toestellen van nu. Daarom hebben we de afgelopen weken een nieuwe app gemaakt, die deze maand in de Google Play Store zal verschijnen. Er zijn dan ook een aantal punten die we willen aanstippen voordat de release klaar is.

Advertenties
Er zijn verschillende commentaren en onderwerpen verschenen over de advertenties in de app. We nemen dit serieus en hebben samen met onze advertentiepartner naar oplossingen gezocht. Zo zijn we gestopt met het gebruik van videoadvertenties in de app en worden alleen banners getoond die geen invloed hebben op het gebruiksgemak. Dit is ook een meerwaarde van de app ten opzichte van de mobiele site, de advertenties zijn geoptimaliseerd voor de app en de website is zo aangepast (bijvoorbeeld met een native menu, in plaats van web) dat deze sneller werkt.

We danken u voor de feedback en hopen dat hiermee de ergernis van overlappende advertenties grotendeels is verholpen. Advertenties zijn nog steeds nodig, het is momenteel onze enige bron van inkomsten en hoewel we het gebruik van Adblock begrijpen en in veel gevallen zelfs logisch vinden, is het onze enige manier om in leven te blijven.

READ  Met je kat praten, kan dat? - TechGirl

Push-notificaties
Daar moesten we goed over nadenken, want push spam is ontzettend vervelend, maar als je weet hoe je het moet toepassen heeft push een meerwaarde. We hebben daarom besloten om dit handmatig te doen, zodat niet alle berichten in je push terecht komen. Pas als onze redactie denkt dat dit bericht breekt, komt er een pushbericht. Dit kun je natuurlijk uitzetten, maar zo hebben we een hele leuke manier om je op de hoogte te houden van breaking news. Dit is dan ook een belangrijke nieuwe feature van de app.

Vrijlating
De app is inmiddels ingediend bij de Google Play Store, maar volgens berichten duurt de release momenteel wat langer vanwege onder meer Covid-19. Het nadeel is dat we een nieuwe app-ID krijgen en daardoor de oude app niet kunnen updaten, omdat het certificaat is verlopen. Zodra de app beschikbaar is, zullen we dit melden op PSX-Sense en kun je de nieuwe app downloaden, de oude verwijderen we uit de Google Play Store. Wat betreft de iOS-versie, daar hebben we voorlopig niets over te zeggen en we onderzoeken nog steeds de mogelijkheden.

Ten slotte kun je hieronder nog een paar screenshots van de nieuwe app zien.

Schermafbeeldingen

blanco

blanco

More from Madison Garrett

Uw bericht op tv tijdens de top van 2000? Download de NPO Radio 2 app

Hoogste 2000 waarschuwingen Tijdens de Top 2000 vind je ook nog een...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *